Aishah Arissa

Is now one month now!

Semoga membesar bagaikan juara, sehat selalu dan menjadi anak yang solehah.
Sayang anak-anak mama dua-dua orang

Sapa tak suka freegift kan?

2 kali discharge dari wad bersalim HSB...2 kali jugak dapat freegift dari hospital.
Kumpul-kumpul tu banyak la jugak kan.


Banyak tak?

Nak beli drypers touch ni memang tak la sebab mahal kan. Tapi bila tengok dapat voucher RM10 tu best la jugak kan.

Yang ni boleh la buat pakai masa keluar2 ke travel…

Resipi Berpantang : Ikan Jenahak Masak Asam

Antara menu faveret dalam pantang ni masak asam. Perghhh menjejeh ayaq lioq wei.


Jom kita tengok bahan -bahan and cara-cara dia.
Bahan-bahan:
4 ketul ikan jenahak Garam Kunyit Air asam jawa Gula Bawang besar Bawang putih
Cara:
1. Goreng ikan jenahak dengan garam kunyit. Angkat dan toskan minyak. 2…

Marathon Scarlet Heart

Hari ni ter marathon Scarlet Heart.



Of course la sebab nam tengok Lee Jun Ki. Bahahahahah. 


Lee Jun Ki. Okey baiiii

Resipi Berpantang : Tomyam Putih Ikan Jenahak

Disebabkan tengah berpantang maka marilah kita share menu berpantang. Yang paling penting mudah dan sedap. Takda la mengadap menu yang boring dan membosankan.


Tengok gambar menu berpantang semalam terus rasa gulp..telan ayaq lioq oi. Jom kita tengok bahan-bahan dan cara-cara nak buat dia.
Bahan-bah…

Pureen Baby Wipes

Kali ni nak sembang mak-mak santai-santai ja. Macam aku ni adalah golongan mak-mak yang konservatif, kalau anak kencing ka anak berak ka wajibul ghunnah kena pi basuh direct kat pili. Sebab ada aku tengok jenis celet-celet dengan baby wipes sudehhh.

Sebab tu aku ni jatuh kategori yang jenis susah g…

Pameran MAHA 2016 | Sambutan Luar Biasa

Pameran MAHA 2016- Rasanya lama gila da aku tak pi MAHA. Last pi rasanya masa still belajar kat MICET.

Yalah time tu kat major aku dalam Bioprocess so memang ada la kena mengena dengan Biotech jugak. MAHA ni memang femes la di kalangan budak-budak Biotech. Suka tengok nanti ada pameran kultur tisu…

Final Goodbye Running Man

Baru ja bersedih dengan Gary blah dari Running Man, kali ni dengar cerita Ji Hyo dengan Jong Kook pulak disingkirkan (tapi konon-konon katanya depa dua ni tarik diri). Ahhhhhh ke-tahi-an apakah ini?
Konon-konon nak masuk kan orang baru dalam season baru. Eeee tahi betul

Sorang takda da rasa kurang…

Travelog Perth: Day 4, Greens Pool Denmark

Sambungan dari entry Perth yang lepas, dari Pemberton kami meneruskan perjalanan ke Walpole untuk tengok giant trees. Tapi disebabkan time tu hujan, so kami meneruskan perjalanan ke Greens Pool yang terletak di Denmark.


Nak ke Greens Pool ni agak confusing jugak sebab time tu GPS macam tak detect p…

Tips Melancong Ke Australia

Salam.

Travelog ke Perth pun x siap2 lagi. Tapi nk share some tips melancong ke Australia. Takpa la kan janji blog ber update dan tak terbengkalai. Maklumlah time-time pantang ni orang tua-tua suruh berehat. Berehat tu maksudnya tidur! Tapi tetap jugak nak share few tips melancong ke Australia.



Okl…

FAME LIMITED EDITION Year End Sales

Sempena dengan hujung tahun ni, Fame Cosmetics ada buat SALES korang....

Untuk lip matte Fame Cosmetics yang LIMITED EDITION tu. Berita baik untuk korang-korang yang memang peminat Fame Cosmetics lip matte. Takyah cakap orang lain la, orang yang duk type ni pun sama jugak la.😁😁😁


Rugi kot tak gra…