Low..going down..n horror

by Alia Farhan, 10:08 PM
Datang keja hr ni wif kepala yg fening2...drive pg td pun fening2...rsa mcm nk pitam...trus g pump ja...msuk production rsa pening lg n lbih rsa nk pitam...
Then decided I had to do something...
Moh ler ke in house clinic...skp kt si Shida nurse tu kepala aku pening la dik..rsa nk pitam..check pressure...
Oh akak...low blood pressure skit akak ni...akak still fully bf ker? Japg saya kol doc nk prescribe ubat kat akak...
Kol pnya kol doc x angkt...sudahnya...
Akak mnum ni dulu yerr
ORS euwwhhhh...dah la aku xsuka ORS...akak rest dulu tdoq dulu...
Apa lg..bgai org nngantuk disorongkan bantai..terus p lena...
Boleh plak masa lena tu aku mimpi horor2 belaka...
Mimpi hantu main2 pintu lah...pastu aku mimpi aku kna tindih. ..maiGod.....betul2 rsa aku xleh gerak tdi...tp dlm hati aku berperang2 baca ayat Kursi...uishh..pelan2 aku rsa relieved....
Tpi persoalannya aku mimpi ker? Aku kena tindih betul ker perasaan aku ja sbb aku penat sgt ni?
Wallahualam....hanya Allah yg tahu...
Jaog mntk chalo awai...nk rest kt umah kui 3 blah blik umah rehat

posted from Bloggeroid

Dear blog

in , by Alia Farhan, 8:39 AM
Dear blog...
Sorry sbb da lama x merepek dalam ni....sorry jgk dah lama tak pok pet pok pet...
Bz sgt lah...
Bz mcm2 lah...
Malas nk story lg xdan...
Ni pun bru blik beraya dr jitra ja ni..
Ni pun melepet..esok nk kojo pulak haaa..
Apa pun layan la gmbaq2 ni dulu...
Nnt aku janji...aku akan try update skit2


Resipi rendang ayam requested by azura kecik!




Kelincahan si Adriana yg makin mnjadi2


Resipi buttermilk chicken yg mudah gilerr


My new project!

Ok lah..gtg...
Eidul Adha everybody....have a bless one with ur loves...

posted from Bloggeroid

Ni testimonial diri aku sendiri yer...


Aku start consume AJHT ni last two months. Sebab utama consume AJHT ni sebab lepas ja delivery hari tu aku kena tendonitis or radang tendon/ sendi kat dua2 belah tangan…so memang sangat lah azabnya..dengan nak breastfeeding lagi..dengan nak angkat anak lagi..tiap2 kali kalau kena angkat Adriana ja mesti ayaq mata menitik…serius sakit nak mati oi….nak pulas tangan pun takleh..silap2 hari bulan menjerit or menangis…
Bila masuk bulan kedua lpas pantang tu tak ok2 jugak..angah refer  kat ortho..tpi depa check mmg takdak apa..just radang sendi ja sebab beranak..dapat la ponstant…tapi larat la nak makan ponstant kan…takkan tiap2 kali nk mandi or nk menyusukan Adriana nak kena makan ponstant kot…nehi2…too much ponstant not good for us…dah la aku ni mmg bangsa ada gastric..lagi la kan…masuk 3 bulan pun kjap ok kjap tak..silap pusing tangan..menangis2 meraung raung…
Bila masuk 4 bulan pun still the pain is there…aku amik keputusan sebab biasanya after 3 mnths delivery kalau tak ok jugak maybe have to go under surgery. Which is totally a BIG NO for me..taknak la go  for surgery..sakit cser tak abeh lagi dah nk kena seriau menda lain plak..mana lagi nak menyusu nya…kangg tak pasai2 drop pulak milk yield….NO NO NO…
Then terus beli AJHT ni kebetulan time tu ada promotion buy 6 free 1 kan..terus grab the chance..alang2 kan..so bila consume dalam seminggu tu dengan ostematrix kan…mmg rasa tangan da makin Ok..no more tetiba selop sorang2 n nangis2 kat bilik….seriously ni bukan auta tauu….lpas tu bila encik hasben pun kata sakit2 pinggang duk wat keja bertukang ni bagi la jugak dia makan dengan ostematrix…Alhamdulillah..da kurang sakit pinggang katanya…
So kat sini pun nak promote sekali lah…sesapa yang ada rasa sakit2 kat urat2 or sendi2 ni eloklah try AJHT ni..berbaloi…tak rugi pun ikhtiarkan ..dari nak tahan sakit n kena operate..baik amik supplement mcm ni..kalau berminat untuk dapatkan supplement ni..jangan segan2 whatsapp or sms ya…0133363775..kalau nak bagi kat mak ayah yang sakit2 sendi or urat pun mmg bagus gila ok….



 Retail price:RM124My Price:RM115


Cloth diapering...

in , , by Alia Farhan, 10:38 AM
Heee....well...not only I'd been obsessed with breastfeeding. ..I'm also a fully cloth diapering mama...
See...I always go for GREEN!
Who said working mama cannot go for cloth diapering and breastfeeding? I always believe...when there is a will...there will always a way for sus to work on it....
Lucky me..Adriana's babysitter OK ajer with all dis CD thing..siap suka lgi sebab comel kan...heee...see..told ya....cuma awal2 tu kena ajaq skit la kan...

some of Her cloth diapers...I have 34 pieces of CD...



Sounds asleep with her cloth diaper ON!

ok la..gtg...
Mode power pumping is ON?
n wutbd heck is power pumping?
Later akan cita psal power pumping k....
Nite....
Power pumping while watchin Running Man

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS