REVIEW : GRAND OPENING MALVITA PENANG

Salam korang.
Cuti new year wat gapo?

Start jumaat ni cuti sampai la ahad cuti, weee bestnya la kan. Lama gila pulak tu. Baloqqq aaaa tu senin nak p reja kan pasni. Pakat duk Monday Blues sokmo la. Apa kata esok hampa p usha2 kat Malvita.
Alaaaa kan hari tu kami duk upload kat ig jadi gila sat p Ma…

Jom plan cuti tahun depan

Otak ni macam2 da pikiaq nak ke sini la ke sinun lah....

Haishhhhh.

Jom plan cuti n carik tiket murah2 jom.

Ke Perth ke Sabah ke mana ker????


Ehhhh verangan ja tauuuu
posted from Bloggeroid

Tips untuk jantina anak

Kalau based on Adriana hari tu memang betul la ikut kaedah ni.
Ni kaedah kalender Cina. Boleh

So lepas ni boleh pulun untuk baby boboi pulak la kan.

Hihihi.
posted from Bloggeroid

Tips jimat beli bahan rumah

Hai korang.

Kali ni meh nak share skit tip jimat nak beli bahan rumah. Ya lah sekarang ni apa-apa pun kena jimat noks. Tak jimat nanti Najib murka macam mana nok. Jenuh nak ngadap Kak Mah seumor hidup! Bahaha

Ok tips yang pertama , yang ni untuk detergent baju hampa. Hampa suka beli yang macam ma…

Merap kat husband

Semalam masa petang kan aku macam demam2 kora sikit.
Sat demam sat ok kekdahnya.

Maka dengan galakbya merap la kat husband. Dah tu mesti la aku merap kat husband aku. Takkan nak p merap kat laki org kot.

Kol tanya tengok2 dia memang duk tengok reja dia kat Bayan Baru.
Yahooooo!!!!

Apa lagi....


Meta…

Grand opening Malvita Penang

Hi assalamualaikum

Korang apa cer?
Sehat dak?
Weekend ni apa plan korang?
Kalau takdak plan apa2 lagi jom nak ajak hampa semua p ke grand opening kat Malvita Penang.



Kalau hampa blur kat mana Malvita ni...hampa tau dak Mydin Mall yang baru bukak tu? Dia opposite ja Mydin tepi Shell tu. Ada bangunan…

Bukan senang nak senang

Ni la tempahan sabun2 comel yang aku hadap selama 2 weeks plus ni...

Bayangkan 2000pcs aku kena siapkan sebab diorg nak wat as doorgift utk Xmas nanti.

Well aku pulak buat sorang-sorang kan. Nasib anak aku hntaq ke rumah bs. Saja la nak bagi Adriana berkawan sama kan.
Pulun la siang malam struggl…

Demam

Down with fever....
Mmg lemah gemalai dah ni...
Lapaq mcm2 tapi tekak perit bila makan.
Allah tarik nikmat bila kita jatuh sakit ni...
Bak kata pepatah...sakit tu kan penghapus dosa...



Stay tune for more review by me.
Teka kat mana ni??

Doakan aku cepat sihat ya.
posted from Bloggeroid

Wordless Wednesday

Mendalam kata-kata Almarhum TJ.
Still can't move on bila dapat tau TJ telah pergi dijemput Allah.

Kagum dengan kekuatan TJ.
#fightlikejalil.

Lagi sedih bila baca rintihan hati bonda Almarhum Raja Zarith Sofia. Itu lah perasaan seorang emak.

It's ok TJ, sleep well now. U had been through …

Teruknya lahai hospital kerajaan ni

Terpampang la kat media-media sosial macam fb tu bad service hospital kerajaan. Nak beranak kena tidoq atas lantai la. Aduhhhh memang aku takleh nak hadam sangat cita ni oii.

Tu belum lagi cerita misi gila nak tengok konek lelaki. Doktor laki pulak berebut-rebut nak tengok faraj mak-mak nak bersali…

Review Tepung Kek Ajaib

Ada tak kat sini yang suka nak baking tapi mempunyai tahap kemalasan melampau2 mcm aku ni? Malas nak sukat, malas nak p beli itu beli ini?

Dah korang takyah nak risau2 dah. Dengan tepung kek ajaib ni...korang cuma perlu tambah 2 bijik teloq sahaja tau. Aku handwisk ja. Sebab tahap malas nak keluaqk…

Food Review : Greentown Halal Dimsum Ipoh

Hai korang.

Untuk segmen food review kali ni aku nak review sikit tempat makan best kat Ipoh. Yalah kan, alang-alang hari tu hantaq che ta kat KK, kami pun lajak la ke Ipoh untuk makan dimsum yang best ni.
It was actually our second time visiting this place.

Ha ni lah dia kedai makan yang disebut-s…

Jumpstreet Trampoline Park Penang Review

hai korang,

watpa tu?sehat ka? kali ni mak jem nak cerita sikit pasal Jumpstreet Trampoline Park Penang, kalau korang nak tau kat sini dia punya park adalah indoor tau. Betul-betul terletak dalam D'Piazza Mall. So takdak la alasan panas kedaung ka apa ka. tapi still peluh la keti tu. Apapun unt…