Ooo anak

in , , , , by Alia Farhan, 12:26 AM
Gila mencabar kot nak homeschool kan anak konon2 nya lah kan.

Kita ajaq A - B -C dia sebuk nak main lego dia. Ok lah oklah. Kesimpulan dia kita belajaq ABC 10 minit dulu jadi la ya hari ni.

Esok kita belajaq lagi. Yang balance kita main-main la ya.


Ajak baca buku jap. Ok lepas da abih baca dia belek-belek buku ni. Ok sudah ma.

So lepas tu mama dapat idea, jom la kita kaler buku. Walaupun tau memang akan tak kaler sangat pun kan!



Ok la bagi la dia pegang n mau sendiri pegang pensil warna tu untuk dia main-main.



Mama pun sama la bergading bahu kaler ngan adriana kan.


Hasil kerja adriana n mama. Ok la kennnn. Pupuk minat dia sikit-sikit. Tak leh nak push dia sangat pun. Biasa la baru 2y 7 m takkan kita nak push dia suruh kaler ikut skema yang diberikan.

At least today she learnt something, coloring which is fun for both of us.
Well maybe mama pun kena beli coloring book yg advance untuk mama kot. Hari tu jumpa kat Borders. Nanti nak p usha-usha lah.

Tu ja nak cerita hari ni.

***Actually tengah usha-usha kindy kt Adriana. Tengah usha jugak progran Permata kan. Banyak bagi feedback syllabus Permata bagus. So why not kan? Menda baik kita terima, menda hat tak elok kita tolak la ye dak? Ada yang pernah hantar anak kat Permata?i mean yg fully owned by Permata?

posted from Bloggeroid