Succi Spa, Medispa Terbaik di Penang

in , by Alia Farhan, 10:53 AM

 Assalamualaikum 

Hai pejam celik dah nak habis bulan 2 dah..macam baru ha masuk 2022 tapi eh dah nak masuk bulan 3 dah…walaupun banyak krik2 di blog ni tapi masih kekal active di Ig dan masih maintain kuat merempan di Facebook..biasalah Facebook kan tempat org tua2 kertu merempan kan…dekat Ig kita potray yang indah2 aja..ehhh🤭🤭🤭

 Assalamualaikum 

Lama tak berupdate blog ni…limited betul masa nak hadap blog ni..haihhh..January 2022 had been an awsome month to me..seronok sebab bulan Jan ni la kami road trip dari penang turun ke pantai timur then ke selatan n pusing balik ke Penang…total road trip adalah 10 hari..memamg 10 hari yang best untuk kami sekeluarga. Tapi hari ni bukan nak cerita pasal road trip tu..ni nak cerita pasal jalan2 kat Perak hari tu. Lepas dari Kellie’s Castle tu kami terus ke Ipoh and singgah di Plan B. Fuhh boleh tahan ramai umat manusia ya.

 


Malaysian Meteorological Department (MET Malaysia) telah mengeluarkan satu infografik mengenai 1 RUMAH 1 BEG KECEMASAN.

Beg kecemasan ini perlu diletakkan di bahagian yang mudah dicapai apabila berlakunya segala jenis kecemasan yang tidak dijangka.

Cara Buat Daging Kering

in , , by Alia Farhan, 3:45 AM

 Disebabkan ramai gila tanya daging kering tu daging salai ka daging apa ka apa ka…

Meh sini aku nak cerita sikit pasal daging kering ni…macam ikan kering…sotong kering mhupun udamg kering…daging kering ni adalah daging yang dikeringkan dengan kaedah pengeringan dan dijemur di bawah cahaya matahari ya.




 Kali ni nak up pasal resipi pulak lah…kita alternate2 skit and buat kepelbagaian dalam blog ni kan…nama pun lifestyle kan…so semua genre kita tapau…ada aku kesahhhhh kekdahnya gitewww laaa kannnn

Kali ni nak cerita pasal makanan kegemaran aku…sambal kering…buat pulak guna daging kering….fuhhhh dapppp nyaaaa takyah cerita la kannnnn…Memang lauk menjahanamkan diet ni😵‍💫😵‍💫😵‍💫 ni pun sebab maktok buat daging kering bagi…maka jom lah kita buat bagi perabih🤣🤣🤣

 Sambungan dari cerita sebelum ni…yg unplanned trip ke Perak hari tu….dari Teluk Intan kami turun ke Ipoh dan singgah di Kellie’s Castle…

Kellie’s Castle ni antara bangunan bersejarah la jugak di Malaysia ni kan. Dibina oleh seorang Scottish Man yang datang ke Tanah Melayu zaman2 British tu.


Cantik betul istana dia ni
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS