Sambungan dari entry Mandurah , lepas ja settle di Mandurah isi minyak semua. Kat Aus, isi minyak dulu baru bayar ya. Gelak2 aku ngan En Amir, duk kata kalau Malaysia ka wat macam ni. Isi minyak baru bayar, nanti ada ja petrolpump yang bankrap. Serious kagum kot dengan depa ni. Tu belum cerita shopping grocceries kat Coles, scan and bayar sendiri guna card. Ko rasa kalau kat Malaysia boleh buat tak??? Boleh tapi nanti ada la yang beli 10 barang, scan 2 3 barang ja, the rest is FREE kot
 Hahahhaha. Kagum kot aku dengan mat2 salleh kat Aus ni yang perangai depa lebih Islam dari kita.

Ok selesai, buh minyak semua maka aku pun take over untuk drive. Ok ja untuk perempuan drive kt Aus ni. Tak scary pun lagipun orang-orang sana drive pun bagus. Atittude tak macam orang Malaysia pun bawak kereta. Cuma orang Malaysia kat sana kena be careful skit la ya. Patuhi had laju yang ditetapkan, coz camera every where.

Perjalanan dari Mandurah ke Busselton amik masa plus minum 1 hr 45min plus la tak masuk berhenti cari toilet n etc. Kalau ikutkan iti awal nak singgah ke Bunburry tapi disebabkan cruise tadi da delay and banyak amik masa kat Mandurah tu maka kami terpaksa skip Bunburry. Dari Mandurah kami terus ke Busselton.
Jauh gak tu. Nasib ada co driver kan. Time tu pun husband aku da macam nak demam. Ya lah sejuk kot pastu asyik kena hujan ja.



Ngantuk gak drive sorg2. Yang 2 lagi kat belakang da selamat kroh kroh dah. Nasib jalan elok. 2 lanes lagi haa. Memang jalan selesa, nak drive pun ok ja.

View sepanjang perjalanan.

Time ni da tukaq driver dah. Makyong da penat n da sampai Busselton dah. Ntah kenapa aku suka sangat Busselton ni, dia macam town kecik ja tapi ala-ala English colonial tu memang terserlah sangat kot. No wonder la sejarah Busselton Jetty ni pun involve British.

Sweet ja Busselton ni. Kereta memang tak banyak. Kalau compared kereta ngan kat Jitra, rasa macam 1 nisbah 15 kot.

Yeayyy da sampai Busselton Jetty! Time ni angin kuat sangat. Sejuk takyah cakap la. Memang freezing cold gitew haaa.


Meh acik bagitau sejarah Busselton Jetty ni ya:

Busselton Jetty is the longest wooden jetty (pier) in the southern hemisphere,[1]stretching almost 2 km out to sea from the town of Busselton, Western Australia. Because the shallow waters of Geographe Bay restricted ship movement, a long jetty was required so that cut timber could be transported to ships.


Sit back and relax while our train driver takes you on a 1.7 kilometre journey across the calm, clear waters of Geographe Bay. With 50 seats available and trips leaving throughout the day, the Jetty Train is the perfect way to experience the Busselton Jetty.

Masa kami p tu train ni tutup due to bad weather. Sob2 jugak la. Tapi takpa la lepak2 kat Interactive centre depa tu sat.



Sejuk tak sangga org kedah kata.



Berjalan2 nak ke depan tu je, Interactive Centre depa.

Antara tarikan-tarikan and aktiviti yang boleh dibuat di Busselton Jetty ni. Yang paling menarik tu Underwater Observeatory tu.

The culmination of 10 years of planning and fundraising resulted in the opening of the Busselton Jetty Underwater Observatory on 13 December 2003.

Located 1.7 kilometres from shore at the end of the Jetty, the Underwater Observatory has been designed to accommodate up to 48 people at one time. Descending 8 metres beneath the waters’ surface, visitors can view the amazing corals and fish life through eleven viewing windows, at various levels within a 9.5 metre diameter observation chamber.
Described as Australia’s greatest artificial reef, the Busselton Jetty, with more than 300 individual marine species, is host to an awe inspiring “forest” of vividly-coloured tropical and sub-tropical corals, sponges, fish and invertebrates. Each year during autumn and winter, the Leeuwin Current brings a narrow band of warm water down the Western Australian coastline.
Kat dalam Interactive Centre tu.

Ada juga cerita pasal history Busselton Jetty ni.
Selesai ja pusing2 dalam tu Interactive Centre tu maka, it's the time for makan2. Lapaq weiii, dah la sejuk kan.

Ni la lauk yang masak pagi tu. Ok la dengan tekak Melayu ni kan asyik nak sambal ngn nasi ja. Masak yang simple2 sudah. Janji boleh telan. Kalau nak tau, nasik ni pun sejuk gedi macam duk dalam peti ais bahagian bawah tu. Tapi lapaq punya pasai, bedai ja. Janji kenyang.

Ni budak sorang ni kemain lagi haa chasing the seagull. Seronok bukan main dia dari Fremantle lagi duk ligan seagull tu semua.

Lepas ja habis makan kat sini and piknik dalam kesejukkan dengan angin kuat nak mati, maka it's d time to say Goodbye, Busselton.

Perjalanan pun diteruskan lagi sebab time tu pun da lewat kan about 4pm tak silap. Kami nak kena sampai ke Augusta pulak untuk kami punya last pitstop hari tu. 

For those yang nak tau sedikit sebanyak pasal Busselton Jetty, don't forget to click here ok.

Nanti kita sambung pasal last pit stop kat Augusta pulak ya.


Untuk previous entry boleh refer sini: 







Hai nak cerita pasal sambungan dari entry Travelog / Roadtrip Phuket yang lepas.

Boleh baca di sini.

Travelog / Roadtrip Phuket : Day 3

Hari ke 4 kami pun beransur la nak balik dari Phuket sebab nak singgah ke Hatyai. Yelah, selalunya orang-orang jauh selalu pit stop kat Hatyai la kalau ke Phuket kan.


Babai Phuket. Till we meet again.


Untuk kali tu kami brunch di pekan kecil Patthalung. Nasib baik la ada kedai makan muslim kat situ. Kecik ja kedainya tak sempat pun nak ambil gambar dek sebab perut dah mendidih kelaparan kan.

Perjalanan ke Hatyai dari Phuket mengambil masa lebih kurang 8 jam. Total perjalanan campur rest makan and Ecah cirit birit 3x ada la 10jam jugak. Huahua. lebammmmm


Sampai Hatyai pun da nak dekat Maghrib. Fuhhhh. Siap check in memang elok2 dinnerrrrr time. Oh ya kami check in di Centara Hotel atas ja Centara Plaza. Memang betul-betul depan Lee Garden Plaza tu.




Spacious room. I liokee




Siap ada buah kau!


Welcome drink.




Selesai ja check in and solat. Kami pun meneruskan agenda jalan-jalan cari pasal ehh makan. Destinasi kami malam tu adalah di Kai Tod Daicha. Ni antara port fames di kalangan pelancong Malaysia. Wajib mai makan kat sini tau kalau mai Hatyai.

Jom la jamu-jamu mata ya.



Selesai ja makan di Kai Tod Daicha kami pun balik ke area hotel dengan tuk-tuk. Sampai ja dekat area hotel tu, jalan-jalan la dulu kan. Of course la..lepas tu boleh pulak keluar cerita hantu dekat hotel-hotel sekitar situ. Dah la laki i nak lepak-lepak mengopi kat bawah tu. And dia takmau naik atas lagi.

Aku dengan anak-anak ja naik ke bilik. Dalam fikiran tu macam-macam dah. Jangan la ada hantu siam yang keluaq weiiiiii.

Ntah bila masa ntah aku tertidur. Esoknya bangun terus siap-siap barang. Jalan-jalan dulu sekitar Lee Garden tu and cuci mata dekat Centara Plaza tu.


Cuci mata dalam Lee Garden Plaza


Ni hasil buat dekat depan Centara Plaza tu. Ada yang nak ke kalau aku open order nk buat kan kalau aku ke Hatyai lagi nanti?


Dapat kerabu meggi pun da hilang segala ngidam. Boleh da balik dari Hatyai dengan tenang.


Lepas da siap ronda-ronda sekitar Lee Graden maka kami pun naik ke balik  ke hotel and sedia untuk check out. Masing-masing muka dah rindukan Malaysia. Kahkah. Hari-hari makan tomyam pun kenot go jugak wei. Tekak Malaysian kan diversity kan...indian food..chinese food..malay food..indon food..siam food semua kita bedal kan...but if tomyam everyday i also kenot even i got siamese blood pun kan. Kenot wei kenot. Hahahha. 

Ramai mesti cakap ekeleh itu ja hang buat masa kt Hatyai..ketahuilah aku ni berkampung halaman di Kubang Pasu Kedah..tok aku orang Asun..rumah mak aku di Jitra. Hatyai untuk orang Jitra macam aku ni adalah umpama Jitra-Penang ya. Cuma part paling malas part nak que dekat imigresyen Danok tu kalau waktu cuti. Menyampah ok menyampah. Tapi aku dah lama tak pi ke Floating Market tu..nanti bila-bila nak ajak laki aku pi ke situ la.

Selesai ja rentas sempadan terus kami semua terjah ke Restoran Yasmeen di Changloon...nasik kandaq...here we goooo...dapat nasi+ayam goreng panas+kuah kari campur pedas banjir uneee...setel...

Maka tamat lah cerita Travelog/ Roadtrip Phuket aku kali ni. Aku masih berkira-kira nak grab tiket free seat AA next month ke mana...rasa macam nak ke tempat sejuk yang best. Tapi itu la...tengok lah hati ke mana nak pergi. Teringin gak nak ke Koh Samui. Takpun ke KK. 

Korang tahun ni pergi berjalan ke mana pulak ye? CNY nanti pi jalan ke mana? Aku macam ada chance ja mereput dekat rumah nanti πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Yes...seperti yang sedia maklum awal bulan may yang lepas aku dan familia aku berserta mama aku kami ke Perth dengan kawan-kawan aku yang lain, Sha&wan n nuna, ain n nadia.

Plan kami ni dari last year lagi masa tu time free seat AA. Aku dapat tiket AAX ke Perth ni utk 2Adults, 1 kid n infant dalam rm1800+ macam tu. Yes tu harga tiket n insurans je. Masa awal tahun tu aku da start beli meals n lugage. Lepas tu tambah pulak beli hot seat mengenangkan laki den jenis kaki panjang and aku takut terpisah memandangkan ada infant kena check in dekat counter nyahhh.

Maka tup tap tup tap harga tiket aku dengan AAX tu xla murah mana...kahkah..ok la pengalaman...dis is my first time flyin with AAX. last time ke Perth dengan Malindo. Boleh klik sini untuk baca entry yang lepas

Tadi tengok-tengok Instagram ada iklan Malaysia Airlines return all in ke Perth dalam RM925 ja...Ya Allah murahnya. Malaysia Airlines kot. Aku cerita kat suami aku...dia tanya u nak pi Perth lagi ka? Aku jawab tak lah..next Melbourne pulak. Dia tak tau sebenarnya dalam hati aku nak ajak dia migrate terus duduk dekat Perth sebab aku dah jatuh cinta dengan lifestyle orang dekat Perth. Yes I never been to other part of Aussie...but from my observation, Perth is lovely and peaceful city. Kalau nak dibandingkan dengan KL mahupun Penang ni..memang jauh bezanya.


Lovely n peaceful Perth view from Kings Park Perth


Lifestyle kat Perth lebih santai dan relax and they value family time lagi compared to us. Depa pukul 6 dah siap duduk rumah. N get ready for dinner n family bonding. Unlike us, pukul 8 baru sampai rumah. Kalau weekend pukul 12 malam boleh lagi keluar lepak-lepak bawak anak kennnn. Tak kata orang...aku pun sama...comparison paling senang. Aku pi McD kat Mirabooka kat Perth tu (its halal McD btw in Perth) pukul 7 xda orang wei. Its like 3am in McD Malaysia. Kalau pi McD Malaysia..pukul 1am pun silap-silap penuh lagi.

Aku sempat berborak dengan sorang Malaysian ni, dia memang dah lama stay kat Aussie..dulu-dulu dia duduk kat Sydney so aku tanya dia kenapa pindah ke Perth. 1 dia cakap sebab Perth ni ramai Malaysians and ada community Islam dia sendiri n etc. So I asked her, ada different tak between this two cities...n she replied yes...Sydney quite happening and havoc la tapi takdak la sehavoc KL kan. Kalau nak raise kids dia cakap dia prefer Perth. And yes, aku pun rasa menda yang sama. Sama macam suami aku borak dengan husband dia..dia cakap one of the reason dia taknak balik Malaysia and enjoy the peaceful of Aussie is because the lifestyle. Kita dekat Malaysia hidup dah melawan fitrah.

Melawan fitrah maksud dia tu we pushed ourselves so hard here sampai kita xda masa untuk anak-anak untuk wife n etc. Dengggg macam kena penampaq laki aku kata. Satu sebab tekanan, satu sebab living cost kita yang tinggi..so kita terpaksa push ourselves so hard. Tak payah cakap la, laki aku ni kalau hari kerja. Seminggu nak balik and sampai rumah before Maghrib pun payah. Bulan puasa ja sampai awai skit tu pun rapat-rapat nak buka puasa. Sebab tu bila hari cuti dia akan duduk bermalasan dekat rumah dulu n then bila keluar dari rumah pun kami akan lepak dekat mall (for sure sebab mall sejuk kan) sampai la mall tu nak tutup. Kalau dekat Perth mall tutup pukul 5pm ya. Kalau jumaat ja tutup 9pm.

Beza sangat lifestyle kita dengan depa. Kalau dekat sana diorang prefer spent time buat outdoor activities dengan anak-anak. Lepak tepi beach..lepak dekat park...picnic etc. Kalau weekend tu mall pukul 3pm tu dah lenggang wei. Heran sungguh pasaipa depa x suka lepak mall macam kita. Hahahhah.


Berbalik kepada soalan laki aku dekat aku..pasal nak ke Perth lagi ke tak? Of course aku nak lagi. Tapi lambat lagi la. Kalau last time gap aku repeat Perth dalam masa 2 years. Next time In Sha Allah dalam masa 10 tahun ka...sebab aku da berangan time tu anak-anak duk hostel...mama ngn papa boleh la motorhomes sampai ke Esperance berdua. Ya Allah impian sangat nak bermotorhomes jelajah Western Australia wei. Serius tak puassss and tak habis explore kot Western Australia ni. And yes dalam masa dua atau tiga tahun ni kalau ada rezeki maybe nak ke Melbourne dulu. Teringin nak drive along the Great Ocean Road tu.

Tapi aku da berangan wei bila suami kata kalau London pun ok jugak sebab dia dah pernah ke sana. Aku onz je kalau orang da offer kan. Siap pakej suruh lajak ke Spain sekali. Ehhh Spain tu memang dalam wishlist sangat-sangat especially Madrid la kan. Kata Real Madrid fan kennn.

So sekarang ni aku harap sangat kerajinan aku menjelma lah untuk aku ceritakan pasal Travelog Perth alia kali ke 2 nanti.  Walaupun last time punya Travelog Perth alia aku amik masa 1 tahun untuk siapkan semua. Aku harap kali ni cepat la yeπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Aku harap aku tak baloq liat nak update macam-macam pasal Perth. 


Korang yang nak baca pasal Travelog Perth aku yang lepas boleh la click kat Travelog and cari pasal entry aku pasal Perth yang lepas tau.

Aku bagi teaser dulu la gambaq-gambaq dekat Perth / Western Australia hari tu. Jangan carut mak yeee.


Berlatar belakangkan Indian Ocean di Scarborough Beach


At Margaret River Choc Factory


Di tengah-tengah legendary Busselton Jetty


Lancelin Sand Dunes


With loves one at Kings Park


Managed to walk through the whole jetty towarda the end. I made it.


Beautiful Augusta!


Rahsia hati perempuan sangat. Ko ingat mira piljah je mampuuuu tangkap gmbar kat siniiiii???

Ok la korang...len kali kita sambung lagi..how's ur raya preparation?




Hai hampa kita bersambung dari Travelog Pak Bara: Day 1 ya. Nak perabih yang ni sebab nak update  travelog kat Perth pulak. Takut nanti lama-lama lupa pulak kan.
Untuk Day 2 ni, pagi tu masa bangun menda pertama yang kami cari adalah breakfast. Banyak ja kedai-kedai Islam yang jual breakfast di sekitar Pak Bara ni. Tapi as usual la bila kalut-kalit dengan anak-anak ni gambaq pun takdan nak amik. Hahhahah.
Kedai yang kami makan tu bertentangan dengan 7E Pak Bara. Senang nanti kot-kot hampa pi and nak cari ka. Menu pun banyak. Ada nasi lauk la, nasi kerabu la pulut dan macam-macam lagi. Aku as usual makan nasi kerabu and paw pulut mak aku. Huu sedap.
Lepas ja breakfast mak aku ajak balik ke chalet untuk memerut and relax sat before check out. Sebab kami nak terus keluar ja takmau rushing nak patah balik nak kena check out bagai kan. So best way terus check out ja.
Lepas check out tu terus kami ke market di Pak Bara. Jadi gila sat sebab murah gila weiiii. Habis aku borong stock ikan, sotong and daging dekat sana.








