cerita aku...

in , , , by Alia Farhan, 7:30 AM
okei...
da dua minggu da pun konvo...
n baru ada time nk update kt sni
tu pun on9 kt McD...sadis kan...
malas aku nk subscribe berukband kalau end up balik keja ja everyday kat2 kul 10...pastu tak on9 pun pastu bebal nk bayaq bil...
so senang mcm ni...
nk on9 kalu..p la lepak McD ka mamak ka...
nak on9 kat opis..nk update belog yg terlampau byk swang ni mmg tak sempat....nak2 rmai sgt lah org yg duk kuaq msuk....
mmg hati tak senang la kan...
lain la kalau aku kerja kerajaan...sedap jugak duk depan pc...dopuloh pat jam update belog...LOL
hohoho...
'jgn marah naa org yg keja kerajaan...
aku tau realiti nya...kalau yg critical mcm hospital mmg aku respek...kalau yg lain tu,...ermmm....mmg aku hangin la kan tgk bajet yg najib bentangkan tu....
kalau jumaat tu mcm keja half day ja siap sempat p tgk wayang bagai....oh my!
apa ni utk keja gomen ja kah?
OH NO!
malas aku nk komen pjg...kang ISA aku...walaupun da kata nk mansuh...
wuteva...
apapun...aku bersyukur sgt2 sbb masa p kl nk konvo hari tu bos kol byk kali...tp aku plak la yg p tinggai fon kat dlm bilik...bila kol blik bos....bykla dia bebel2...lgsg dia tak sedaq aku on leave...hahaha...tp before he ended the conversation he told me i was promoted...Alhamdulillah...eventho pada dasarnya title aku stil d same but ada la upgrade sket grade tu...
Alhamdulillah...walaupun kdg2 tu rsa mcm nk mati ja keja...
asik2 kena tu kena ni ngn department2 bongok yg suka cari psai....kadang2 dgan anak buah yg suka wat perangai mcm budak sekolah menengah...adoyaiii....
hahahaha
takpa lah xsmpai satu tahun kerja da upgrade satu level kira okay apa kan
hahaha
motivation sket....
ni mst taknak aku blah p company lain ni
hahaha
jgan harap!
kalau ada better oppurtunity mmg aku belah pnya lah...
apapun....
masa konvo hari tu mmg sgt2 penat...satu hari duk kt PICC mcm org gila...sesi pgi aku konvo...sesi petang plak adik yg convo mmg sempoi la kan aku ni....
dari pagi smpai petang berjubah...
udah la jubah agak cam harem!
thank to mama..angah..adik..abg..kak n and of cos to my dearest amir for bein there...
to my fiancee....sorry if i spoil ur mood that time...i dunno wat happen to me that time...
but the truth is i really2 sorry n i really2 love u(oh no!luahan hati la pulokkk...gelimat haihh!!ptuihhh)
--->mesti sawan sat kalau dia baca ni....
hahaha
anyway...enjoy the pics...











sushi freak

in , , by Alia Farhan, 10:35 PM












picnic

in , , , by Alia Farhan, 9:00 PM
hari ahad tu kan...setelah tunjuk perasaan yg mendalam setelah berkali2 plan picnic aku cancel sbb en amir malaih nk mandi laut...akhirnya aku brjaya jugak memujuk dia..yahuuu...
mampoih la kan...aku ni jenis suka laut...suka swimmin...snokerling...and maybe InsyaAllah nnt nk amek licence diving...erkk?!
tapi wut d heck la dia ni plak xsuka...kata belengas la mandi laut..wut de kan?
sapa org pulau ni sebenaqnya...
bru ja aku nk sponsor honeymoon kt phuket nnt......
siap sebelum smpai kt miami beach tu kan dia bleh cakap kat aku...
"i tgk...kalau pantai ok..xdak selut..clear..i mandi"
"yelah2..abeh tu sapa nk wrestling ngn i dlm ayaq tu nnt?!"
"u lompat la sorg2"
apake banggang la dia ni...
lepas setting smua...makanan n amek port yg teduh sket...pas dia londeh2 seluaq tinggai seluaq pendek dia...
alih2 dia dlu yg p masuk dlm laut tu...

oiiiii....ke main hang kan...
aku dok ajak hg dua bulan dah hang xdak pun kesedaran nk mai beriadah n swimming ngn aku...
bila da smpai...hang yg over kan...kan?

ni la hat yg over sgt tu

podahhh

tu dia tu....
todiaaa
over dri aku...




ni hat aku msak...
butterscotch cheese cake tu ja aku msak kt tesco

kasik up close sket sambai udang petai tu...

sekadar berkongsi....

in , , , by Alia Farhan, 2:01 AM
salam...

sekadar ingin berkongsi satu ilmu untuk kita smua....
amalan2 or perkara2 baik yang boleh dilakukan oleh kita semasa hidup n kita dapat bonus msa kita dah meninggal?
paham tak apa aku cuba sampaikan...
ermmm....
okei...
entri hari ini agak adalah input semata2 tak seperti entri2 yg len yg suka merapu n meraban shja...

oklah...
back to what i'm saying just now....
perkara2 yg elok kita wat semasa hidup and kita akan dapat bonus bila kita da takdak nnt:

  1. belikan sebuah Quran or surah Yassin and then sedekahkan kat surau/masjid...bila orang lain baca..automatik korg akan dapat pahala...nak lagi bagus...niatkan sedekah utk org2 kita yg tersyang yg da pergi...
  2. beli tanah wakaf untuk wat masjid...selalu ada kan menda ni...tak mahai mana pun...tapi ganjaran yg kita dpat....Allah saja yg boleh balas...
  3. beli and dermakan watercooler kat tempat awam....
  4. donate a wheelchair to hospital
  5. turut sama dalam membina masjid...
  6. tanam pokok....bila ada manusia or haiwan yang berteduh di bawah or bayang2 pokok ni..InsyaAllah kita akan dpat ganjaran....
  7. sebarkan message ni to everyone...
senang kan nak dapat bonus masa kat sana nnt....InsyaAllah kat sini pun Allah akan tolong kita kalau kita sentiasa berhati baik...tak busuk hati...jujur dan semua sifat terpuji yg lain lah...

this entri is credit to Fatin Liyana
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS