Thai style daging masak merah recipe

bahan2:
*daging(sukahati byk mana korg nak letak...biar ketul besar pun xpa)
bawang besaq
bawang puteh
pewarna merah
daun limau purut
kacang pjg/buncis
bunga kobis* aku xletak sbb xda
cabai....bkan c!b@i yer!!!
sos cili
sos tiram
garam
aji/ckup rasa

cara2:
1) Rebus daging yg ketul2 besaq tu smpai e…

The Road Taken

hewww...
tetiba aku teringat psl literature msa form 4 ka form 5...tajuk english literature pnya novel tu The Road Not Taken....

cita psal dua choice dlm idup kita...
1 jalan yg selalu kita amik...1 lg the other way around la kan...

tpi aku bukan nk cita psal tewwww laa korang.....

aku nk cita trip…

My so called SOHO ideas

hewwww.....
sejak2 nak ni kannnn
asik mencari ja ideas utk my SOHO...

ermmmmm
SOHO tu amenda?
SOHO tu stands for Small Office Home Office.....

ohhh kebetulan aku kna share SOHO aku ngn amir...
so it wil be quite packed...
jenuh pengsan....
dengan all his hardware stuffs n my bf stuffs kan....
phew…

cadbury oh cadbury

why ohhh why....

why cadbury??why???
are u testing d Muslims sensitivity?
come on...dis is a big deal man!!!

darah daging kot.....

dah la aku mmg suka hazel nuts tu....

ssh sgt ka kau nak pastikan all ur ingredients halal n toyibbah???

come on the halal kit (for porcine)only detect YES or NO....n h…

dugaan

Allah uji aku may be sbb Dia tau aku boleh hadap..
so aku akn hadap n bangkit semula....
In Sha Allah..
dengan support dr husband tersayang....angah n adik....
aku harap semuanya akan go with d flow seperti yg dirancangkan
posted from Bloggeroid

make up

perempuan n make up???
berpisah tiada...
paling busuk2 pun mst ada compact powder Silky Girl or Maybelline kan..
pastu lipice kaler2 skit kan....
untuk yg minat make up tu mmg la berdozen2 collection diorg lg2 kalau yg mmg keja nya make up kan org...

aku ni...jatuh kategori byk make up tp tak make …

sick....

currently i'm sick...
with ON OFF pain....
hope to recover soon....

penat dah......
but at d same time i redha...
this is d test for me....
thanks Allah for this test....

to my dearest customers,
please be patient....
will post out ur orders by next week...
tak dak istilah nak tipu duit korang…

insomnia

tolong!!!!
adakah aku insomnia???
now at 4.01am stil awake...
badan da penat but my eyes stil cant shut..
oh my....
what happen to me???
tdi dah la jatuh mcm nangka busuk...
n my pinggang now da sakit gilaaaa....
Allah nak duga lagi sekali...
mungkin sbb selalu lupa kat Dia kot...
haihhhh...

dah ma…

MC

aku tak paham...
kenapa nak kecoh2 psal MC aku?
apa yg peliknya klau aku ke sana sini time aku MC?
helloooo...

aku MC 2 weeks...standard la utk org yg operate buang tonsils...

gila kecoh....

aku update psal bisnes2 aku pun korg nk kecoh...serious aku xpaham gila...

klau nk MC lama2 p la operate bua…

tak paham

boleh sapa2 bgtau aku apa mksud ni....

iolls....amenda tu?
uolls aku paham la...
apa yg iolls nya...???
sapa2 boleh xplain kt aku tak?

pastu congrates....
kenapa congrates?should b congrats kot kan...celah mana mai rates tu???

pastu aq...
aq ganti diri aku...
why q????
why???
ssh ka nak type AKU??

hiasan chalkboard wallpaper

bagi korang2 yg ada anak yg aktif conteng2 tu...jgn halang mereka berkarya...

apa kata korang hadiahkan diorg chalkboard/blackboard wallpaper











dah pulak tu senang tanggal kot...
xperlu risau2 melekat bagai...



boleh jugak wat hiasan...
use our imagination k...
sapa yg berangan2 nk jdi cikgu masa keci…

shake and take murah

salam....

bgi pnggemar fruit smoothies mst wajib ada shake and take kan....






senang nk blend fruit korg tu kan...





pastu boleh terus mnum dr botol tu ja..xleceh mcm guna blender2 kt rumah
.kena transfr bagai kan...silap2 nnt ada rasa smoothies bwang or cabai..uhukk uhukkk...tak suka kan..


botol pulak…

Power pumping untuk tambahkan susu

Apa itu Power Pumping?

Power Pumping adalah satu teknik mengepam susu ibu yang boleh meningkatkan penghasilan susu ibu. Teknik mengepam guna cara Power Pumping ni adalah sama seperti kita mengepam selalu. Tapi, ada teknik dan cara perlaksaan yang special bila kita mengepam menggunakan teknik Power …

Where we begin....

Tempat ni la...aku jmpa ngn hasben aku...yg masa aku blajaq dlu bestfren aku...pembuli tegar aku...pembenci aku no 1....

Tiap2 kali gadoh...tiap kali assignment 1 group...tiap kali lab kena 1 group jgk...pastu nama dekat2 plak tu..tiap2 kali final exam dia blakang aku...no id pun after aku ja pon.…

Blog da bersawang

Bersawang oiii bersawang...
Jgn malas sgt boleh x?

Mcm mana la org lain boleh giat updare blog...tp aku liat nauu nya haaa...
Tp time gigih tu...1 mlm boleh dpt 3 entry.....

Kool kunun nya..
Pirahhh

Ok lah...

Penat...

Baru smpi dr kl ni...

Mata nk lup dah ni....

Tp jamu mata dlu ngn gmbaq2 ni nohhh

Random

View from her back.....

Totally exhausted...
Titik!
posted from Bloggeroid

Playroom ideas

Since blik blakang tu akan digunakan sebagai playroom n jgk bilik dia nnt...

Maka....

Dengan ini....
Haruslah mula mencari idea2 yg cun n cute...
Sesuai dengan Adriana ni..




Must be colorful okeh!




Blackboard wallpaper ni mmg dalam otak aku dah nk letak dia



Colorful n cute!



Haaa tudia....nala punya b…

Mealshake Shaklee

Cakap psal mealshake....org mmg akan familiar sgt dengan Shaklee kan...

Mmg kiranya Shaklee ni tengah meletop la kennnn....

Sama la...setelah rasa sendiri kebaikkan Shaklee...baru la aku berani nk share kebaikkan produk2 Shaklee ni....

*bunyi mcm nk promote Shaklee ja minah ni.....ehhh memang lah..…