Make up look for Eidul Fitri

Yeah..i know dis kinda late to update what look i got for my 1st Day of Eid. Yes, normally first day ja beria make up with color lens bagai, 2nd day there u go bla bla bla...

So let see how my 1st day of Eid face looks like.

Yeah illusion. I'm still fat and my cheeks weight like 3kgs each side?…

Calculation of calories in take

As I mentioned earlier in my previous post, I will start posting about my daily food in take, eat clean menus here so that I can stay focus and keep in track giteww haaa.

So to be frank, aku lebih sukakan method "diet based on calories" . Apa yang best bila based on calories ni kita bole…

Eat clean for breastfeeding mom.

It's been a tiring day. Pffttt eating non stop...well come on..we're talking bout a festive season kot. Name me, rendang? Nasi tomato? Sup gear box??? Arghh all dat fatty fatty boom boom. Mati la.
Macam tu la kalau dah nama pun makanan Malaysia kan.
It's about time I need to log in a f…

Eid Mubarak!

Eid Mubarak everyone!
Selamat Hari Raya.
Maaf Zahir&Batin!

It's been two days we hit the Syawal month. Sorry for the late wish.

I hope all of you doing great this festive season with your loves one as much as I do enjoy mine. Sorry for all the wrong doing I have done. I hope we can go koson…

Safi Shayla Syampu Khas Untuk Mereka Berhijab

Cabaran utama untuk kaum wanita yang berhijab ni adalah shampoo. Ya lah kan sebab tak semua shampoo tu "kena" dengan keadaan kita. Dan hatta sebab tu lah jugak ada yang menjadikan alasan berhijab, rambut susah nak jaga. Adui korang, jangan macam tu. Rambut tu kan mahkota kita. Walauoun be…

Kerajinan

Kerajinan aku lately ni terarah ke deko2 rumah..almaklum lah nak raya kan! Update blog ke laut paling dalam sangat-sangat. But In Sha Allah i will try to settle my Travelog Perth & WA secepat mungkin.

Harap-harap la aku tak baloq weiii.


In Sha Allah... I will share my memories here. 


Deko Raya dan Persiapan Raya

Hai...sedar tak sedar sat ja da berapa hari kita posa kan...sat ja..tengok-tengok tinggai 5 hari lagi ja nak raya pulak. Tapiiii hampa da deko ka rumah hampa untuk raya nanti?

Kami preparation raya kami macam biasa ja. Takdak la wow sangat pun. Part baju anak-anak and mak da setel. Suami pula macam…

DIY : Frame Wording Cantik!

Hai quick update...
Just nak share another DIY project untuk deco2 Hari Raya ni.
Simple+ cheap = stylish kebabom!

What you need?


Frame...any frame will do. Saja pilih yg ni sebab nak nampak classic n mewah tu! RM3+ je kat Mr Diy..maybe boleh dpt murah lagi kat tempat lain.

Also bought this at Mr Di…

Product Review : Ferra Rossa Eyeshadow

Holaaaa hampa. Untuk segment beauty kali ni kami nak share 1 produk terbaru dari sifu make up kami Ferra Rossa.

Untuk pengetahuan hampa , eyeshadow Ferra Rossa ni dibuat di Korea tau and very pigmented! Sekali swatch ja dah melekat helok.


Nama pun da sedap!


Tengok color swatch dia punya la lawa nok…

Althea Raya Goodies

Assalamualaikum...hai hampa semuaaa...
So amcam posa hampa? Stil survive? Me stil survive with a baby koala attach to me 24 hrs to suck up my milk😂😂😂

So, how's the raya preparation so far? Kami baju, Alhamdulillah dah beli dah. Kasut pakai ja yang mana jarang pakai tu kan. Handbag pun sama l…