Rutin seorang mama | Aku Supermama

Bunyi macam seronok kan tak kerja duduk rumah. Mengadap main fon. Kahkah. Hakikatnya Allah saja lah yang tahu betapa men-yotong nya supermak2 sekalian. Kannnnn???

Cerita aku  bukan seorang  Supermama

6:00-6:30am : Bangun n solat Subuh. Siapkan bfast (ni kalau tak terbangun lambat la kan)
6.40am: H…

Mak cerewet

You know u when u become a mom suddenly u become so cerewets. I mean sooooo cerewet sgt2. Yeah it's me.

It happened to me last nite we're rushing to Gleneagles from Juru to the island side. Boleh pulak fullhouse weiiii. Why I don't go to the nearest hospital at my place? To be frank, I …

The powerful milkbooster!

Saja nak share...
Lately ni Aishah macam refuse nak direct feeding sebab maybe tak puas and prefer bottle feeding (but still bmilk). Yes diakui, memang susu drop. Maybe due to pola pemakanan yang tingtong. Makan ikut dan, kadang2 tak sempat makan. Kadang-kadang makan pun macam tak makan. Ohoiii...…

Tip & Panduan Keselamatan Anak Di Rumah.

Perkara yang selalu kita abaikan di runah kadang-kadang boleh mengundang bahaya kepada anak-anak kesayangan kita. Betul la orang tua-tua cakap malang tidak berbau kan sebab tu kadang-kadang mencegah lebih bail dari merawat. Ya tak? Nak-nak pulak si kecil dalam proses "explore" yang tak su…

Rindunya dekat blog

Woahhh..  rindunya dekat blog. Macam-macam yang jadi lately ni, so terpaksa slow down a lil bit la kan. Mintak maaf, ada review yang masih tertunggak. 
Si Adriana baru semalam ja discharge semalam daru hospital sebab demam n jangkitan kuman (pneumonia). Memang menggelabah jugak la bila deman tak k…

Dating dengan anak dara

Actually cerita dating ni dah lama. Hari kedua lepas pantang hari tu da mintak kat mama aku untuk keluar berdua dengan Adriana. Mintak mama aku or maktok Adriana n Aishah tolong jagakan Aishah jap.

Sebenarnya saja amik kesempatan ni untuk dating berdua dengan anak dara kami sorang ni. Kesian kat di…

Breastfeeding the best

Hasil pump bila Miss B bengkak kadang-kadang bila Aishah tdoq and Miss B mula bengkak.
Memang anak sentiasa ada dengan aku tapi disebabkan bengkak and nak practise juga ajar dia feeding guna bottles so kena juga ada stock ebm kalau tak nanti jenuh la mama dia nak tinggal pun tak boleh.
Aishah pun …

Aishah Arissa

Is now one month now!

Semoga membesar bagaikan juara, sehat selalu dan menjadi anak yang solehah.
Sayang anak-anak mama dua-dua orang

Sapa tak suka freegift kan?

2 kali discharge dari wad bersalim HSB...2 kali jugak dapat freegift dari hospital.
Kumpul-kumpul tu banyak la jugak kan.


Banyak tak?

Nak beli drypers touch ni memang tak la sebab mahal kan. Tapi bila tengok dapat voucher RM10 tu best la jugak kan.

Yang ni boleh la buat pakai masa keluar2 ke travel…

Kesayangan dan cerita beranak cser

Tanggal 28 November pukul 8.23am, kami selamat melahirkan puteri kedua kami secara cserian. Dapat pulak 1st number sebab memang kena elective cser atas nasihat doctors. Memang cuak dia Allah saja yang tau.

Alhamdulillah both me n baby doing well now, and aku pun semakin recover sikit demi sedikit. …

Senarai keperluan bayi dan ibu ke hospital

Sedar tak sedar sat ja dah nak masuk 34 weeks. Memang kali ni nak kata dugaan mengandung kali ni pun kalau ikutkan lain la jugak dari dugaan mengandung Si Adriana dulu. Sebab tu la orang kata setiap anak tu tak sama kan.
Dup dap dup dap gak sebenarnya ni tau. Satu sebab harap-harap sangat la kali …

Lapar dan teringin punya pasal

Semalam teringin nak makan asam podeh melakau...so wat la skit utk makan malam. Punya lah teringin kan.

Rasa memang da sedap dah.
Tapi masuk kul 12.30 malam memang tekak pulak buat hal. Masuk toilet terus wek2. Memang lepas tu masuk ke SOHO jap sementara nak tunggu baju siap cuci kan.
Tapi masa kul…