Bilik anak

by Alia Farhan, 10:43 AM
Cakap pasal bilik anak ja aku jadik stresss....
Sebab bilik aku...adalah bilik aku jugak...
Jenis bangsa tdoq lambak ramai2...
Baik suami..baik bini...baik anak....
Memang jenis...sorang masuk bilik...
Nanti dua lagi ngekoq la masuk ke dalam...
Lagi2 si kenit ni...nampak ja aku nyendeng2 laki aku...nnt dia datang tengah2....pantas plak tu...kalau kitaorang dakap buat2 tdoq pun nanti dia datang panjat2 mama n papa dia...
And sedaya mungkin la nak duduk jugak tengah2....
Haih la anak.....
Memang bijak sangat tauuuuuu....
Ker kes taknak adik lagi niiii????
HAHAHAHAHA....
ok joking!!!

Bab2 berangan ni memang la kuat...tersangat lah kuat...bilik 1 tu memang tengah bersiap2 untuk dia pun..dah siapkan bilik u dengan mainan dia bagai..kunun nak wat playroom la sangat kan..alih2 semua dia angkut mai kat hall jugak...stress mama hang ni Adriana!!!

Xpa lah.....orang tua2 kata berangan tak rugi pun.....seronok lagi ada la kan....
Jom layan angan mama hang ni Adriana...


Bilik suweeettt mcm ni...mama pun nak join Adriana la tdoq...biaq papa tdoq sorg2 kat dalam bilik tuuuu....


Ehhhh...shomellll nyaaa la kan...tp nnt da panjang tak muat dah...so tak reliable ni...


Ni ok gak..maktok mai dia duk bawah..Adriana nek duk ataih bumbung tewww...rumah pun siling punya rendah...verangannnnnnnn....


Hat ni WIN sebab mama suka kaler ijau kan...sejukkkķ nauuuuuu


Hat ni main pondok2 boleh la kot nohhhh....hahahha

Ok lah..gud nite....

Trip Alia Krabi : Day 2

in , by Alia Farhan, 11:15 PM
hi...

sorry...lmbat gila baru nak hapdet #tripaliakrabi kannnnn....
asal nak hapdet ja wat keja laen...asal nak hapdet ja ada ja kena wat menda lain....

ok lah back to the story...
day 2 at krabi kami decided nak lepak2 n chill kat Ao Nang jer...mandi pantai...cari pulut ayam kat kedai2 kampung Muslim kat Ao Nang ni...ohh ya..kami sewa 2 bijik moto dr mlm sebelum tu lagi.....kami sewa dekat resort yang kami duduk tu ja...1 hr biasanya 250Baht ..tp sebab kami amik 2 biji moto...mama kecem2 dapat la 400Baht ja utk both motor....ok dak????
so hari ke 2 ni kami memang lepak2 n chillex by the beach la..mengadap pemandangan pantai Ao Nang yg super cool~ioooo.....


pagi yang sehat...bangun2 tengok mcm ni..memang sehat la kekdahnya...ni pemandangan pagi2 nampak hiway toll juru...erkkkkk....


kami 3 beranak..yg dua beranak tu mcm nak Uh Uh jaaa...


candid kami anak beranak by husband...me n mama n adik...



me n Adriana...ni dekat side Railay Beach dekat ujung2 tu....ayaq cangkat gila...tgk depa2 tu mandi smpi ke tgh tp duk kt paras dada ja...

so tengah hari tu kami lunch beli pulut ayam ...somtam bagai kt kedai kampung ja....wak balik makan kt resort...seppp skit..kalau makan kt area Ao Nang mmg mahai la jawabnya...but dont worry makanan mmg senang nak cari compared to Patong Phuket...kena cari kat side Masjid Patong ja bru byk Halal food...tp kat Ao Nang berlambak....

dah sudah makan bersidai perut n tergolek2 sat dlm bilik maka kami pun p solat kat Masjid Ao Nang...cantik jugak masjid dia laki aku la cakap..sebab aku xsemayang so mmg aku xmsuk la kan....oh mama aku mmg suka kalau p jalan2..nak p semayang kt masjid...mama kata tengok masjid tempat orang mcm mana....ok la..rugi la kan kalau x tengok masjid kt tempat orang ye dak..


ni orang xleh masuk dalam mesjid duduk ja lah lepak kat tangga kan...



dah sudah tu..mama ckp nak bawak Adriana mandi laut...ok lah..layan ja lah maktok nak main ngn cucu dia kan...mama dia mmg tak mandi la time2 pe'od mcm ni...nasib ada pak usu nak melayan Adriana...thnx adik!


