Review : Horien Eye Secret 38% 3 months color contact lenses

Hai Assalamualaikum lovelies...
Ada tak readers kat sini yang suka pakai color lens? Kalau korang suka, korang kena stay baca review ni sampai habis ok!
To be frank, I'm not a fan of color lens..used to but not anymore until I found this Horien Eye Secret 38% 3 months color lenses!
Yalah, meny…

Homemade fertilizer (Fermented Plant Juice)

Hai hampa..kali ni kami nak cerita psal homemade fertilizer kami untuk urban garden kami atau balcony garden kami.

Senang saja. Guna barang-barang waste dari dapoq saja.

Untuk buat ni kami cuma gunakan;

-kukit bawang besar , merah, putih, kentang ( yes kami himpun dalam bekas kuih penutup merah tu)

Travelog Phuket : Day 1 , Roadtrip to Phuket Part II

Previously on 
Travelog Phuket : Day 1, Road trip to Phuket Part I

holaaaa...
ada yang tertunggu-tunggu ke entry Travelog Phuket secara roadtrip ni? sabar ye...jangan marah. Nanti kita cerita elok-elok ye.
So dari entry yang lepas, lepas ja kami setel brunch kat Danok maka kami pun gerak la ke Phuke…

Blog Make Over and Domain Registered!

Yes...
It's been a month I revamped and registered domain dot com to my blog.
Yeah obviously I don't do all the make over myself. I hired kak Siti Awadah; a blogger that actively doing a make over for blogs. Yeah, aku mana la reti nak buat coding-coding bagai. Budak Chemical Engineering ta…

SEO+ C Workshop By Butterfly Project

Saja nak cerita hari tu aku ada join SEO+C(ontent) workshop by Butterfly Project. As part of butterfly aku memang dah lama dah tunggu untuk pi workshop macam ni.



Lagipun bayaran yang dikenakan pun berpatutan kot. Cuma RM50 saja dapat join workshop best mcm ni. Tunggu lagi kan.


Bertempat di Canvas D…

ENCHANTEUR 24H MOIST LOSYEN HARUMAN BADAN - BELAIAN MENAWAN SEPANJANG HARI!

Sebut ja pasal Echanteur terus berbunga-bunga dalam hati ni, dek baunya yang berbunga-bunga tu kan. Rasa blooming semacam ja. Ni antara brand lege d yang wujud dari zaman kami sekolah rendah lagi tau. Kat meja mekap mak kami pun memang ada tau bedak n perfume Echanteur ni tau.




Lazimnya dikeahui umum…

Edible Balcony Garden

Selain mempunyai hobi dalam bersolek, melancong,melencong ,dan memasak aku juga seperti insan yang lain. Bahahhahahha. Tetapi aku juga ada satu lagi hobi yang bisa buat pak menteri menyayangi ku. Bahahahhaha.
Yes...i love gardening. Especially the edible one. Kan pak menteri suruh bercucuk tanam se…