KEDAH menang & birthday Mak Ngah

TAHNIAH pasukan KEDAH!!!! I'm proud KEDAHAN!


Heppy birthday Mak Ngah Adriana! Tengok tu sapa yang eksaited lebih semalam. Dia nyanyi lagu birthday kat dia. Dia yang nk potong kek makngah dia. Macam-macam kenit ni tau.
Apapun, semoga bertambah murah rezeki Mak Ngah...bahagia dunia dan akhirat. …

Fame Lip Matte Cream dari Fame Cosmetics

Hai hampa semua...

Ada yang mencari-cari lip matte yang bermutu tapi harga tak keringkan poket?

Hee, meh sini kami nak kenalkan Fame Lip Matte dari Fame Cosmetics. Dengan 7 warna yang memukau dan warna untuk LIMITED EDITION, pasti hampa semua jadi tak tentu arah nak pilih yang mana satu.

 Paling be…

Scan 4D Murah di Penang , Poliklinik Marina

Hai hampa semua. Kali ni nak cerita pasal klinik yang fames amos kat Penang ni especially mainland di kalangan ibu-ibu mengandung. Sebab apa aku kata femes, sebab klinik dia ni sentiasa penuh dengan ibu-ibu mengandung yang nak mai scan baby.
Dua minggu lepas tak silap, aku p wat scan 4D. Saja la n…

Menganggur dan mencari kerja kosong? Jom check kerja kosong di sektor kerajaan

Bila tengok keadaan ekonomi sekarang, kadang-kadang rasa takut pun ada. Banyak syarikat-syarikat dalam dan luar negara terpaksa gulung tikar dengan keadaan eknonomi yang semakin mencabar. Sudah tentu tempias dia sedikit sebanyak akan kena kepada kita penduduk Malaysia ni. 
Untuk pengetahuan kita, …

Giveaway Play-Doh x Azlinda Alin.

click banner to join ya

Sebab kenapa saya patut menang?
Sebabnya Play Doh ni dari dulu-dulu lagi favourite saya. Kalau dapat ni boleh la menambahkan koleksi playdoh yang ada. Selain boleh memberikan anak ber kreativit, maknya pun boleh join sekaki untuk buat aktiviti bersama si kecil. Seronok boleh b…

Resipi : Shell out at home

Hari Rabu lepas punya la teringin nak ber shell out dekat rumah. Apa lagi p pasar malam, beli la bahan-bahannya.

Bahan-bahan untuk shell out:
Jagung -2 tongkol je aku guna Brokoli-half Carrot- 2 biji Green capsicum(half je aku guna) Udang-14 ekor lebih kurang (beli dekat2 1kg) Ketam-3 ekor Sotong-…

Senarai keperluan bayi dan ibu ke hospital

Sedar tak sedar sat ja dah nak masuk 34 weeks. Memang kali ni nak kata dugaan mengandung kali ni pun kalau ikutkan lain la jugak dari dugaan mengandung Si Adriana dulu. Sebab tu la orang kata setiap anak tu tak sama kan.
Dup dap dup dap gak sebenarnya ni tau. Satu sebab harap-harap sangat la kali …

Comfort food

Cerita dia hari Rabu hari tu memang ada pasar malam kat rumah aku ni. Aku kalau ke pasar malam ni memang kompem aku melahap sup kat pasar malam ni. Favourite aku sama ada moi sup, kueytiaw sup atau bihun sup. Kalau boleh sumbat tiga2 sekali aku da sumbat dah.

So cita dia petang tu aku lapaq sangat …

Mengidam Dominos Pizza

Semalam akhirnyaaaa setelah sekian lama duk mengidam Classified Chicken Pizza from Dominos dapat jugak mencekik. Fuhhh lega wei lega.

Husband balik semalam pun dekat2 kul 9 dah. Memang mak da sentap gila dah. Sempat ke tak ke nak p makan Dominos ni. P la ke Alma. Sekali Dominos situ da tutup. Meman…

Delishdelishyum....something different

Selalu kalau kat northern side ni susah gila kan nak dapat fancy cookies, delivery club sandwich yang sedap-sedap kan. Selalu yang banyak tengok mesti kat belah-belah KL nu haa.

Sekali ada la ig ni nama @delishdelishyum follow kt ig. I wassss liokkeee wowww cute nyaaa fancy cookies dia....n d club …

Travelog Perth : Day 4 , Cape Leeuwin Lighthouse

Hi, again. Finally an update about my Travelog to Perth and to be precise to Western Australia side, although I think we only manage to cover 1/3 of WA side. Hahaha. So can you imagine how long we should cover the whole Australia? Tak pernah dibuat dek orang kot cover the whole Australia with car k…