cabaran 30 hari blogging....jom!

by Alia Farhan, 6:38 AM
jom...
sesapa yg kekadang rasa mood nk blogging sentiasa ke laut kekdahnya mcm ahkakkkk ni...
meh la kita join cabaran ni...




amcam?
boleh???

try tgk...
boleh tak sahut 30 hari cabaran blogging ni...
kalau boleh...
kena treat diri sendiri salmon kt Hard Rock Cafe Penang...
hahaha....

posted from Bloggeroid



simple tapi sedap...

bahan-bahan:

1) nasi sejuk
2) pes tomyam(aku guna yg bli kat Padang Besaq tu)
3) bawang besar
4) bawang putih
5) cabai melaka
6) bilis(goreng dulu dan asingkan)
7) telur(goreng dulu dan bg hancur2)

cara-cara:
1) tumiskan bawang besar dan bawang putih dan cabai melaka
2) masukkan pes tomyam(amount agak2 cover nasik korg yer)
3) masukkan nasik dan gaul sehingga rata pes tomyam td..
4) masukkan bilis dan telur yg da goreng td dan ready utk dimakan..

nota: kalau korang xnak pkai bilis nak pkai sotong ka ayam ka udang ka...masukkan lepas tumis bawang n msuk pes tomyam tu...
senang kan???

selamat mencuba resipi kak ton naaa

posted from Bloggeroid

Sikat Rambut Mengikut Sunnah
Rasulullah SAW. Assalamualaikum.. Kami baru
terbaca satu artikel ini. SubhanaAllah.. rupanya ada
juga sunnah dari Rasulullah SAW kita tentang cara
menyikat rambut yang betul. Jom sama-sama kita
amalkan..
1. Rasulullah s.a.w melarang menyikat rambut di
dalam kamar mandi kerana perbuatan itu melemahkan
umbi rambut.
2. Seseorang itu hendaklah duduk ketika bersikat
kerana ia akan mengguatkan otot jantung dan elak
daripada melakukannya secara berdiri sebab ia akan
melemahkan jantung.
3. Seseorang yang bersikat ketika berdiri akan
terjebak dalam masalah hutang. ﺳﺒﺤﺎﻥ ﺍﻟﻠﻪ …
4. Adalah makruh menggunakan sikat yang diperbuat
daripada perak atau bersadurkan perak.
MasyaAllah..indahnya sunnah Rasulullah SAW.
Semoga memberi manfaat kepada semua pembaca..
Jangan lupa kongsikan kepada kawan-kawan anda
ya..
Yang Penting AMAL DAN SAMPAIKAN..

Ingat lepas ni jom sikat rambut sambil duduk ya


posted from Bloggeroid

klau tengok org Key Elll update tmpt2 bwak anak2 p ujung minggu...mesti aku is jelly..ye lah..depa ada Kidzania la..Aquaria la...Discoveria la....maciam2 lerrr....akak ni pulak pening2 weekn nak bwak anak p celah mana....

Asik2 queensbay.. Queensbay smpai nak muntah....ni nasib Aeon Bukit Mertajam dah bukak ganti Aeon Perda dulu tu...and nasibbb lagiiii baikkkk jugak sebab lagiiii best dari hat dulu tu....best sebab nursing room dia comfortable baq hangggg.....
tunggu Ikea bukak kt Batu Kawan plak after dis...hewhew....tak ngegeh sgt bila p KL nk p Ikea laki aku kata...

oklah...nak cita pasai Aeon BM ni...kat dlm Jusco tu kat level 2 yg bahagian kanak2...mainan...pakaian etc tu ada satu satu corber tu depa wat mcm Kid Zone...tapi nama Kid Zoona..mcm tu rasanya nama dia...

Entry fee: Weekdays RM10
Weekend RM15



suka sebab ada education games kat dalam ni...



let her develop her motorskills



dan masalahnya jugak papa dia pun sebuk jgk nk develop motorskill dia sekali kan...nk pjuk aku nk bg green light nk beli moto besaqqq lew tewww....



nasib la p tym weekdays so org pun tarak sgt...so boleh la kami mak bapak dia pun sama nek kan...


gigih memanjat



dora the explorer



bapak the explorer pun bolehhh



baru berani nk slide ke bawah



over kan org tua ni....



heee...anak beranak ni



seronok lew tew

actually ada byk lgi fun game..tp aku tak sempat nk tgkp gmbaq lagi...maciam2...yg pastinya Adriana mmg suka la kat dalam tu...mama dia pun suka la layan dia jugak...she's having fun n put a smile and that made us a happy parents....




korg...sapa ada jual ni sila la pm aku eh...aku mmg cari ni utk Adriana...time for homeschooling kan....

lepas ni plan nak bwak dia ke sini lagi..tpi bukan weekend kot...sbb klau weekend kompem berduyooonnnnn la org kan....

ok lah....
selamat datang weekend.....
wehuuu

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS