Giveaway by Alia Farhan

Hai hampa.
Kali ni nak share skit rezeki dengan hampa yang baca blog ni....

Jom mai join giveaway dari kami ni



Hampa cuma perlu :
*paste kan entry ni dekat blog hampa 
* Like @vanillafreakblog
* follow @aliafarhan
*follow @aliafarhansaid
* follow @scandi_scandu
* komen DONE dengan paste entry hamp…

Make up Bertunang Blogger Miamor Zafirah By Me

Ya..seperti yang aku cakap before this. Aku ada amik job make up bertunang untuk rakan & adik blogger aku iaitu si Manis Miamor Zafirah. Untuk make up bertunang ni Zaf request nak natural look.

Kiranya timeless look gitu haaa. Jom tengok pic Cik Miamor Zafirah kita.


Gorjes tak cik adik kita so…

Dashing Anytime EDT Untuk Jejaka Maskulin

Minggu lepas masa GDEX mai hantar barang aku da pelik. Eh macam takdak order apa-apa pun. Bukak-bukak ehhhh PR ni. Hantar kat kita barang Dashing kauuu. Boleh la bagi kat laki kami spray-spray nanti kan.

Ya lah, tipu la kalau kata kami tak kenai Dashing tu apa. Dashing ni antara perfume jejaka yang …

Make up kahwin sepanjang zaman

Yes kali ni nak share pasal make up kahwin / bertunang yang IN sepanjang zaman. Maksudnya kalau korang tengok 20 tahun lagi gambar kawen korang, korang cakap wowwww...bukannya Erkkkk what is this😣😣😣

Jom kita tengok gambar-gambar make up kahwin yang valid sepanjang zaman u olls.


Sumber Pinterest

Deko-deko rumah Alia

Entry ni penuh dengan gambar je tau...
Furniture pun da banyak kali re-arrange. Orang-orang yang kaki deko ni paham kot kan tebiat kaki deko ni.

Bulan ni macam ni. Bulan depa macam ni. Ada-ada ja nak tukau nyeee. Eh jom jamu mata dulu lah.


Ni masa dulu sebelum let go deep freeser. Stress betul ada …

Senarai makanan yang boleh / tidak boleh bawak masuk ke Australia dan New Zealand

Haaa...since ramai gila tanya aku benda makanan apa yang boleh dan tak boleh bawak ke Ausie sana. Meh aku bagitau awal-awal ya sebagai rujukan korang.

Jom tengok list yang BOLEH:

Mee segera seperti Maggi/Mamee/Bubur Nasi.Ikan sardin/tuna dalam tin (tapi beli kat Coles / Woolworth lagi murah kot bandi…

Travelog Perth : Day 7, Jalan-jalan sekitar Perth

*** AWAS! Entry nak panjang dan banyak gambar. Mohon jangan carutkan mak jem ya***


Finally, fuhhh. Sebak pulak bila duk recap hari terakhir dekat Perth ni. Ye lah, bukan senang nak jejak kaki ke Perth ni. Takyah cerita la berapa tahun mengidam kan nak pi ke sana. Sebab bukan macam pi ke KL. Sebab a…