Travelog Perth ( Western Australia) : Day 7, Shopping Day

Fuhhhh... Lupa gila nak perabih Travelog Perth ( Western Australia) ni tau. Untuk hari ke 7 ni, memang kami set kan dalam iti untuk shopping and main-main di sekitar Perth CBD, jalan2 di sekitar Hay St and Murray St yang terletak bersebelahan ja. Tapi sebelum tu kami gerak ke CBD, kami singgah ke B…

Cara claim GST tax di Australia

Credit to Maverick.com

Haishhhh lamanya menyepi dari blog ni.. Kali nak cerita skit pasai macam mana nak claim GST masa beli barang dekat Australia.


Hahahha. Setelah setahun lebih from my last visit kan. Untuk claim GST ni of course la kena claim dekat Airport kan. Ada dua cara, satu dengan berato…

Travelog Perth (Western Australia) : Day 6, Lancelin | Lobster Shack | The Pinnacles

Haaaa... Disebabkan mood nak perabih entry Travelog Western Australia ni memuncak-muncak... Well hello.. Pi May 2018 kot... Ni dah Jan 2019...pastu berangan nak jadi blogger cemerlang terbilang gemilang gitohhhh... Puikk
Ok lah back to the story, sambungan dari entry sebelum ini (SINI).

Disebabkan …