bercinta sat laki bini kat tepi pantai yang indah...


xcukup kat laut...balik sambung plak kt resort...aku time ni da mandi kt bilik...bersiap2 nk keluaq nak p ke cafe terdekat












lepak2 sorg2 me time sat...sambil layan green tea latte n free wifi...tak tau psaipa time tu tenet down kt resort...tak dpt tenet kt bilik...mana boleh!hihi

so malam tu...kitaorang kluaq la nk cari makan...nak terjah nite market kat area perkampungan Muslim kt Ao Nang ni...tengok2 sambil duk naik moto tu boleh plak si kenit ni melentok2...dah pulak....
sudahnya...mama ngn adik ja p beli makanan kt Nite Market n balik makan kt bilik....and Adriana tdoq sampai ke pagi esok...penat nauuuu swimming tuuu...

dengan kami2 pun lena awai malam tuuu.....


bersambung lagi nanti yerr....
Salam korg,

Rasanya la kan....foundation FV ni mmg dah femes sgt dah kan???

Bagi yang tanya ok ker foundation ni?tahan ke?bercapuk2 dak?
Jawapan dia...tahan..tak bercapuk...malah effect flawlesss gitewwww.....

And the best part is lagi kita berpeluh...lagi la glowing gitewww....

Selalu foundation dalam list aku yg selalu aku guna MAC Pro Wear, Naturactot dengan FV ni....tiga2 ni memang fav sangat2 lah....


Untuk FV ni..ada dua tones kaler...Beige dgn Natural....
Untuk kulit tone mcm aku...aku guna Beige....


Nak kata jauh beza tu taklah sangat ye dak???



Yang ni aku pakai FV ni...tak bercapuk pun..



Ni after a few hours pkai...stil ok n yg best glowing effect tu yang tak tahan....



So kalau korang ada masalah kulit ka...don't worry....korang tau dak...dalam FV ni ada vitamin E which is good for our skin...kulit korang secara tak langsung bukan saja nampak flawless...tapi secara tak langsung ter-rawat sekali sebab kandungan vitamin E ni....

So apa lagi korang...
Kalau ada yang nak beli FV ni boleh la roger ai okey....

1 bekas ni RM69
Tahan 2 ke 3 bulan bergantung kepada tahap pengunaan....

Nak order ka...
Boleh whatsapp/telegram/sms terus num ni 0133363775....

*rugi wooo tak cuba barang baik..keluaran Bumiputera dan dijamin halal ni....
Korang kan....
Pernah tak pkai towel....lama2 towel tu mcm absorption or serapan dia mcm da kurengggg skit????

Mesti pernah kan????
So korang watper?

Buang ker korng wat mcm mana????

So idea ni aku dpat bila aku kan pakaikan si Adriana ni ngan cloth diapers...so after a while mcm sebulan ke 2 bulan sekali ke aku kena stripped wash cd2 dia....

Apa tu stripped wash?
Stripped wash tu kekdahnya utk buang segala mak nenek detergent n ayaq kencing yg accumulate kat cd tu...

So same apply to towel la kan....
Cuma nya towel lgi cepat hilang absorption sebab ada accumulation detergent dgn softner kot ataih.....
Dan sebenaqnya...softner la yg pling wat cepat kurang serapan towel tu.....
Sbb tu dlm pngunaan cd....softner diharamkan sama sekali....
Cuma bila kita boh softner ni...towel tu bau lgi wangi n lembut gebu2 gutu.....

So macam mana nak revive kan blik towel tu????

Cara dia senang ja:

1. kumpul towel byk2 utk basuh sekaligus....
2. Buh detergent (kurangkan sikit potion dia) macam biasa
3. Then masukkan sabun sunlight/cuka/sodium bicarbonate.
4. Then set macam biasa la kalau korang basuh towel tu

Yer....senang kan????


Sodium bicarbonate yg hampa guna utk wat cekodok ni byk kegunaan dia selain utk memasak...cuci sinki dll.


Sama jugak dengan cuka ni...works like super cleaner!


Ni memang kegemaran kalau nk stripped wash cd adriana...bau wangi ja CD dia pastu

Hasil dia....



Towel hampa akan kembali absorp ayaq dengan jaya nya....

Tak caya ka???

Cuba la try sendiri...

Ok lah...Krabi Part 2 akan menyusul nnt....

Sorry naaa

Gud nite
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS