wedding dr syuhada

in , by Alia Farhan, 8:26 PM

last week...i managed to attend my ex schoolmate wedding's reception somewhere near kulim...
she's extremly gorgeous dat day...

let the photos do the talkin' thing...
wif all the beauties....
from left to right:wani, cipah, me, saedah(she's pengantin baru olso), yana(click to read her blog-->she's very good in make-ups..love it), n aniz

hantarans


pelamin

finally wif gorjes Dr Syuhada....
congrats cuddie...
semoga berbahagia hingga ke anak cucu...

thanx boss

in , , by Alia Farhan, 5:28 PM

Finally bos...u can see what i've been through...

Wif all these irresponsible persons...

Finally u can see how irresponsible they are...

Well...i admit last two weeks i a bit tense wif what u said to me...

But i know my patience wil be paid one day...

N today u came to me and admit how irresponsible they are...

Fine by me if they want to resign...

But pro lah wei...

Nk blah pun agk2 la...

Kompem ker ko pnya cuti yg lama gila tu boss da approved?

Yg lagi satu pulak....

Keja 4 hri tinggai shari ni apa cita wei...

Lu ingat kompeni ni bapak lu pnya?

Orang mcm lu org p keja mana2 pun nyusahkan orang lain saja...

Baik duduk rumah servis laki lu

Tgk....pagi2 aku da tersenyum sbb finally boss da bleh nmpk sapa yg salah kt sni...

Ok bos...

U made my day..

Bye...

Nk siap kan SPC ni...

Adios


Published with Blogger-droid v2.0.1

jgn pilih jalan pintas

in , by Alia Farhan, 7:54 AM

Well...tajuk entri mlm ni mcm xleh blah kan...bajet la kn...hohoi....apapun....aku nk nasihatkan adik2 aku kt luaq sana....kalau kerja tu muda2 ni jgn la nk semuanya senang....kalau kena pressure sket muka mulalah...komplen itu ini...tak dan nk duduk lah itu lah ini lah...kalau kau mmg da ditakdirkan kerja 12 hrs...takkan ko bajet ko nk buleh goyang kaki selama 3~4 jam kot?pliz2...boleh...tapi bukan kerja kt tmpt yg mcm tu..p kerja gov ok...hari jumaat kompem half day trus...nk keja mudah mcm tu?patut da boleh bersyukur kot kn sbb korg dpt kerja....ada yg 2 thun mnganggur xda kerja...tpi korang bila da dpt kerja..tu la ni lah...haihhh....

Kalau korang nk ckp aku xpa lah...gaji lgi byk dri korg..kerja xpenat...well2...aku pernah jugak kot jadi techinian...under engineering pnya team...stress dia lgi ebat kot...ada issue ja kena stay back...pastu belum msuk kena jadi multi tasking lagi...tp tu sebelum aku further degree aku...and for u guys pnya info...aku pernah jugak wat part time kt kilang lama aku as lab technician sbb our boss now time tu tgh ada masalah dat tym sbb ada org resign...kiranya cuti sem aku...aku keja sebulan stgh as lab tech...bygkan sorg2 ja satu shift...dok kt cerok lab yg ujung abeh kt dlm kilang tu tgh2 mlm...wa tarak hal pun...4 chemical process satu malam...belum lgi 2 times per shift dua line....agk2 lu bleh handle kalau wat sorg2?

So jgn la cakap aku tak pham situation korang...aku paham...i've been in ur shuz before...but i face it alone...lagi sedeh kot...orang lain cuti tapi aku keja...keja mlm plak tu...walhal tym tu tgh musim europe yg spain mnang tu kot...haihhh....malam match finale tu aku keja...keja paham?tapi aku steady ja....sbb aku percaya kalau kita ikhlas wat something InsyaAllah reward yg akan bagi kat kita kalau kita ikhlas...

Walhal kalau ikutkan malas kot aku nk keja tym2 cuti sem tu...tapi sbb kawan n manager production kilang lama aku merangkap bos aku skrg mintak tlg since aku mmg pernah deal dgn analysis msa aku under team engineering...so aku accept d offer...

And aku rasa apa yg aku wat tu betul...tgk sekarang...aku tak perlu nk ssh2 cri keja mcm org2 lain...after prektikel ja trus keja...mmg nmpk mudah.rmai jgk yg ingat aku gnakan bos aku skrg sbb aku pernah keja sumitomo dlu..hello...aku masukkan resume aku ikot jobstreet tau...mana tau dia yg nmpk resume aku..hahaha...tpi kan...kalau la aku wat kerja tak bagus dlu...nk ke dia amek aku keja skrg utk post aku skarang?bukan lah nk berlagak ckp aku wat kerja bagus sgt...aku pun ngularrr jgk dlu2 msa kt sumitomo.tp kita kena ingatvlah kan.....but if u want something gud...u must b honest...bukan asik komplen itu ini...itu ssh..ini ssh...wat keja sket ckp itu la ini lah....aku dlu wat keja sorang2 lagi lg la rsa mcm apa ja...

Seriously i know how u feel walaupun time tu aku hanya seorg student....tapi kerja kan...kalau kita ikhlas...InsyaAllah lah,Allah akan bantu kita....


Ok lah...

Jom tidoq....

Selamat malam


Published with Blogger-droid v2.0.1

wowww

in , , by Alia Farhan, 9:15 PM
ok...
tdi msa tgh boring kt dlm production...
blogwalking la kan..n mcm biasa la kan bukak la arni's blog
and tak sangka la pulak kan nama aku yg naik utk giveaway tu
thanx so much Arni sbb pilih i...
hahaha....
mcm tak percaya...
mst susah dia nk pilih sbb byk org yg komen n kiranya aku ni d lucky one lah kan...
okei...bersyukur2...



ok lah..get back to work...
rajen2 kan diri...
kan da nk bonus ni....
tingkatkan prestasi....
bubbye....

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS