Showing posts with label Homedecor
Haluuuu
Dah lama kan tak update cita pasal home decor kan. Nak kata terer bab decor tu langsung tak lah kan. Tapi minat tu mendalam la jugak. Kahkah. Mungkinkah sebenarnya impian dalam hati nak jadi interior designer.... Kahkah.
Cakap dengan orang suka decor ni dia ada satu peel tau suka ubah sana sini. Haaa. Bulan ni kerusi ni duduk kat sini. Bulan depan kerusi tu nanti ada kat tempat lain pulak. Haaa macam tu la. Ada ja gatai tangan dia tu nak ubah sana sini. Agaknya kalau katil tu senang ubah-ubah n ruang pun besar.. Dah lama dah aku ubah2 dia.
Aku ni peminat scandinavian / nordic decor. Dalam masa yang sama minat jugak bohemian homedecor. So apalah salahnya aku gabungkan kedua-dua secaca marbanya ikut suka hati aku kan.
Dalam gabungan scandi + bohemian atau scandiboho ni... Aku menerapkan elemen electic untuk bagi lebih personal touch. So that bila orang tengok macam ni orang akan ingat ni... So Aliaaaa... Haaaa gitewww.
Dah tak payah membongak lebih-lebih jom jamu mata sudah yooo.
Ni bahagian living room aku.

Kan aku cakap aku suka warna-warni. Pedulik aa tadika ka apa ka. Tadika anak aku pun tak ceria mcm ni. Kahkah



Sebelum ni pakai cermin warna hitam.. Pun bergantung bertali macam ni jugak. Tapi sebab nak ala2 bohemian rhapsody skit kita try letak ni. Yang warna hitam tu nanti. Letak dekat homestay kita.

Ruang makan bersambung ke hall. Haaa kau hadooo guna batik lepas mak koo buat alas meja? Takdo kan... Haa hakak dah buat untuk hari raya hari tu. Konon2 ada elemen2 melayu giteww ha. Sekarang dah simoan masuk gobok ganti alas lain pulak.

Haa kerusi ni pun da berubah tempat dah. Dia dah duduk dekat sini dah. Kan dah cakap kalau penyakit decor ni.. Ada ja gatal dia.

Ni pulak kat kitchen


Saja buat black board kat situ untuk catat apa yg patut. Especially gas... Si dat bokeh track record bila nak kena standby mode kan.

Ya ni pun counter top kat kitchen. Asalnya belakang tu tiles biasa ja. Tapi sebabnya aku kan gatal tangan. So maka terhasil kah hasil yang tak seberapa nak semenggah ni. 

Ni pulak kat bilik master bedroom aku.


Precisely kat meja aku sebelah ja katil. Biasa la rumah sempit kan. So terpaksa la berhimpit sebelah katil haa.
Itu ja lah nak update pun. Barang-barang banyak dari Scandi_scandu. Contoh macam carpet, kerusi teloq, kerusi makan, kitchen rack dsb. Hampa kalau nak beli boleh check kat situ naa.

Bilik makpak feat bilik anak2

in , by Alia Farhan, 8:01 AM
Saja nak pinned gmbaq2 ni kat blog supaya senang utk rujukan masa akan datang. Yalah, of course la kita nak expand kan family kecik kami ni kan...







Reference untuk masa hadapan!
Tapi kalau boleh nak la train Adriana tdoq kt bilik dia when she's 3 years plus.
Hopefully la kan
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS