Why drink infused waters?

1. Green tea, mint, and lime - For fat burning, digestion, headaches, congestion and breath freshener.

2. Strawberry and kiwi - For cardiovascular health, immune system protection, blood sugar regulation, digestion....

3. Cucumber, lime, and lemon - For water weight management, bloating, appetite control, hydration, digestion

4. Lemon, lime, and orange - For digestion vitamin C, immune defense, heartburn, (Drink this one at room temperature)

Infused waters are good for detoxification energy and hydration. Put as much fruit in water as you like and let the water sit for at least 30 minutes before drinking.

Share if you care!

NOTE : This post is not intended to be used for the diagnosis or treatment of a health problem or as a substitute for consulting a licensed medical professional. Its always the best practice to consult your doctor for a comprehensive guide/advice on health problems
 
copy n paste because sharing is caring

kelebihan B complex Shaklee

in , , by Alia Farhan, 12:56 AM
 
B-Complex

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

B yang Lengkap dan Seimbang

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
      menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
       tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
      darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
      mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
      kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
      kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
      tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.



 
 





BERMINAT MENDAPATKAN B COMPLEX DARI SHAKLEE?

SMS/WHATSAPP:
0133363775












* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan
atau mencegah sebarang penyakit.
 
ok korg2 yg tgh mencri -cri set bajet untuk menyusu dr Shaklee boleh la jenguk2 kt sini....
yer aku tau kadang2 ada time kita punya susu up and down...kadang2 byk factor-factor yang mempengaruhi kan....factor makanan, factor jiwa dan perasaan, factor hormones...dan bla bla bla...

tujuan amik supplements semasa penyusuan adalah sebagai CATALYST atau PEMANGKIN tau...yang mana supplements ni akan membantu dari segi kualiti hidup korg semasa menyusu....tak mudah penat...susu pekat...dll...

TAPI AWAS.....

KALAU KORG MALASSSS.....mmg makan supplements takkan membantu anda...
saya kat sni nak bantu org2 yg rajin2 dan tak tau erti putus asa dalam breastfeeding....
kalau ada byk TAPI dalam kamus breastfeeding korg...I'm sorry...I cant help u...all u need to do is helping ur ownself.....

SO UNTUK ORANG2 YANG RAJIN DAN SUKA MENYUSU DAN PUMP SUSU

meh sini ai nak kenalkan set bajet dr Shaklee utk korg...

ESP yg kaya dengan sumber protein. terhasil dari pemprosesan kacang soya NON GMO....
sumber protein sangat penting dalam pembentukkan susu korg....sebab tu ada testimonial cakap bila mum ESP ni susu mcm pekat....mmg ni proven...sebab kalau korg makan seafood kaw2 pun percaya lah...susu korg mmg akan pekat jugak....tapi takkan hari2 korg makan seekor ikan siakap sorg2 korg kan???so this is a great protein source for u....
 
terkenal sebagai milkbooster...Alfalfa Shaklee adalah dari Alfalfa yg ditanam secara organic dan diproses dengan kaedah yg selamat dan paling penting bukan sintetik dan bebas paraben.
 
gabungan kedua2 supplements ni disamping kerajinan korg dalam istiqamah pump dan menyusukan anak2 korg akan menyebabkan susu korg akan bertambah2...
 
ESP
✔ Memberikan khasiat protein kepada anda. Anda memerlukan protein yang mencukupi untuk breastfeed.
✔ Mengandungi isoflavones yang membantu menambahkan susu badan ibu
✔ Dihasilkan dengan kacang soya yang bermutu tinggi dan diproses secara semulajadi
 
Alfalfa Complex
✔ Kaya dengan kandungan protein, kalsium, dan klorofil yang terbukti membantu menambahkan susu badan ibu
✔ Mengandungi 1001 khasiat yang dipercayai sejak dahulu lagi

So, for all gorgeous breastfeeding mamas yg vogue da vasss, don't worry be happy... terutama untuk anda yang bekerja sebab ai pun mcm u olls jugak....keja dan breastfeed....korang boleh ja menyusu anak korg tu....n if korg berminat nak dapatkan set ni...sila lah contact I seperti  number di bwah...
 
FREE CONSULTATION REGARDING BREASTFEEDING WILL BE GIVEN IF U PURCHASE THIS MARVELLOUS SET FROM ME!
 
SMS/ WHATSAPP:
0133363775
 

 
 

 
okei...
seriously aku ni mmg A plus2 la kalau ngn ikan keli...
serious mmg sukaaaaa sgt.....
tapiiiii........
masalah aku kan......
laki aku ni tak makan ikan keli....pendek kata ikan sungai tak makan....nyampah pulak aku....tp xpa...since aku kat umah ja ni kan bfore project aku jalan....
so boleh la aku wat mkn sendiri ikan keli ni....kat dia....
aku masak la menda lain.....
ni pun aku msak utk aku ja

bahan2:
*ikan keli siap goreng
*cabai melaka dalam 7 8 bijik
*bawang besaq
*bawang putih
*asam keping sekeping
*garam
*aji
*gula

cara2:
1) blend cabai melaka, bawang besaq n bawang puteh together(guna blender kering yerr)
2) panaskan minyak n tumiskan menda2 yg di blend td....
3) msukkan sekeping asam keping n tmbah ayaq skit
4) biaq cabai tu masak.skit dlm 5 ke 10 minit...then tmbah garam, aji n gula sckup rasa...
5) bila korg rasa da ok...nmpk ayaq mcm kering skit..tmbah skit ayaq...skit ja tau..then lepas ikan keli goreng korg tu...alih2 kan ikan keli korg biar bersalut ngn ladoo tu...
6) then tutup api...leh poie makan dah dengan nasik paneh2....berdosup telinga ekau lepas tu haaa....


ni lah ikan keli berladooo....
sedap nak mampuih haa....

ok sorryyyyy
ayat over xtreme.....






© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS