How to lead a ZERO WASTE lifestyle?

Kita selalu bising apa peranan kita sebagai khalifah Allah di muka bumi tak tertegak selagi hukum Islam belum terlaksana. Yes aku paham sebagai orang Islam tu memang impian kita nak tengok hukum Islam terlaksana.
Tapi pernah tak kita terpikir selain daripada tu kita ada juga peranan lain sebagai kh…

Activities to do at Desa Park City

Over the past few years, Desa Park City has become one of the most popular places to invest in a property. Desa Park City spans across 473 acres area and it is one of the fastest growing area in Kuala Lumpur. Do you have any properties in Desa Park City? Whether it is for own stay or investment pur…

Makan di Winter Warmers Autocity

Antara port makan kami sekeluarga adalah Winter Warmers dekat Autocity ni. Ya lah, rumah pun sekangkang kera ja dari Autocity kan sebab tu rasa heaven sangat duduk dekat sini. McD dekat..KFC dekat..Sushi King dekat..Sakae Sushi dekat..Tao Cuisine dekat...Nandos dekat..ahhh dan banyak lagi. Hahahah.…

Inside my heart

Setiap dari kita ada pilihan masing-masing. Allah kurniakan akal untuk berfikir mana yang baik mana yang buruk. Yalah, ujung-ujung ahkir zaman ni kan macam-macam jenis manusia kita akan jumpa.Yes. Aku tak cakap pun aku baik. Langsung tak kadang mulut pun macam longkang jugak. Tapi tu la kan mulut a…

Transformasi Balkoni

Hai...
Dah lama menyepi dari blog sendiri..sebuk apa pun tak tau aihhhh...hahahha. buat ramai ja orang Penang kata.
So kali ni nak cerita pasal transformation balcony. Sebelum ni balcony ni ada la pokok2 jugak tapi tak banyak. Sebelum renovate buat dapoq and husband aku tukaq tiles dekat balcony an…