Kcolly tak berkesan???

in , by Alia Farhan, 11:22 PM
Ya lah...
2 3 hari lepas AJL(yg aku tak tgk pun...atau lebih tepat tak teringin tengok pun...faktor usia mnganjak 3series maybe)...banyak la yang mngecam Qu Puteh....Qu Puteh....mstilah puteh...ewahhh....aku pun salah sorg...kahkah...

nasib aku tak tengok..kalau x...mesti aku pun ter-annoying dgn iklan Qu Puteh yg AG ngn Scha duk wat tu kot...dan mungkin aku dah baling kerusi kt tv tu kot....grrrr.....nasib tak tengok.....

Sejak2 melangkah ke 3 series ni...ehh mcm bmw yg ai minat pulak u olls...aku pun nekad la....nak berdiet...nk kurus...nak cantik bagai...kulit flawless bagai....tpi satu ja...dulu aku ni...mmg beria-ria la beli Kcolly bagai..makan kadang2 jer...so hasil dia???mmg aku tak nampak la...seminggu sekali kau makan derrr...nak jadi apa...collagen tu lekat kat lemak2 perut hg ja alia oiii....

Tapi kali ni aku nekad betoi2....serius betoi pnya la....nak cantik...nak kurus ka...kena la rajin...rajin berusaha!rajin check calori makanan.rajin masak makanan yg healthy..rajin work out..rajin cuci muka...rajin pkai moisturiser n serum dan semua la...dan tak lupa jaga...rajin amik balik kcolly....amalkan pagi dan malam......

Seminggu aku amik non stop kcolly...Alhamdulillah....nampak perbezaan....masuk 2 minggu lebih...eh da habih pulak...harus pantas order...
Nasib sekarang ni main click2 ja order...wait at ur doorstep only....


Ni masa aku keluaq p dating ngn husband aku hari senin hari tu...pakai bedak skit...blusher skit..lip ice skit...xda mood mak andam nk make up lebih2 pagi2 buto yooo...ok ni pkai application face beauty kat samsung note 3 aku...skala 2....



Ni bila da malam...ok la...time ni bedak pun dah ke mana hala dah...tak touch up apa pun....beauty face pny setting dah off ok time ni....

So what say u???
Lepas ni xpayah la aku nak teruk2 sgt make up muka aku ni...sbb da tak byk dah cela2 n kawah2 nk kena cover...

But seriously weh...aku mmg suka gila kesan dia.....sebab muka aku da kurang berminyak kat tzone...n kat v zone aku plak kurang kering...muka dah tak kering..xberminyak sgt dah..oh ya..aku ni spesis combination skin...rambut kurang gugur da....n lgi satu dulu aku ni mmg prob skit ngn kuku...kuku jenis mudah patah...skrang ni ok...

So apa pun...aku memang sgt2 puas hati.....

Sapa2 nak beli kcolly...boleh roger ai ok??
Harga kasih sayang terbabas-babas ok...

Wassap Alia: 0133363775

posted from Bloggeroid



Bahan- bahan:
~ left over sambal belacan(dalam 3 sudu makan..nak sedap bubuh byk pun xpa)
~ kangkung(potong dan asingkan daun dan batang)
~ sos ikan
~ minyak utk menumis

Cara-cara:
1. Panaskan minyak dan tumis left over sambal belacan.
2. Then masukkan batang kangkung...n goreng sat smpai nmpk mcm lembik skit.
3. Bila nmpk mcm batang tu da kurang keras...baru masukkan part daun....
4. Dalam 3 minit mcm tu rsa kuah..kalau kurang rasa boleh bubuh sos ikan skit...
5. Dah boleh tutup api dah....siap untuk dihidang.

*ni mmg fav sgt ni..nk msak mmg kejap...tp part nak potong n asingkn kangkung tu ahkakkkk tak tahan betul dikkk non.

posted from Bloggeroid

Wishlist 2015

by Alia Farhan, 6:14 PM
Ok lah.....

Cakap psal wishlist aku utk 2015 kn....
Walaupun org lain da wat wishlist ni berkurun dah....but it's ok....

Better late than nevaa rite???

2015 wishlist:
1. To be a better Muslimah, better wife, better mama, better daughter and better sister.
2. To stay focus.
3. To watch my calory intake.
4. KURUS n FIT.
5. KURUS N FIT.
6. KURUS N FIT.
7. KURUS N FIT.
8. KURUS N FIT.
9. KURUS N FIT.
10. KURUS N FIT.

kenapa banyak sangat nk kurus n fit????
Takpa...biar banyak n beringat nak2 lgi time2 nk mencekik... dr no 4 - no 10, biar ingat balik kenapa nak kurus kan...

Setiap tahun azam yg sama...tapi tahun ni letak lebih byk lagi nk kurus sbb abam kevin zahri kata...u are what u eat....

Ok lah...babai....


3 generasi Nain Hashim...

hiatus....

by Alia Farhan, 6:51 AM
salam...

sorry for a long pause...
kata nak update psal krabi la kan...apa la..
last2 entry tu aku kasik peram dulu lama2...
salah satu sebab nya...


ni lah dia....



banjir ni...

walaupun bukan kena kat aku..tapi ntah...aku rasa...aku xdapat la nk share menda2 yang aku duk seronok2...
p jalan..makan syiok2...tapi depa duk bertarung nyawa...

sorry aku ni spesis hati tissue...
maybe terlalu tissue sangat kot....
mungkin nampak aku ni macam kahaq2 org kedah kata...
laki aku pun selalu kata dulu masa zaman duk gaduh xboipren gerlpren..bukan main hati keraih macam batu....siap kata BRING IT ON,AMIR FIRDAUS....hahaha
pas da declare...kemain la hati jelly...lembik!nak2 jadi mak budak ni...makin menjadi2 jelly n tissue nya...huwaaa












boleh kau bayangkan....kita sedap2 melantak...diorang makan sekut kering ja lani???boleh???

nak2 sekarang ni...fasa pasca banjir..ada yg rumah total lost...rumah xserupa rumah...tdoq dlm khemah terbuka...

adoih...
berat betul dugaan utk diorg....

tu bukan dugaan utk diorg ja..tp dugaan utk kita semua...Allah nk tengok...kita yang tak kena ni..boleh tak tolong sedara2 kita kat sana yang mungkin sekarang tengah kesejukkan tdoq dalam khemah2 terbuka....Allahu.... T__T

sedih....
still cuba xnak pikiaq sangat tpi takleh..
hati lembik ni....
memang payah....
terpikiaq kat baby2 tu...
macam mana la depa kan...
orang2 tua yg sakit2 tu...

so....
mintak maaf ya blog kesayanganku...
dah lama mnyepi...
nanti2 den upload entry yg krabi tu....
memang duk terperap ja kat draft tu...
xda mood lgi nak share psal krabi....

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS