Product Review : Rose Water Gel Cream

Haluuuu.. Hampa semuaaaa...
Disebabkan tengah bermalas-malasan di hotel.. Short getaway ja pun dekat Penang ni jugak Haa. So mari lah kita merajinkan diri untuk update blog ya.

Untuk kali ni nak story skit ya pasal product dari Mamonde.. Well known Korean beauty brand ya. Kat Malaysia rasa pernah n…

Product Review : Sephora Grapefruit Exfoliant Wipes

Assalamualaikum

Kali ni nak cerita skit pasal salah satu haul aku from Sephora hari tu. Yang wipes ni aku terpengaruh nak beli sebab dia ada sekali Exfoliant function tu. Pastu combo plak dengan grapefruit kan... Memang buat aku Teringin sangat nak try kan. Yess aku memang suka bau grapefruit!

Bias…

Product Review : Kiehl's Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash

Lately ni asyik cerita pasal muvies la pasal makan la. Asyik yang tu ja kan.. Untuk kali ni meh la kita update pasal produk pulak. Produk yang aku maksudkan adalah Kiehl's Actually this is my first Kiehl's.

Yang jadi Tertarik nak try sebab masa bulan posa hari tu Muka aku breakout teruk gil…

Althea Milk Peel Cream Mask Review

Haluuu pulissss... Ehhh halu hampa2 semua. Nak tanya... Ada yang suka pakai mask tak kat sini? Pernah tak pakai mask berasaskan susu? Kalau tak pernah, hampa kena teruskan membaca di sini.



Untuk pengetahuan hampa semua, Althea da mengeluarkan mask depa sendiri yang bernama Althea Milk Peel Cream Ma…

Product Review : My Product Co beauty mask!

Hellooo hampa semua...Hari tu ada up gambar mekap kelam kabut nak ke hospital last week sebab suami kita jatuh moto ada kereta banggang kt jalan pegi bukak pintu luas2 tak tengok luaq..bumm kena laki aku...haihhh..tolongla korang2 yang bawak kereta tu please consider orang lain sama...lucky my husb…

Garnier Natural Matcha Detox Pollution and Oil Deep Clean Foam Review

Aku selalu ada masalah dengan kulit muka aku ni. At one time dia boleh jadi berminyak, pastu kering dekat bahagian pipi..xleh nak kata V zone sebab dekat dagu can be oily...dekat T zone memang harap maklong masalah berminyak. Kejap jadi combination...sat2 jadi oily nak mampus satu muka. Dahhhh pula…

Review : L'oreal Professional Hair Spa untuk kulit kepala bermasalah

Salam.

Nak tanya sikit sapa dekat sini yang ada masalah kulit kepala dekat sini? Biasanya orang perempuan especially yang pakai tudung ni kulit kepala kita biasanya sensitif sikit kan. Macam aku sendiri, aku pernah pi analysis kulit kepala aku masa nak wat scalp treatment dekat A Saloon, diorang sc…

Bebas Jerawat dengan Eucerin® ProACNE A.I. Clearing Treatment Dalam Masa 14 Hari

Jom sahut cabaran!

Kulit berjerawat menjadi satu fobia tak kira la sama ada kaum wanita atau lelaki. Serius memang anti betul la kalau jerawat hinggap dekat muka.  Likeee ewwwwwww jerawat!

Antara faktor-faktor jerawat boleh hinggap ke muka adalah:
* hormon yang tidak seimbang ( nak period, pregnant d…

Sesi mewarna rambut ku dengan Shurah di rumah

Hai....
Rasanya cerita pasal dye/warnakan rambut ni selalunya taboo untuk orang Islam ni...
Yalah...why kena warnakan rambut...why tak guna inai...why guna hair dye...why itu why ini

Menjadi seorang wanita yang sangatlah sayangkan rambutnya...walaupun aku ni bertudung...tak semestinya part rambut aku …