Travelog Perth :Day 1 ,Pengalaman menaiki Malindo ke Perth dan missed flight!

8:14 PM

Jeng jeng jeng horror bila baca perkataan missed flight tu kannnnn....
Yesss memang horror n worst sangat kot perasaan time tu.

Ye lah, mau tak cuak. Beli tiket bukan murah oi. Memang demmmm sangat rasa time tu.

Cerita dia macam ni, flight kami ke Perth sepatutnya pkul 6.45pm. Tapi masa seminggu lagi nak fly Malindo keep on sms/email flight delay. Ok delay takpa lagi la kan sebab aku pikir ok cantik boleh sampai Perth kul 5.30am macam tu time tu da subuh kat sana. 2 hari nak fly tukar lagi schedule. Pukul 9.30pm pulak. Ok tak kesah lagi.... by the time esok nak fly tukar balik ke 6.45pm (jadual asal).

So kitaorang pun ok ja asalkan ada flight nak ke Perth kan! Sekali bila pergi check in tengok dia print boarding pass tu  departure pkul 9.30pm and sampai Perth kul 3am macam tu lebih kurang. So aku pun patah balik tanya dat guy kat counter, adik flight pkul 9.30 mlm ke ke Perth ni? Delay balik ke? Haah kak delay. Memang tulis kat situ boarding pukul 6 tapi nak make sure la jugak kenapa departure time tu gap lama nauuu.

So since dat guy kata delay kami pun lepak la makan2 apa lagi. Yalah time tu baru kul 4 ptg kot. And kami pun masuk la ke gate dalam pukul 6.30pm mcm tu... and guess what...we missed the flight!!!! Seriousssslyyyyyy omg time tu.

Terus p kat counter Malindo dalam international pnya departure tu and ask apa sebenarnya ni. Then they asked us to meet their officer incharge dekat ats bla bla bla.  Hishhh penat kena scan lgi skali kt immigration n pick up luggage pulak dah!!


Serius time tu da sakit hati sangat-sangat terus naik and pergi ke counter Malindo. Tanya kat staff dia cakap kenapa tak pergi time 6pm ni, so aku explained yang aku ada tnya tadi flight delay ke lgi ni haa departure kul 9.30pm balik ni. Yang bestnya mamat tu kat sebelah taknak ngaku pulak dia bagitau kata flight delay. Ye lah, sapa nak ngaku kan. Maybe dia pun terlepas pandang. So aku cakap nak jumpa manager dia. And she said manager takda cuti. And i asked her to call her officer in charge.

Bila cakap dengan officer incharge tu hati aku sejuk la skit. Aku explained la dekat dia psal bla bla bla tu. Dia pun apologized sebab shud be dekat departure time tu staff dia kena ammend ke 6.45pm bukan biar ja. Lagipun aku da siap reconfrimed balik departure time tu dengan mamat tu and dia pun boleh confident cakap delay. Hahahha.

So she gave us new tickets which is the next following morning. Rupa-rupanya bukan kami ja missed flight. Ramai lagi geng2 mat salleh dari Aussie sana pun terlepas flight ke Perth sana. Semua dapat tiket ganti. And malam tu sebab da lewat nak balik ke Subang Bestari we asked them for hotel. Alhamdulillah dapat gak 1 bilik walaupun hotel biasa2 ja. Siap diorg hntarkan n ambilkan d next morning tu.

Kalau cakap ngan staff2 Malindo yang jaga counter tu mau nak buh penampaq gak la kat depa. Nasib baik officer in charge depa tu ok sangat2. Tapi nampak la jugak dia p basuh mamat yang tak ammend ticket flight kami tu. Haaa takut VIRAL lewww tewww.

Apa pun tenkiu la officer in charge Malindo hari tu date 14th August. Sebab layanan bagus kat kami walaupun kami macam nak pecah dada dah awai2 tu missed flight kami n cakap ngan staff2 lain tu rasa mcm nak penumbuk ja muka depa tu sekoq2.

Esok tu memang awai2 lepas bfast apa semua kami da terpacak kat departure gate! Seram mak kalau missed flight lagi oiii


Btw, ruang dalam Malindo boleh dikatakan selesa la. Setanding dengan Malaysia Airlines jugak ya.


Paling best sebab ada entertainment FREE giteww haa. Makan FREE takyah cakap la. Tak sempat2 nak amik gmbar sebab da lapaq sangat kot.

Ruang yang lebih besar dan selesa sesuai la untuk laki aku yang berkaki panjang tuu. Dan yang paling penting rasa naik flight bukan rasa naik bus tingtong. *hahahahah*

Akhir kata tenkiu Malindo sebab ganti tiket kami balik! Walaupun kami da macam nak pecah dada time tu kena tinggai dengan kapai terbang kami. Nasib baik officer tu baguih sama and company policy Malindo ni jenis jaga customers sama. Kalau dak memang sorry to say la Malindo oi.

***stil tak serik lagi utk fly dengan Malindo. Tapi hopefully lepas ni boleh fly dengan Malaysia Airlines pulak. Ada rezeki lebih nak fly ngan MAS pulak. 


Sebenarnya org cakap Malindo dengan flight delay or reschedule time ni berpisah tiada. Mengikut pengalaman org2 yang selalu fly la. So hampa2 yang nak fly ngn Malindo ni kena selalu allert skit ya. Ni hat tara duk allert pun boleh kena tinggai jugak. Dalam duk tanyaa tuuuu...cisss tak gunaaa! Nasib dapat tiket baru!

Alhamdulillah everything went well masa tengah fly tu. Turbulence tu ada skit2 tapi xteruk sangat. By the time sampai ke Perth tu dah pkul 4 ptg mcm tu. And sementara nak pick up luggage n check in kt immigration and check beg semua tu dan la pkul 5.30pm gak. Boleh refer sini untuk panduan makanan yang boleh bawak masuk ke Australia ya. Bila smpai2 kat Perth tu tengah hujan rintik2. Tapi Ya Allah dia punya sejuk tu sampai ke tulang (walaupun aku gemuk tapi aku rasa tau sejuk sampai ke tulang kat sana!)

So iti yang sepatutnya berjalan hari 1st kat Perth tak dapat nak follow since kami naik flight lain kan. Nasib masa kat hotel transit tu terus message kereta sewa Aries kat sana utk delay sebab flight kami ada prob. Nanti kita cita pasal Aries Rental Car ni pulak ya next entry.

Sampai2 kt Perth terus celapak amik cab ja lah. What choice do we have kan. Time tu pun da pkul 6pm and dah MALAM ok! Naik cab ke Scarborough yang atas skit dari Perth City, ke hotel kami stay Indian Ocean Hotel. Area Scarborough ni memang area pantai and area elite2 gak la hasil dari pemerhatian aku. Laut memang mengadap Indian Ocean betul2. 

Malam tu sampai2 terus keluarkan rice cooker and masak nasik dan panaskan lauk2 yang mama bagi kat kami untuk makan kat sana. Lega perut yang tengah berkeroncong tu wei. Orang Melayu dan nasik berpisah tiada!





You Might Also Like

16 comments

  1. eee scary nyo kalau terlepas flight
    mujur officer tu sgt2 bertggjwb ganti tiket lain
    mmg respek kat officer tu jaga customer depa elok2
    bukan sng nak dpt gitu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la...tpi memang sebab salah depa...so depa takdak choice la kena ganti gak tiket yg lain

      Delete
  2. Aduiii scary alia.. nasib baik dpt ganti tiket.. tp tu lah rugi masa sehari la..hurmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak terasa sgt kak farah...rasa2 kalau sampai tgh mlm tu ntah2 iti yg 1st day tu pun duk kt dlm hotel ja sebab penat kot. Kami smpai kl pg2 pun smpai rumah adik terus lena sampai ke tgh hari😂😂😂

      Delete
  3. menakutkan jugak kalau diaorang tak nak bertanggungjwb. nasib smua okay kan.bestnya dapat melancong

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah they're very professional esp the officer in charge. Cuma bila cakap dengan staff kt kaunter tu memang sakit hati la jugak.

      Delete
  4. boleh bayangkan perasaan cuak tu...haish. Nasib baik boleh jugak pergi..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuak semua ada.
      Tapi tu la Alhamdulillah. ALLAH da atur elok la tu kan

      Delete
  5. Dugaan.. Kalau Reen tu, mau siap lelaki yang tak mengaku cakap delay. Papepun, alhamdulillah sampai juga Aussie. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa la manusia kan...
      Tapi xpa lah, menda da lepas dah. Lepas ni memang kena alert lagi2 la. Alhamdulillah semua kat sana berjalan dengan lancar

      Delete
  6. x penah naik malindo or AA lg...penah naik MAS ja...tu pon ajet2 kaya beli tiket MAS...hahaha...p KL je pon...kah3

    ReplyDelete
    Replies
    1. AA dlm msia ok la kot. Kalau luar rsa mcm x selesa. Kami p KK naik AA pun ksian kat laki yg jnis kaki pjg tu...

      Delete
  7. kecut perut gak baca kena tgai flight..
    apa la staff situ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasa la zaf...
      Mayb dia terlepas pandang kot.
      Tapi xpa, menda da setel dah. Kawan naik AA lgi la teruk, half of d flight kena tinggai kot. Dah la xleh dpt tiket baru. Lagi naya

      Delete
  8. ooooomaigad Kak Alia !!! missed flight ?? kalo CT ni guling2 kat airport dah.. huurm.. Malindo gitula dia.. nasib naik flight selesa. CT pun depa tukar timing xde notice tau. SMS ke emel semua xdak.. lusa nak fly baru print tiket dan perasan waktu flight berubah.. kelam kabut call center.. ske haaaaati depa ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu la psal...nk pecah dada time tu...bayangkan berlari kt dlm international departure tu bila tgk gate closed! Wtfishhh...
      Tak padan dengan ngandung wei

      Delete