cool box

in , , by Alia Farhan, 11:15 PM

nampak mcm normal box ja kan

wait until u open it



















nah amikkkk...lengkap satu bilik kauuu...
posted from Bloggeroid
wehuuuu...

sahut cabaran tuhhhh....

simple recipe..tersangat mudah disediakan...

mulai hari ni dan tika ini...
aku akan start wat mcm ni....
senang buh dalam satu tempat potong2 n nanti tak kalut2 nak potong itu ini...
hihi...aku ni kelam kabut skit org nya....



bahan bahan:
seperti gambar2 di atas....
except seasoning ja xda dlm gmbaq...
seasoning ikut korg prefer mcm mana...

cara-cara:
1) tumiskan bawang, bawang putih, dan cabai melaka....
2) masukkan carrot then pecahkan teloq....kacau....
3) then masukkan udang, sotong dan crab sticks yg dah dipotong....
4) seasoned kan skit then masukkan nasik....rasa dulu..klau seasoning tak cukup tambah.....
5) dah ckup rasa semua tutup api dan sedia dihidangkan




ni ai punyerrrr....
cabai melako potong tak tahan...
mmg xleh tinggai jah oiii...

ok x?simple kan...
pejam mata pun leh masak kan....

posted from Bloggeroid

my bridemaid now married!!

by Alia Farhan, 1:49 AM
yeayyyy....
tahniah my bridemaid Dr Juliana aka Kak Juli....



ok kak Juli ni actually a fren of Angah....mmg kira bff angah la kiranya...2 3  tahun lpas dia posting kt kedah...sama hospital ngn Angah...so dia rajen la lepak2 kat umah ktorg..datang tdoq la makan n lepak2..balik kampung mancing semua....mmg kira kamceng la..mama pun kalau masak havoc2 mmg akan panggil la kak juli ni...

kak juli ni masa kenduri aku dlu...dia la pengapit aku kan...so kali ni...Angah plak pengapit dia...
so make up angah ni...aku yg make up kan...saja la make up ala2 suwit2 skit...mana tau next year angah punya turn pulak kaaa???Amin...

aku mcm biasa..make up simple2 n se natural yg mungkin...nnt kang org ingat aku plak pngantin..wakakak....gedix tauu....

to Kak Juli, selamat pengantin baru....semoga berkekalan hingga ke Jannah

ok..nama penuh Alia Farhan Binti Said...kat umah arwah abah,mama n adik beradik panggil achik sbb anak ke 3...yg bestnya anak2 menakan pun panggil achik jugak..muda la ai kan...
Amik Diploma in Chemical Engineering Technology Major in Bioprocess dan masa Degree plak amik Bac of Chemical Engineering Technology Major in Process...main reason tak amik major in bioprocess dah masa degree sbb ai ni spesis susah nk lekat memory byk2..nak2 subject bioprocess byk kena hapai...kira2 takpa...ai is sukaaa....fav subject MASS TRANSFER sbb lecturer tu masa tu Mdm Induk n Mdm Marmy now dah Dr...they make it easier for us to understand the concept of Mass transfer....phewww...i liokke....subject paling azab aku rasa...Process Control ....phewww...blajaq asal lepas ja...1 subject ja kantoi tak ingat dah nama subject apa...tpi yg tu yg elektif bio yg aku amik...cis bedebah betul boleh kantoi subject elektif plak tu...nasib baik boleh amik short sem dan grad on time...

start kerja after 2 weeks abeh intern....walawehhh...seronok!xpikiaq nk mnganggur...and now resigned already after nearly 4 years working there....to do what i love and passionate....seronok...dpt spent more quality time with anak dan husband...project still on goin n in progress....bukan senang nak senang kan??kena la byk berkorban...but stil i practise what i learnt during chemical engineering school....sesuai ngn tema UniKL, WHERE KNOWLEDGE IS APPLY!

Oh ya lupa nk habaq....akak graduate UniKL-MICET...isteri kepada wonderful husband En Amir Mohammad Firdaus...mama to a cute baby girl Adriana Arissa....LOVE GREEN COLOR TO THE MAX...oklah...dats all


gmbar little family...



grrrrrr....geramnya budak busuk ni

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS