Lapar dan teringin punya pasal

Semalam teringin nak makan asam podeh melakau...so wat la skit utk makan malam. Punya lah teringin kan.

Rasa memang da sedap dah.
Tapi masuk kul 12.30 malam memang tekak pulak buat hal. Masuk toilet terus wek2. Memang lepas tu masuk ke SOHO jap sementara nak tunggu baju siap cuci kan.
Tapi masa kul…

Bila mak yong teringin

Haaaa..
Bila mak yong teringin nak makan...mcm2 la tekak ni.
Kalau dah tak lalu tu offer la apa pun, tengok sepi je.
Bukan nak ngengada tapi tu la hakikat seorang makyong.

Kalau makan tak ikut selera kita either tak puas or uwek2 je. Kadang2 bukan nk ngengada tapi tu lah dia. Seronok bila kadang2 t…

Pregnancy story again

Start dari kejadian muntah-muntah kt Mydin hari tu, aku memang da tak masak apa2. Nak pegang udang ayam ikan segala mak nenek haiwan tu jadi takut jap.

Alahai. Dah kenapa alia oii. Stressnya bila jadi macam ni balik. Nampak petai lawa2 kat pasar malam pun jadi sedih sebab teringinnya lah nak makan.…

26 weeks

Sedar tak sedar da masuk 26 weeks.
Perut pun makin membesar. Dulu masa Adriana perut tak nampak sangat pun.



Dalam hujung minggu lepas da start rasa sakit pinggang melampau. Hari ni p ke Mydin pun bila sampai turn nak bayaq mintak adik tu put asside jap. Nak cari toilet, sampai toilet terus muntah d…

Hi

How are u in there baby????

Mama hope u'r in a good condition.
Love u to d bits bebehhhh......
posted from Bloggeroid

Presenting.....

Our lil princes....
Our lil precious.....

















On 2nd of April. ...at 1.37pm...i gave birth to our liltle princess named Adriana Arissa binti Amir Mohammad Firdaus.....she was 2.92kg n now at day 10 is 2.95kg...
posted from Bloggeroid

Tanda2 nak brsalin...

Biasanya org ckp kalau ada tanda2 ni kiranya nk brsalin la tu:
1) turun darah sikit campoq dgn lendir2
2)keluaq air yang banyak...kira pecag ketuban la tu...mcm dlm cita2 kt tv tu...tp yg ni jarang la sgt nk jd sesenang tuuu
3) sakit pinggang kerap gila
4) contraction...makin lama makin kerap....

M…

Checklist barang2 baby

So marilah kita listkan senarai brg2 baby yg wajib ada...harus ada..dan sunat ada....muahaha...belog aku da makin mak2 lately ni...cayalah....

Wajib ada:
Baju2 utk newborn 4 5 psg....belilah yg cotton tu...sejuk sket baby...
Mitten n booties. 4 5 psg jugak..
Alat2 mandi...
Lotion or baby oil...suka…

Bila kenyang....

Sejak2 enter fasa 9bulan mengandung ni....badan makin berat...jalan byk sket...rsa kepala baby duk hentam2 ja mcm nk terkeluaq sangat2 dah....ohoiii....sakit oiii..baru la aku tau kenapa Allah suruh kita dahulukan mak kita compared to ayah kita....now i know how it feels like.....
Tadi p queensbay …

Tired....

Hari ni seharian duk kat umah...mentang2 la mama mai umah...lagi la aku ni ngengada tak hengat..pas subuh tdoq balik...smpai kul 9.30. ..mama kejutkan bfast...mama msak bihun goreng n nasik goreng...balance nasi semalam....oiiii...ngengada nya lah kan...pastu msuk baju dlm washing machine...biaq ja…

isteri bersalin...suami patut teman ke tak?

bersusah payah selama 9 bulan....


Tahukah wahai kaum Adam kebaikan2 menemani isteri anda? Antaranya ialah :

1) Dapat meredakan hati isteri yang berdebar-debar

2) Dapat mengurangkan kesakitan isteri

3) Memberi keinsafan di hati suami

4) Lebih menghargai keluarga

5)Lebih menyayangi dan menghargai isteri.



S…

Exhausted

Tomorrow I'm back to work...hopefully everything run smoothly....yes...I'm tired....maybe due to my hormones n etc...hopefully everything get back to normal...ya Allah...please help me to pass dis few more weeks before my baby's delivery...I'm too tired to face all the sickness....n…