Lepas ja beli kat sini apa yang patut, mak aku ajak pi ke jetty yang depa duk bawak naik ikan tu. Kebetulan masa kami pi dah tak banyak ikan dah. Tapi dapat la jugak sotong-sotong yang kalau kat Malaysia ni sekilo RM30 tu dalam 140B lebih kurang RM15+ macam tu la kan.


Dekat jetty ni, depa tengah sorting setiap jenis makanan laut ni ikut jenis and size.


Yang ni tak silap aku dalam 80B macam tu. Apa lagi borong la mak aku sorang 2kg. Tu belum yang sotong besar tu ya.


Yang ikan-ikan kecil tu la ikan bilis uolls.
Lepas ja habis beli kat jetty ni. Kami pi pulak ke tempat pengeringan ikan bilis. Kalau dari tepi jalan tu boleh nampak bersepah-sepah tempat pengeringan tu. Hampa boleh mintak untuk beli la beberapa kilo. Aku beli 2kg mak aku beli 2 kg. 1kg dalam 120B saja ok. Dah la ikan bilis yang halus tu,kalau kat Malaysia tu mau la RM35+/kg. Apa ja yang murah kat Malaysia niπŸ˜‚
Selesai ja shopping ikan dan segala binatang bagai tu maka kami pun bergerak la untuk balik ke Malaysia. Kami singgah makan dekat kedai-kedai kampung yang jual makan tengah hari. Sedap jugak lauk2 dia. As usual x tangkap pun gambaq sebab anak-anak tengah buat perangai sebab panas kan. Spesisss sangat tau. Kat Aussie kemain hampa seronok kan walaupun sejuk gedi..tak gaduh pun nak mengamuk kannnn..
By the time 3pm macam tu kami dah sampai dekat border untuk keluar dari Thailand.


Bordee post kat Wang Kelian lebih tenang kalau dibandingkan dengan Danok. Danok lebih serabut and lemaih perutπŸ˜…
Sebelum tu mai tengok hasil belian kami di sana.


Sotong fresh. Sedap uiiii. Buat celup tepung tonyam semua. Adudu.


Daging kat sana sekilo 200B macam tu ikut jenis. Ikan pelara tu 60B , ikan nyoq-nyoq isi putih tu 20B saja. Kat Malaysia memang tak dapat la kan.



Best gila penuh peti ais. Semua ni tak sampai pun RM120. Murah kan....

Maka berakhir lah penggembaraan ke Pak Bara, rasa macam nak pi lagi ja sambil-sambil tu borong stock untuk rumah kan. Best jugak kan.
Holaaaaa
Sebelum start dengan Travelog Perth untuk kali ke dua izinkan daku share pasal Travelog Pak Bara terlebih dahulu.

Pak Bara ni adalah salah satu tempat di selatan Thai. Kalau kita dari Utara Malaysia ni nak senang ke Pak Bara masuk lah kot border Wang Kelian , Perlis.

Biasanya Pak Bara ni fames among tourist sebab kat sini la terletak jetty nak ke Koh Lipe. Yes, aku pernah cerita pasal aku pi Koh Lipe dekat sini.

Untuk pengetahuan hampa, biasanya untuk ke Thailand kami akan isi segala document untuk bawak masuk kereta dan insuran ke sana a day earlier. Boleh refer sini, aku ada cerita. Sebabnya rumah mak aku tak jauh pun dari border ya.

So biasanya mak aku akan uruskan a day earlier supaya nanti hari nak pi tu tak kalut. Boleh sampai border awai pagi and terus masuk ja. Kalau dak kena tunggu kedai-kedai yang uruskan insuran semua tu nanti lambat. Urus awai tak kalut.

