jom tolong kawan2

in , by Alia Farhan, 11:52 PM
rasanya abg Raja Shamri ni memang dah cukup2 famous di kalangan kita sebagai Unsung Hero... walaupun diri Abg Raja ni tak sempurna macam kita...tapi MashaAllah..Allah kurniakan hatinya yang cukup murni...malah lebih murni dari kita... dari Day1 Kelantan dilanda musibah..hingga sekarang dia tak jemu2 dengan aktiviti sukarelawan dia...semoga Allah dapat membalas jasa Abg Raja kawan2... jom kita tolong seperti mana yang Abg Raja maklumkan... kesian kat family ni hari ni hari mereka...mana tau esok hari kita pulak ka?
semoga usaha kita yang sedikit ni mendapat ganjaran utk kita di hari kita "sesak" atau di "SANA" nnt....

Bento

in , by Alia Farhan, 9:16 AM
Sorry...
Dah lama tak memunculkan diri ni kat blog...been MIA....huahua

Saja bz ngan rutin harian sebagai seorang mama...seorang cleaner..seorang bibik..dan seorang WAHM jugak...macam org2 ckp la...tak keja kan...boleh goyang kaki kat rumah...yeayyyy...clap ur hands...

malas nak layan....

Ok la..lately ni selalu sgt tengok gambaq2 mak2 duk wat bento kt fb la..kt blog la..best kan...seronoknya wat bento kt anak2...seronok tahu?seronok....dah mak2 sangat aku ni...naluri keibuan teserlah sangat...
tangan kat bahu...mata ke atas...

Nak wat kat anak aku bento2 cute mute ni...anak pun kecik lagi..lagi pun dia kan kat umah ja...wat kat papa dia...kang malu plak org tua tu....ngihahah...



Hoihhhh comel tahu comel!!!



tuan gambar...sory i amik gmbar ni wat contoh..so cute ....ihsan google n tuan punya gambaq



Wat mcm ni kat papa Adriana pun mcm ok jugak kan....
Hehehe...

Cutenya lahhh...
Semoga panjang umor boleh prepare bento utk Adriana dan adik2 nya
ehhh adik2nya????dah2 aku blom preggy lagi..relax dulu lahhh...
Nanti kalau preggy aku kasik tau ok..
Bajet mcm che ta sangat nak masuk Pureen Chak Chak Chak

Okey babai korang

posted from Bloggeroid

Quick update

Servis make up untuk dinner, tunang, nikah , sanding dll masih dibuka....































Last but not least muka mak andam ni jugak la nak bertempek kat sini...

Boleh whatsapp direct 0133363775 untuk lock date beserta deposit ya...

Tenkiu....

posted from Bloggeroid

Resipi : Sup Petola So'un

in , , , by Alia Farhan, 11:05 PM
Quick update




Bahan:
* 5 ulas garlics
* bawang besar
* petola saize sederhana(potong bulat)
* so'un
* daun selasih or thai basils( x bubuh pun xpa...aku bubuh ni nk bagi kick ja)
* coconut oil (i love d aroma kalau nak wat sup sayur esp)
* garam
* cukup rasa

Cara:
1. Panaskan minyak kelapa.
2. Tumiskan bawang putih dan besar.a
3. Masukkan petola yang da dipotong bulat dan masukkan air.
4. Masukkan so'un lepas masukkan air.
5. Seasoned dengan garam n cukup rasa then sebelum tutul api tu masukkan daun selasih....perghhhhh.....
6. Siap dah...

Rasa???
Terangkat weh dengan aroma coconut oil+daun selasih tu.....tak caya????hampa pi la try tengok masak sendiri.

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS