Basic Set Menyusu Shaklee

in , , by Alia Farhan, 10:21 AM
terkejar-kejar masa nak uruskan task yang diberikan boss, nak pantau anak-anak buah buat kerja...tengok kualiti kerja orang...terkejar-kejar nak pump on schedule yang ditetapkan....
Been there....
Not an easy task...really...
admit sangat-sangat......

so saya memang sangat-sangat lah tabik bila ada ibu yang bekerjaya yang kuat dan tak payah amik supplement pun susu maintained sehari 20-25oz....pffftttt....

sebab saya sendiri pun pernah cuba untuk tak amik apa-apa supplement kecuali vitamin c la...sebab mmg takleh tinggal vit c ni sebab i have a cronic tonsilitis before...so vit c is so essential for me to take to boost my immunity....kalau tak mmg cepat la demam panas bagai...lega sekarang dah buang tonsils dan tak rasa lagi azab tu...

so what happen to me?
what make me changed my mind??
hahaha...of coz la...tired body...stress tak tentu hala will decreased my milk production...bayangkan dari sehari dapat roughly around 22oz or 24oz...it dropped to 18oz...yeahhh freak out...name it....tension...tension susu drop...tension dengan keja...tension dengan balik rumah nak wat kerja rumah lagi...tension nak masak lagi...tension nak pikiaq nak masak apa lagi...bayangkan sampai nak pikiaq masak pun jadi tension...tension anak asik nak ngempeng ja kat badan...tension la tension lahhhhh...semua nak tension tauuu time tu...

until one night...time tu memang take a deep breath la kata org putih...cuba bertendang....hahaha....pikir balik kenapa aku ni tension sangat....dah kau tension sangat ni kenapa alia oi???

sooo.....tinggggg....
i got the answer.......
my body....time tu rasa sangat2 tam bermaya...yes...penat!!!penat....lesu...lemau...ehh semua lah...bila badan da penat...otak pun mula lemau dan stress...
so start google what should i take to become less lemau n more energetic???

cuba teka apadia?????

............
.....................
............................
....................................

jawapan dia .....



yerp...b complex....and of course i choose Shaklee because dia green!!green tu maksudnya natural tauuu...dah la lengkap ngn folic acid...which is good for me....

oh ya...kenapa vit b complex ya??



nampakkan fungsi b complex kat sini?peranan dia nk convert protein , carbo as tenaga...which i was lack off....

dan kalau ikut kajian pun....b complex ni juga dipercayai boleh mengurangkan stress dan meningkatkan konsentrasi kita untuk jadi lebih focus....

memang seriously bila start amik bcomplex ni badan tak rasa cepat letih sangat...stress pun kurang...n keja pun lebih focus...kalau tak lepas lunch ja asik menguap....

~tu cita pasal b complex~

ni pasal yg kedua pulak.....

Alfalfa....


milkbooster ni mmg berkesan....tapi kalau badan kau penat...asik stress ja otak tu....memang susah jugak la dia nk boost kan milk production kau dik....kau telan maximum 10 biji shari pun tak guna dik oiiii.....

akak lepas dah wat checklist kenapa susu akak ni drop...lepas amik bcomplex bagai...amik alfalfa macam biasa...minum ayaq sehari dekat 5 L ...doa tak putus2 baru la milk production back to normal(normal2 akak ni sebenarnya da kira over supply sebenarnya)


bila da nampak kesan dia....

tambah lagi pulak dengan ESP...


memang bila amik ESP ni susu akan jadi agak pekat sebab kita kena ingat ESP ni sumber protein...so mmg la susu kita akan extra pekat...sama la jugak kalau kita bedai seafood berkilo-kilo...memang In Sha Allah susu memang akan pekat(da pernah wat eksperimen ni)...so jangan la kata orang-orang yang amik ESP ni nak ubah komposisi susu ibu yg Allah berikan mcm sesetengah org kata tu...tak baik tau....protein dlm ESP tu pun dari Allah kan😊😊😊

dan yang paling wajib kena ada ......

jeng2....

THE AWESOME OSTEMATRIX


my source of calcium....
nak beli susu dutch lady hari2 2 kotak parah la weihhh




so ni la dia basics set menyusu untuk ahkakkk ni dik non....
memang 4 ni akak genggam tak lepas....
tak kesah uolls nak follow macam mana pun dalam penyusuan anak korang...tanpa supplement ka apa ka...
ikut kemampuan badan masing2...
tepuk kepala tanya otak dan badan korang...badan aku ni mampu ka nak dapat semua2 nutrient2 yang hilang semasa menyusu tu...mampu tak badan korg dapat semua2 nutrient tu hanya dari pemakanan korg??kalau mampu teruskan belayar mengikut pilihan

dan tak hanya bergntung kepada supplements...akak jugak amalkan sunnah...makan kurma...makan madu...minum air halba...air zhafran...habbatus sauda+milo+ESP semua ni untuk bagi stamina dab boostkan pengeluaran susu...
xsalahkan amik kedua-duanya...
xpa tamak untuk kesihatan....
jangan kita kedekut untuk kesihatan sudah la yerrr....

so kalau ada sapa2 nak dapatkan set menyusu ni dari ai....
jangan lupa sms/whatsapp me: 0133363775....
i will try my best to give u a consultation and service...jgn risau...i mmg obsessed dengan breastfeeding ni....nnt kita leh share2 ya...

posted from Bloggeroid



bulan ni Shaklee dengan baik hatinya bagi promotion kaw2 punya...

BELI 3 PERCUMA 1 UOLLS...
xnak ker korg grab promotion ni...
share2 la ngn kawan2 opis uolls and order kat i...

tak cukup dengan Mealshake....
dia bagi combo kauuu....
COLLAGEN pulak kot ataih....
BUY 6 FREE 1.....
fuhhhh caya la Shaklee...
we love u lah!!!

so back to our story about Mealshake kan...korang mesti la kan nak tau apa lah Mealshake ni sampai hot dan terlajak laris especially untuk golongan2 mak2 ni kan???kan??

Actually bukan mak2 pun boleh ja nak amik.....not neccessary mak2 ja....oklah2 jom2 meh sini baca sini...


Apa yg menarik tentang Mealshakes ni sampai org duk sebut sedia ni kan??


1. Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z, Mineral dan ‘Trace Mineral’.
Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.Detox
Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

~ Rasa yang lazat digemari tua dan muda.Minuman lazat dengan fruktosa semulajadi,nutrien yang diperlukan oleh badan, tidak mengandungi pewarna tiruan dan gula tiruan.

over view...memang Mealshake ni lazat...rsa vanilla(nyummmy2 i love vanilla....vanilla freak la katakan...)
Adriana msuk setahun ai mmg da start introduce kt dia....especially kalau tengok ada time dia xberapa nak lalu makan kan...she so loves it....

macam2 experiment dah buat ngn Mealshakes ni nak bgi dia suka....ternyata tak susah sangat pun nak bagi dia suka....

next time ai will share with uolls few recipes Mealshakes Adriana ni...

And hopefully ur kids will love it too...bukan ur kids ja...i bet u will love it too...

so bagi sesiapa yang berminat untuk dapatkan Mealshake ni....boleh laju2 whatsapp ka sms ka dekat number ai ok...
servis and consultation gerenti tip top....
nak join membership pun boleh dik non....

free to sms/ whatsapp: 0133363775

posted from Bloggeroid

make up trick

in , , , by Alia Farhan, 8:17 AM
hari ni main make up trick...
apa yg trick nya???
trick nya bila aku jadikan ini....


foundation from NYX ni....as a bronzer or contouring powder...

tapi...


kena lah amik kaler yg paling gelap....



so aku pilih code in nutmeg ni....
sebabnya ni kaler yg pling gelap....



tgk..cantik kan kaler dia kalau nk wat countouring or shading kat jaw line...batang idung and dahi korg tu....

ni pun aku dapat idea from Sephora pnya promoter...dia suggestkan aku wat mcm ni...mmg awalnya aku duk cari bronzer nyx...so dia la pndai2 ja suggest kat aku...kahkah...pandai2 sangat...tapi mmg berhasil dan berkesan



cun dak kak ton punya outcome guna trick ni????



suka.
.suukaaaa....
sukkaaaaa......



oh kak ton mmg in love la ngn trick ni....

oh btw, eyebrow using pallete from Sephora, foundation from Naturactor, eyeshadow from Stage, lipstick from Matte Lipstick By NYX (hippie chic)

sesapa yg teringin nak kak ton contiang2 muka hampa mai la tadah muka....
kak ton is sukaaa okeyyy

posted from Bloggeroid

papa kata

by Alia Farhan, 12:47 AM
bila ada mama ja...
Adriana mesti jadi over manja....
dari boleh biasa2 duduk....
nampak ja mama terus merengek2 nk berdukung bagai...




papa kata lagi....

Adriana mmg manja...especially dengan mama dia....
tapi Adriana anak yg baik....
sangat baik....
cuma dia sangat2 lah manja -kani kata papanya..

tak pa la sayang....
memang kamu garang....
garang seperti mama....
manja seperti papa.....
tapi kamu masih anak kesayangan papa dan mama
tetap selama-lamanya



lpas mnum susu ha trtidor....sedap betul susu mama kn


abaikan muka mamanya yg ada eyebag tu....tumpukan pada muka bsuk Adriana yg kna bgun awl antaq maktok n makngah dia ke airport....

semoga makngah lukus test MRCOG n cpt2 jdi specialist O&G yerrr

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS