bila da start

in , , , by Alia Farhan, 7:52 AM
bila da ngadap computer ngn free wifi...mcm ni lah jdinya....
saja la sementara duk rajen n esk cuti yg tak berapa nk cuti kan...
aku pun pulun la...

n smlm aku MC....gastric okey!
org gemok pun kena gastric ka?
hoiii....ko ingat si kurus ja ka kena gastric!
deymmmm!
hahaha...
sakit oo....
terterap aku kt katil smlm...
plak dah pkul 9 depa2 ni dok giat renovate umah...
gerudi sana gerudi sni...
terus aku bangun..mandi..p clinic...
dapat mc..
p kedai roti..beli roti..
makan roti dlm keta..pastu kol amir ckp nk jmpa...
alasan nk p tgkp gmbaq utk pasport...
mcm la kat cni xdak..
hahahah
alasan kukuh tu...
pastu aku cakap kat dia aku nk msak kt dia...
msak pun simple2 ja nokss...
sambai ikan termenung ngn prawn butter ja!
pas tgkp gmbaq pasport pa jadah la...
p la aquarium house beli ikan guppy...3 ekoq betina 3 ekoq jantan...
nk bgi ada spouse msing2 la konon...
skali hari ni aku blik dr keja smua dah innalillah...
adoiii...what appen la!

ok pas p aquarium p la dok lepak2 kt dpn burger king tu...
tepi pantai kan...tgk matahari terbenam...
nk romantic2 la kununnya...
romantic waklus la kan...
apa pon enjoy the pics...
aku dok brush up lagi my skills...
kalau tak elok tu paham2 la...nk tukaq setting pun merangkak2 lagi...
ok bai...
aku nk blik dah....
dah lewat ni..satg muka aku melekat muka mamak2 ni mampoih aku...
isn't he kiut?


i love awan nanos2 tu



muka mcm cucoq kembong..ok fine!












NIKON AT THE HEART OF THE IMAGE

xdak sebab

in , , , by Alia Farhan, 7:33 AM
so disebabkan lani aku tgh lepak kt mamak kt umah aku smbil dok layan wifi pree....
ok sapa tak suka wifi free mmg mohong lakan....org malaysia mmg suka menda2 free...xyah bohong aku...aku tau la...mood aku nk mencarut kt dlm ni pun agklah tinggi...
bukan nk mencarut pun dlm entri ni...tpi aku saja la nk update...
awat?xleh ka?
demmm laaa....keyboard aku huruf w pnya la ssh nk tekan...
xkkan la nk suh aku beli notebook bru kot..
notebook asus bru rm799 aku tgk hri tu...
kemon la alia...zaman la mana ada org pkai notebook...
notebook tu apa?
ketinggalan zaman lah..notebook dah leh at tukun....
see!!tgk!huruf W hilang lg kat perkataan wat tukun tu...demmmm!
brbalik kepada tukun...aku tau la lani smua org dok gila pejadah tab la ipad la...
xpalah...bukannya takmau n xmampu...tpi aku rsa kan kepuasan dia tak sama dgn online guna computer ni...ecehhh'
cthnya...kalau nk blogging ni..paling puaih guna computer la..lagi baguih kalau guna PC kt umah tu...
haaa...nala punya gonduuu....-->aku lani mmg terer ayat2 keling2 ni...almaklumlah bercinta pun ngn set2 ni jgk...
lagi satu malaih la aku nk byk2 simcard...haihhh...botak pala den haa....
tp mcm sempoi jugak kalau beli tab...pastu beli ja prepaid digi hat rm100 tu..boleh pkai 100 hari...kan2?
ka nk tggu samsung galaxy note dulu?
ahhh...sudahhh la...benci aku ngn gadget ni...
semua review nk gempak(2 x aku kena tekan huruf w...deymmmm!!!)
oklah...
tgklah....mana tau kalau aku buang tebiat nk beli tab ka?
ka sapa2 nk bgi aku free pun aku terima ja...

btw, i'm samsung user now!
n i must say..i'm so impress wif(!!!!) their designs n their technology....
walaupun before dis mati2 aku nk beli xperia arc...tp last2 sangkut plak ngn samsung...
apapun...samsung pliz be kind to my company...bgi la bisnes byk2....boleh la kami dpt bonus byk2 n beli samsung galaxy note ke tab ka s II ke....

ok lah...
ngarut kali...
baiiii....

konsep

in , , by Alia Farhan, 6:53 AM
bila ckap psai konsep ni...maksud aku konsep blog ni...aku mcm xdak idea...mcm2 kdg2 tu...kalau rsa nk buh gmbaq...gmbaq ja la yg aku update kt blog ni..kalau rsa nk maki org pun..konsep maki sedunia la jwabnya...kalau rsa nk buh resipi2 yg aku duk msak...tetiba jdi blog resipi...kalau nk update psai aku p melancong mana2...dan2 la jdi blog mcm ala2 tourist guide...
hehhhh...pjangnya berletiaq....ok boring!fine...
pendek kata..ni blog aku..so suka hati aku la...takdak special2 konsep okey...
so kalau nk kata blog ni carca marba pun aku tak kesah..mmg pun...
dis blog is bout myself..what i do...what i feel...
so i dunt give a damn la kan..
ok2...sudah2...
mlm ni konsep dia aku nk upload gmbaq mknan pulak...
sbb bru2 ni aku ada wat makan2 sket...ajak kawan2...kawan2 yg erti kata lain betui2 kawan aku...yg takkan menghampakan aku n wat cibet ngn aku...

simple jer.... 6 org makan..kira orait la kan...
ada ka patut adik aku kata aku msak sambai petai.
mmg la aku fanatic ngn petai tp tak perlu kot aku wat sambai petai makan ngn pasta!
LOL

ermmm...simple....
but....nais!
yg cookies tu aku beli timbang2...
then aku dip kan dlm white choc n strawberry choc...
sedap weiii...
sapa rajen try la...
melecur tgan aku kena stim air sbb wat double boil...
but worth the effort la kan...

oreo cheeze cake tu my bff moon san yg wat...
thanx moon...

painful day in my life

in , , by Alia Farhan, 7:28 PM

Lately mcm2 menda yg jadi dlm hidup aku ni…maybe boleh dikatakan dugaan2 yg sgt2 hebat la jugak…

Bila pikiaq pnya pikiaq mcm mna la leh jdi mcm tu…aku pun x mcm x percaya aku boleh wat mcm tu..tiap2 kali aku pikiaq apa yg aku da wat mst aku kan menangis…oh no!mcm mna aku leh tergamak wat mcm tu kt org yg aku plg syg…pdhal sblum ni tak pernah pun aku nk wat menda2 mcm ni…ckup lah,aku pun da brjanjii ngn diri aku xkkan wat lagi menda mcm ni…aku bersumpah aku takkan lag ink melukakan hati org yg aku pling sayang…terlalu byk pengorbanan yg aku da wat n dia da wat n tetiba bila one step closer ni mcm2 hal plak nk jadi…n hal2 ni aku yg wat….tak ka gila…adoi…padahal kalau kwan2 rapat aku tum mg leh tau kot mcm mna sayangnya aku kat amir…tp tetiba aku plak tetiba benggong jap…pasaipa hang ni alia?pangggg satg baru ada akai….

So stop psai tu sat…aku mmg da sgt2 mmg x sanggup nk kehilangan amir…mcm mna aku pernah kehilangan abah….cukup la aku pernah kehilangan tok yg pernah bela aku dari kecik smpi aku besaq..pastu aku boleh plak kehilangan abah…n now mmg aku sgt2 tak boleh nk hilang sapa2 lagi yg penting dlm hidup aku lagi….i don’t think I can handle it anymore.

And hari tu msa keluaq nk makan ngn amir dia ada bwak aku short cut ikut Penang GH…dan2 aku sentap..

Aku:b, u remind me of something…

That time we across dlm GH tu…6 years ago..i’ve been there at rumah mayat before abah’s body kena post mortem….serius mmg aku sentap…dat day was the most painful day for me…kalau lah aku tak beria2 nk p ke sana…mayb x jdi mcm ni…

Amir:b, sorry I don’t meant to make u sad…I nk short cut ja…

Diam lagi aku….mmg suddenly mcm ada flashback apa yg jadi 6 years ago-15th march 2005…then sedaq x sedaq menitis jugak ayaq mata aku…mmg aku takleh nk ckp apa2…sebak sgt…kalau la aku tak beria2 nak p ke sana…mayb abah stil here with us…da boleh tgk kejayaan angah yg da jdi doctor..tgk cucu dia yg byk akai mcm zakwan..tgk aku da abeh amek degree pun..n adik amek aviation engineering mcm mna yg dia nak….ok2…bukan aku takleh terima kenyataan…aku da dpt da terima kenyataan…mmg la Qada n Qadar kan..and kun fayakun kan….tp I wonder kalau la aku tak beria2 nk p ke penang dat semester break mesti takkan ada the worst vacation in my life…

N bila tgk aku stil tak bgi respon n duk layan ja perasaan…

Amir:dah la b…u kan ada I skarang…

Tu lagi wat aku sebak…sumpah nk nangeh2 meronta2….Ya Allah, terima kasih kerana memberikan seseorang kepadaku yg sgt baik, yg boleh mnjaga aku sebaik abah…yg boleh aku jadikan tempat bermanja bila aku kehilangan abah….sebenarnya amir ni byk gila perangai dia sama ngn abah…sebab tu lah kot aku syg sgt dgn dia…

And whateva it is…I’m not gonna lose again someone I love in my life…

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS