Benci betul dengan 7 Eleven dekat Thailand tuuuu. Sebab apa???? Mehh aku tunjuk kat hampa pasaipa aku benci 7 E depa.


Konpius... watson ka drugstore niiii


Sempat mama suruh kakak angkat peace


Collagen drink...bersepah bhai. Sedap pulak tuuu


Masker? Pencuci muka pun macam-macam hadooo



Sardines in tin pun murah nak arwah...kalau kt Malaysia sardin ni bukan makanan orang miskin ya. Masuk pulak dalm 7E lagi melampau rega dia.


Ni HALAL ya. Chicken Burger n shrimp burger tu sedap nak arwah weiiii. Ni la makanan kami sepanjang ke roadtrip ke Phuket hari tu.


Kesimpulan dia...aku kalau pi ke Thailand ni mesti gila kalau masuk 7E dia. Tak kesah la kalau jejak kaki nk makan kat Danok untuk makan ja ka, mesti nak masuk 7E depa ni. Reload stock hair mask la apa bagai. 

7E Malaysia please la buat bagi best skit. And plis jangan mahal sangat tauuuuuu. 


BANTUAN IBU TUNGGAL JALANKAN PERKHIDMATAN CUCI RUMAH

Projek sedekah jariah rakan fb saya kelmarin membantu seorang ibu tunggal untuk menjalankan perkhidmatan mencuci rumah.Sebelum ini Pn Norezan Hussain yg tinggal di Kg Pauh Pinji, Kota Bharu bekerja dg orang dg gaji Rm35.Beliau memohon bantuan projek ini untuk berniaga sendiri dan membawa beberapa ibu tunggal lagi bekerja dgnya.Beliau ada kereta kenari yg ditinggal oleh suami.Puan Norezan mempunyai 3 anak yg semuanya bersekolah dan bergantung hidup pada pekerjaan ini.

Projek sedekah jariah telah membelikan barangan keperluan kerja mencuci benilai Rm200, membuat sticker iklan di cermin kereta dan memberi wang permulaan minyak kereta Rm100.Saya mohon semua friend di Kota Bharu memberi sokongan kpd Pn Norezan dg cara mendapatkan khidmatnya atau tolong viralkan utk penduduk di Kota Bharu.Projek ini telah melaksana tanggungjawabnya,terpulang kpd anda untuk turut sama membantu ibu tunggal dan  3 anak nya ini, bukan utk diberi wang tetapi belilah perkhidmatannya.



Sumber : Abd Ghani Haron

***hopefully kat Penang pun ada macam ni. Kadang-kadang tak daya jugak nak cuci rumah besaq kelemboi tu everyday. Sebulan sekali amik untuk cuci ok jugak kan. 

Face break out and don't care! 
I still want to rock my lip matte πŸ’„πŸ’„πŸ’„ from Fame Cosmetics in Fuschia code.


Benci tau kalau tetiba muka break out.
Satu biasa la bila tak cukup tidur ni memang hay wire hbis la body system kita kan. Pastu dengan hormon bercelaru lagi.

Hasilnya muka ku berjerawats but I dont care..life goes on. So make up macam biasa! But of course I do take extra care for my skin right now. Now still doin my microderma treatment for a week.

Nak tengok hasilnya? Later on la I share here ok? 2 days of treatment I can feel my skin gettin better.

Ehh by the way, this entry not to talk about my jerawats gurls. I nak bagitau yang my all time favourite lip matte is from Fame Cosmetics. Yes...it's local product. But hell yeah, they are great for my lips! Tak keringkan bibir i pun uolls.


Abaikan cela di daguku itu. Tengah break out kan..amik masa skit untuk treatment berkesan kan. This one Fame Cosmetics lip matte in Candy code. It's a sweet pink tone. Well I must say, I think I do look good in a pink shades lip color compared to all the mak tiri color one. Yes eventho I do garang like mak tiriπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹


Antara warna-warna yang menarik di Fame Cosmetics

Dan paling BESTTTTT, HARGA dia Omaigodddd...MURAHNYAAAA
RM29 ja uolls!!!!

And ONE MORE thing I LOVE about their lip matteπŸ’„πŸ’„πŸ’„...

The texture itself, creamy n buttery upon application so you can set on your lips so smooth and as after a minute...it mattify!
From creamy n buttery to matte finishing! 
Wallahhh πŸ’‹πŸ’‹πŸ’‹



I'm so in love with Fame Cosmetics




Now dah ada cushion blusher ya! Can't wait to try this one.


So hampa kalau nak beli  Fame Cosmetics punya barang boleh la usha-usha dekat 


Atau

Whatsapp

0133363775

Hiiii hampaaaa....
Gewd daiii mate....
Kali ni kami nak cerita pasal lip mask and eye mask from Korea ni.
Macam mana nak beli item dari korea ni?
Dont worry hampa Althea kan hadoooo....
Shopping ja kat Althea. Macam-macam hadooo tauuu.


Lip mask ni dari brand Pure Smile.
Kali ni kami try pakai yang honey punya. Best. 


Ni pulak eye mask dari Ruby. Pun boleh beli dekat Althea ya. 


Pampering time


After toturing session, yes rolling microneedles at my face last night. Yes it is quite famous treatment in Western and some called it Vampire treatment. I have few breaks out at my chin and forehead. Ah benci!!! Later will tell you more in my next blogpost about this "torturing " treatment. And I will share my skin improvement after a week doing this treatment. So stay tune ya.


After wearing that lip mask and eye masks overnight.


I can say that this eye masks do reduce the dark circle n my eye bags. And my lips feel soft n moist. Need to wear the eye masks everyday I guess to reduce the wrinkles n eye bags. Malu mata macam panda wei.


So hampa kalau nak beli jangan lupa usha :


 Nanti dah habis lip mask mat rumah ni. I want to purchase this one.


Siap dapat kotak tu yang tak menahan.

So hampa jangan lupa pi shopping kt Althea tau.

And too Althea, thanks for this lovely gift.





© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS