bebas bersuara

Freedom of speech?do we hev one?cuba la hormat pendirian org lain...cuba jgn jdi racist sgt...tolonglah....la ni kununnya malaysia ni x aman sbb demo2 ni..kata demokrasi bai...kalau setakat kau tgk kt tb3 suku pastu hg sebok nk addresskn org2 yg join tu xdak otak la..bodo la..anjing la...lembu la..…

food lately

Published with Blogger-droid v2.0.4

pantang

Aku paling pantang dgan lelaki nak2 yg brgelar si suami ni duk naik tgan n kaki buh kt bini depa...kamon...ni bukan lelaki namanya...tpi jantan xdak teloqqq namanya....apa ka banggang nya tu...just bcoz bini hg tu pompuan...lemah x berdaya so suka suka hati hg ja rsa nk penampaq...penampaq...rsa nk…

carbonara pasta

For carbonara ni...recipe inspired by martha stewart..ya..tpi knapa ada cabai kering tu?dat one tu di~adapt utk tekak melayu siam aku ni...nk kena ada menda yg pedassss jugak...kalau dak x lalu...

Back to d recipe....

Jeng jeng jeng....
Senang ja..jimat kos gila2 kot. ..xpyah buang duet p beli prego…

sorry

Sorry for bein bz update or mrempan kt blog ni....bein bz lately wif work n all the weddin thingyyyyy....aiyaaaa....yeah it just around d corner bfore my soleminazation day....d clock is thickin super fast i must say....omaigod 18 hri ja lagi...sddenly i screamin n my technician ask me y kak alia..…

countin days

It was yesterday...

Means dat i hev 28 more days to go
Published with Blogger-droid v2.0.4

earthquake n tsunami warnin

I m stil in a shock...

Sbb tdi for d first time rsa gegaran yg agk kuat n lama...tu pun aku ngat aku penin n nk pitam....adoiyaii...pakat lawan tgk sama tgk aku ngan membe aku dua org ni...trus kol dak2 kt lab suh naik ja tinggai lab tu...safety first...gila cuak kot...apa kang jenuh nk mnjawab...

rahmat dari Mu

Allah sembunyikan kita matahari Di sebalik awan tebal...turunkan hujan...kilat sabung mnyabung...Dan guruh berdentam dentum...

Rupa rupanya Allah nk bgi kita pelangi....

Tenkiu Allah...
P.s: i m such a kiddo teruja tgk rainbow!love it
Officially from my instagram photos
Published with Blogger-droid v2…

perihal washing machine n tesco

ckp psai tesco mmg aku berbulu gila2 pnya tak hingat...hari sabtu ni genap 3 weeks angah beli kan aku washing machine utk hadiah kan kat sempena aku pnya wedding... patutnya a week after dat by saturday depa kena delivery dah kat aku...but since aku nk balik jitra..aku request delay n bwak ke last s…

mlm ini

Meggi goreng mamak d restoran riayas maju kt neighbourhood...

Pencuci gg Di Rumah...

Heaven nya mlam ni...
Rsa belog ni kena Tukaq jdi belog makanan...

Hehehe

Wut do ya think
Published with Blogger-droid v2.0.4

steam chicken rice~hainanese style

Last Sunday...

As usual Kalau nk p dating msti aku akan masak...

Belasah la...mkn ja kt food court queensbay tu..tak segan sgt sbb selalu org yg tapau sushi ka mst akn lepak mkn kt ctu..

Sebenarnya...chicken rice ni bleh dikatakan one of d simplest recipe la kn...most if us can do...i mean by our …