Western Food Penang : Cafe Takdak Nama

As hilarious n funny as this cafe sounds... Well i must say the name itself caught our attention to try their food while searching around Western Food at our place.
Nampak2 ja nama cafe ni terus kami laki bini cakap why not.. N Adriana reaction to this cafe name... This is so funny... Thei cafe nam…

China House Penang

It was longggg overdue....Before Covid hit Malaysia back then.. When we just move in to the island side of Penang n become officially a Penang-langggg lahhhhh... Oh silap.. Laki aku memang orang "PULAU"... So dia kata sirih pulang ke ganggang la cita dia...Ehhh sebenaqnya nak cerita masa…

Kari Sembilang Sedap Di Kedai Kak Laila Kuala Juru

Sebut Penang ja da sinonim la dengan kari kan... Actually dekat belah utara ni kami memang geng2 kari... Atau orang utara panggil gulai. Kalau dekat utara ni gulai dia kari la. And tak silap aku setiap negeri gulai dia lain2 kan... 
Tapi kalau dekat utara ni pun ada dua jenis gulai.. Gulai with sant…

Makan Nasi Daun Pisang Di Sri Ananda Bahwan Garden Cafe

Hari Ahad lepas kami satu family berkesempatan la spend time together keluar dalam fasa new normal fasa PKPP ni...
Ya la... Sebelum ni papa diorang ni asyik terperap ja dekat rumah dengan kami 3 beranak. Seminggu sebelum raya tu dapat arahan dah nak kena start jalan kerja lepas raya. So start ja a w…