Untuk entry Pak Bara ni, dari Jitra ke Wang Kelian tu rasa ada la dalam sejam lebih. Selesai saja urusan di border kami ambil keputusan untuk makan di Tan Yong Po atau nama Melayunya Tanjung Poh. Oh kat sini banyak ja orang Siam yang boleh dan fasih berbahasa Melayu sebab jarak dia dengan Malaysia tak jauh..malah banyak ja orang Islam dekat wilayah ni. Kalau di Danok, tu dalam kawasan Sadao. Kalau Pak Bara, Tan Yong Po ni pulak dalam kawasan Satun.

Dekat Tan Yong Po ni ada dua kedai tau, best sebab dua-dua kedai ni kat tepi laut. And jangan tak tau masih dapat coverage Celcom dekat sini.

Jom jamu mata dulu lah dengan gambar-gambar kat sekitar restoran dekat Tan Yong Po tu


Selesai makan maka kami teruskan perjalanan ke Pak Bara yang terletak lebih kurang 1 jam daru Tan Yong Po ni. Kat sini kami cari chalet untuk check in dan bermalam semalam di sini. Tujuan ke Pak Bara kali ni lebih kurang untuk food hunting ya.


Ni la kedai yang kami singgah makan. D food is nice.


Coconut ice cream ni makan time tengah panas rembang perghhh sedapnya...nikmat mana lah yang aku dustakan ye dak.


Ketam apa ntah


Sotong teloq masin. Lain dari yang kat Malaysia kan.


Kailan ikan masin


Kengsom ikan siakap

Udang goreng.


Daging bakaq. Masa sampai-sampai aku macam under estimate nampak macam biasa-biasa ja kan. Sekali perghhhh sedap nak mampus ok. Taste different from Danok punya. Sedap woi. Satu set tak cukup. Last-last kena tambah.


Total makan dekat sini tak sampai 1000B tak ingat exact berapa tapi wayyyy cheaperrrr la than Malaysia. Udang tu kat Malaysia amik da boleh menangis kot

Sambil makan sambil menikmati pemandangan alam.

Lawo nya lahai. Tu yang bukit depan tu katanya Langkawi. Dekat ja lahai. No wonder dapat coverage Celcom kat sini.


Adriana masa rambut panjang.


Aishah time ni pun rambut nan hado sangat. Hahahah

Lepas ja habis makan kat sini kami pun gerak la ke Pak Bara. Fuhhhh aku dah lena time tu. Sebab kenyang kan..baik aku lena. Nasib la ada mak aku untuk temankan en suami aku drive. Kahkah.


Sampai ja Pak Bara kami terus cari chalet untuk bermalam. 

Cantik kan. Aku suka tengok rumah-rumah orang Siam ni. Design depa lawa-lawa jugak la. Sory nama chalet aku tak tau sebab dalam bahasa Siam. Ni pujln boleh stay sini sebab mama aku pernah mai tidur dekat sini.

Kami ambil 2 chalet.


Bilik selesa la.

Ada tv kerusi semua. Ok la tu kan

Ada air mineral. Cuma xdak peti sejuk ja. Ok la kan. Setakat nak tidur ja kan. 


Toilet pun bersih and selesa.

Harga bilik tak silap aku dalam 800B macam tu la.

Ni dekat cafe dia. Masa kami mai check in tu air surut bhai. Sampai ke tengah. Hahahhaha.

So petang tu kami berehat dekat bilik ja sebab panas gila kot. Biasa la tepi pantai kan. Lepas ja Maghrib baru kami keluar cari makan.

Ni dekat dataran dekat Pak Bara ya. Makanan dia sedap-sedap and murah sangat-sangat.

Lepas ja makan and tapau apa yang patut kami serang 7 E pulak. Aku kan ada obsession dengan 7E kat sana. Kalau kat Msia takut nak masuk doh.

Burger-burger ni sedap ok especially yang shrimp tu..adudu betul.


Ni semua halal ya.

Collagen drink.

Borong-borong jangan tak borong

Nampak pun sedap je

Halal section

Sedar-sedar dah penuh bakul. Bahahhaha.

Geleng kepala laki aku tengok kelaku akh kalau masuk 7E sini. Fuhhhh.

Malam tu balik makan dekat bilik ja lah hasil tapau makanan-makanan kat dataran tu. 


Bersambung untuk next day ye.

 
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS