Aishah Arissa is now 1 year old

Rasa macam baru lagi ja beranak kan Aishah. Baru lagi berperang dalam hati alaaa kena cser lagi sebab baby mama dalam perut comey angat..scan2 tudiaaaa. Takpa la mama redha kena elective cser pun demi anak mama. Kita ikut ja cakap yang pakar. Yang selebihnya kita berserah ja kepada Nya. Tak penting…

Low Blood Pressure /Hypotension

This past few weeks were really
hard on me. My whole world turned upside down. I was struggling with the house chores & motherhood. I sleep less...i get tired. I can't even sleep well...my body damn tired but for God Sake..getting a peaceful sleep is a real struggle! I keep on shutting my e…

Tempat Makan Best Penang: Design Village Outlet Food Court

Courtesy of Google.

Yaaaaaa...seperti yang dijanjikan kali ni kami nak cerita pasal port makan best kat Penang ni. Design Village Outlet yang dibuka pada hujung tahun lepas da makin meriah dengan kehadiran food court di sudut tersorok di tengah-tengah DVO ni. Tetapi banggunan untuk food court ni a…

Pengalaman Ngeri Selepas Csection , Hematoma

Sebenarnya, aku berbelah bahagi nak share ke tak pengalaman ngeri aku csection kali ke 2 walaupun dah hampir setahun. Aku stil remember how stress I was. Sumpah aku cakap sebab ni lah aku jadi serik nak mengandung and beranak ok.

So apa yang sebenarnya jadi kat aku ye? Pernah dengar HEMATOMA? tak p…

Food Review : MIKER, Ipoh Murah Dan Sedap

Hai hampa. Kali ni untuk segmen food review nak share satu tempat makan yang sedap dan murah for me dekat Ipoh.

Sejak dua menjak ni selalu jugak singgah ke Ipoh. Ada satu time tu saja-saja nak makan Dim Sum kat Greentown. Yang ni Deepavali hari tu kami terjah ke Kaison Aeon Kelebang Ipoh untuk beli…

Travelog Phuket: Andakira Hotel Review

Previous post :

Travelog Phuket :  Day 1 , Roadtrip to Phuket Part II


Courtesy of Agoda.
(Ni second time aku terpaksa write up balik entry pasal hotel ni disebabkan entah mananya hilang draft aku sebelum ni....stresss oiiii kenapa mengapa dia hilang!!! So mood aku nak type panjang-panjang macam the …

Product Review : Lovely Dewy Box by Althea

Holaaaaa me amor~

How u guys doin lately? Me? A very hectic over this few weeks. Duhhh😐😐😐
Well that's life. What doesn't kill us make us stronger day by day gitchuuu.

Let me share something good for you and ur skin! Yeayyy.
Althea.kr has lauched their #31 beauty box with theme Lovely Dew…

Fame Cosmetics Jenama Tempatan Setanding Antarabangsa

Rasanya kaki-kaki make up dekat Malaysia ni dah banyak yang tahu kewujudan Fame Cosmetics yang makin meniti di bibir make up junkie di Malaysia saban hari gitu. Idea Fame Cosmetics dicetuskan oleh 3 orang bloggers yang tak asing lagi iaitu Kak Elly , Kak Pilla dan juga Kak Peej.



To be frank bagi a…