Showing posts with label home decoration

Home deco: ubah lagi

in , by Alia Farhan, 8:28 AM
Kali ni nak share perubahan lagi utk home deco. Rotate2 ja furniture yang ada kat dalam rumah ni and kita adjust2 skit apa yang patut.

Macam ni la bila da fasa paus biru ni. Ubah tu ni skit pun da mengah. Kena perbetul urat skit.






Deco ni sebenarnya utk kepuasan diri sendiri. Takda istilah anak kecik xleh deco rumah lagi. Kalau tengok kat group deco tu lagi la rumah cun2 belaka. Anak pun 2 3 orang tengah melasak. Yang penting kita ni, anak da abih main kita kemas dulu sebelum tidur. Mana anak yang da paham bahasa tu ajar and train siap2 anak tu simpan sendiri barang2 mainan depa. Kan senang gitu. 

Tapi sebenarnya decor rumah dari anak tu kecik lagi sebab kita da biasakan anak dengan environment rumah yang ada barang-barang perhiasan. So takdak la jadi masalah bila p ke rumah orang nanti anak tu jadi perak orang kedah kata. P rumah orang mula tangan gatal2 nak pintai sana pintai sini. Betul tak? What matter, kita yang membentuk anak kita.

Sekian, sembang decor kali ini.


Wah make over dapoq haaa. Tajuk nk wowww.
Wowww la sangat kan. Sebenarnya kan cuma make over skit ja pun. Tapi impact dia tu agak lain maciammm tu yang suka sangat-sangat tu.

Used to be ruang yang sangat membencikan dan menyampah sangat.
Actually this one guna 3 tiers wooden rack tu ja, drilled n attached kan dekat dinding dapoq. Serius memang benci sangat tengok dia sebelum ni.

Selepas dicat dengan kaler kuning. Nampak la kemeriahan berganda di situ. Kalau tak haihh la nyampah nauuu nak nengok nya. Bagi korang yang nak cat perabot/rack yang selain warna putih; dinasihatkan untuk undercoat dulu ya dengan cat warna putih. Then baru la cat dengan kaler pilihan masing-masing ya noks.

Ada lagi beberapa rack dalam perancangan untuk cat kaler lain bagi nampak ceria skit. Kadang-kadang a little change in color can make a huge different to our home. Tak percaya? Try la sendiri.

Ok la, nak bersiap nak masak untuk berbuka pulak ni.

Babai.
Kali ni nak cerita satu kali pasal barangan Ikea yang makjem hangkut masa p key ell hari tu.

Puas survey ikea mana best nak p beli n cuci mata kt fb hari tu...damansara ke cheras keeee???
Rata2 bagi feedback sruh p ke damansara ja.

Ya lah makjem pun lepas p ikea memang shoot nak balik penang teruih kan...semua duk kata p Damansara ja ...elok gak tu...memang otw ke pangkal jalan kan..muahaha

So macam2 lah dalam otak mak jek ni..
Eh nak beli Ràskog trolley tu ka nak beli rug...ehhh maciam2 betul nak beli...tu la padahnya kalau p Ikea...
Aku da cakap kat Mr Amir beli la Navara...senang nak angkut barang dr Ikea ke Penang.nak harap yang Penang tu lambat sangat nak bukak nya!
Dah pulak tu xsanggup la keta comel aku kena guna angkut simen cat bagai utk kerja2 bangla dia tu.

Cuba hampa teka mak jem pilih kaler mana satu???

Gambar ehsan : Mr Google


Idea nak letak apa kt sini.
Gambar ehsan : Mr Google

Ada yang letak kat kitchen...
Stailo gak kan...

Gambar ehsan : Mr Google

Ada yang wat as book rack. Pun stailo gak!
Gambar ehsan : Mr Google

Ni pulak mak jem punyaa...
Lepas ni kalau ada org nak mai main2 mekap kt umah or job make up kt umah..leh tarik sana sini sunun ja...senang reja makjem

Rega dia tengah murah lani..sebab tu la teruih grab ja.
NORMAL PRICE RM229
NOW PROMO RM149 JA
beza banyak kot...
Apa lagi.

Ni tengah gatai maciam nak beli lagi satu ....tapi nak letak tak mana pulak dah tak tau...

Masalah rumah kecik ni...
Haihhh laaa

Scandinavian Home Style

in , , by Alia Farhan, 9:08 PM
aku ni tengah cari idea nak make over skit hall apa la... paling aku minat lani...SCANDINAVIAN style....dinding putih..polos...banyak main ngan color kat sofa..rugs n etc.. jom layan gambaq dulu lah... aku save kan blog... senang nnt nak wat reference
ok puas hati sangat2 tengok home decor diorg.... SUKA-SUKA-SUKA SANGATTTT

Cheer me..

in , , by Alia Farhan, 7:08 AM











Ada sesapa nak beli chalkboard wallpaper lg tak??





1 roll RM37 saja...
Ukuran: 45cm x 200cm

Boleh whatsapp terus ke 0133363775

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS