My forever sweetheart

This will be quite emotional post. So here I am, mencoretkan untuk anak mama, Si Adriana Arissa.

Well, as we know mesti orang cakap dah ada anak baru mesti perhatian dekat anak pertama akan kurang. Kira less kasih sayang la kanπŸ˜… . Yes aku rasa memang betul pun. Kadang-kadang I've been neglecti…

Istimewa

Here we go again, an emotionally post again. Emo sebenarnya bila pikir2 balik am i good mom or not. Am i a tarzan or what sometime??? Am i??? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Sebenarnya nak cerita pasal si kakak Nena tu. Sekarang ni cepat betul dia punya touching tu. Salah skit touching gila ngan mama dia especially. Kadang…

Adriana First Komuter Ride

Semalam kami dua beranak saja balik ke Jitra. Nak drive berdua memang tak larat la dengan keadaan aku sekarang ni. So decide la nak naik komuter ja dari Butterworth ke Anak Bukit. Lega sekarang da ada komuter dari Butterworth ke Padang Besar.

Ada budak tu eksaited kemain nak naik kereta api. Tak ab…

Adriana Arissa dah jadi spidergirl!

Bila si kenit ni beraksi!
posted from Bloggeroid

Adriana at play ground

Cepatnya awk membesar Adriana...
Semua nak buat sendiri...nak makan sendiri...nak mandi sendiri...nak berus gigi sendiri...lepas ni boleh tolong mama basuh baju..sidai baju n lipat kain pulak ya...

Barulah sedaq diri ni dah tua....anak da makin membesar...my baby is not a "baby" anymore.…

Adriana tdoqqqq!!!

ni bukan gmbaq skrg...da tutup lampu dah tp stil duk active smbil stunt sana sini n wat muka chucky dia tu...
ohhh nooo Adriana syg...

tdoq la...
mama n papa nk mengopi sat smbil bincang hal bisnes mama nnt ni...

tolong ya syg...

Her post birthday celebration

Since her birthday jatuh hari rabu..so mama n papa decided to throw her a birthday partayyy on last saturday....
Thanks for those yg mai utk celebrate bday Adriana...

Mama deco2 simple2 ja..xdan..kalut ngn reja..n kalut ngn ntah hapa2



Her bday cakes....2 bijik haa..hambik...tp yg jdi pilihan browni…

Her very first birthday

Today...genap setahun dah usia Adriana..
How to time flies so fast..
Macam tak percaya ja..
Mcm baru ja beranak...
Tgk2 dia da besaq...
Mcm baru ja tgk dia merah2 sbb fresh from oven kan...
Haihhh...cepatnya masa berlalu...
Cpt jgk la umoq mama makin mningkat kan Adriana sayang...

Muka dia hari ni.…

Wordless

posted from Bloggeroid

Miss

Adriana syg...mama miss u so much!
Bestnya klau x keja n boleh ngadap ja tgk anak mmbesaq dpan mata kan?

How time flies so fast...
Ni gmbaq masa dia brp hari ntah...


Ni latest...da byk akai punnn...
N mama so gerammmm....

Oklah syg...
Mama miss u n love u so much
posted from Bloggeroid

Cara menghantar stock susu perahan ke rumah babysitter

Wahhh...kemain pjg berjela tajuk entry..aku yg type ni mcm seriau ja takut tak cukup column utk type...ehhh...

Oklah...disebabkan aku skrg ni unpaid leave utk bbrpa hri sbb nk jaga Adriana..so aku da listkan da bbrpa entry yg mmg aku patut kena wat utk panduan mama2 kat luaq sana...bajet mcm la ram…

Babysitter

Sekarang ni I was quite depressed bila ckp psal babysitter...yalah...the existing one da tak larat nk jaga Adriana sbb dia pulak preknen...terkenan ngn Adriana...nk baby pompuan katanya..
Ni pun pagi tadi...papa dia hntaq Adriana smpi tgh hri td duk reyau...kalau aku pun aku tension...dah la pening…