Supermom??? Am I???

Every mom rasanya admit kita ni da jadi macam Supermom kan...
Yeahhh i know.

Yang bekerja dengan cara bkerja yang tak bekerja lagi la 24hrs NON STOP house chores....

Seriously lately i feel like i'm a bad mom. Fyi, aku da start hantar Adriana ke rumah pengasuh, called her tok mama masa Decembe…

Travelog Alia : Koh Lipe Part II

Hai...
Bersambung kembali dari entry yg lepas.
Kali ni nak cerita sambungan pasal entry Koh Lipe yang dirindui tu.

Maafkan makjem kerana kesihatan kurang memuaskan 3 4 hari ni. Demam+ eyes infection and now sore throat macam nak terkeluaq kerongkong ni rasa.

Tapi takpa. Demi blog tersayang makjem g…

Resipi: Lidah Masak Merah

Ok kali ni makjem nak cerita pasal menu favourite makjem...
Tak lain tak bukan lidah masak merah.
Kedai xdak la menu ni cik oi. Kalau ada pun pernah jumpa kt Hatyai tu pun sejemput ja. Coiii betoi.

Apapun jom kita check bahan2 & cara2 nak wat dia.

Bahan-bahan:
•lidah lombuuu yang da direbus
•m…

Travelog Alia: Koh Lipe Part I

Haishhhh....
Tak tau nak start dari mana eksheli...
Macam aku cakap sebelum ni...
Ni memang tersangat2 unplanned!

Hari Selasa lepas husband aku kol dr office dia tetiba tnya apa plan weekn ni. Aku pun mcm errrrrmmmm...dia ni nak wat apa pulak dahhh....

"B, kalau p Koh Lipe khamis ni mau dak???…

Unplanned island getaway

Haiiii
Makjem bersiaran dari Koh Lipe....

Stay tune for travelog to Koh Lipe by makjemmmm..

Rosetyara glow foundation Limited Edition

For limited time ONLY!!!
30Ml For RM129
NOW 30Ml For RM89

TETAPI LANI....FOR LIMITED TIME....ROSETYARA GLOW FOUNDATION AVAILABLE IN 40ML AND HARGA MASIH RM89!!!

YEAY.....

Jom hampa grab lekaih...rugi ka tak grab cik oiii

Ni mak jem pakai fully RT tau...

Sapa nak feloless n gebu macam makjem cepat2

Adriana first timer train ride

Few weeks ago kami anak beranak ke kl utk kenduri kawen kawan kami kt MICET dulu si Azim apek tua tu.
Kawen jugak ko ya.
So kitaorang pun decided duduk kt Vistana sebab dekat dengan train(monorail/star) kat situ kan.

Apa lagi seronok kemaennn mek kenit ni. Almaklumlah penang xdok train gini haa. K…

Resipi : Cheesy buttermilk prawn

Wohoiiiii
Lama tak bersiaran alia oiiii
Bersawang nanti...
Macam mana nak dapat award blogger yang dedikasi dan rajin ni?
Wakakakak...mimpi pun belom tentu kannn...

So kali mai nak share resipi cheesy buttermilk prawn. Resipi yang kacang sangat-sangat nya pun hai nyaa...


Bahan-bahan:
* udang la opk…

Food Review : Boat Noodles

Kali ni nak review pasal food review kt Boat Noodles pulak. Ni pun accidently p makan masa p KL hari tu. Plan asal nak p lepak2 ke klcc ngn Mr A n Miss AA. Saja la nak bagi Ms AA tu naik tren kan...her first experience tapi pama dia yg fobis dek bau keti melampau2 dalam tren tu. Choiii sangat....

T…

Suka hati mak jem nih

Kali ni nak cerita satu kali pasal barangan Ikea yang makjem hangkut masa p key ell hari tu.

Puas survey ikea mana best nak p beli n cuci mata kt fb hari tu...damansara ke cheras keeee???
Rata2 bagi feedback sruh p ke damansara ja.

Ya lah makjem pun lepas p ikea memang shoot nak balik penang terui…

Tatacara solat sunat gerhana

Untuk reference pada masa akan datang

Set tekanan darah rendah Shaklee

Hai hampa semua...
Kembali bersiaran kali ni...
Lama da tak update blog kan rasa2 nya..

So apa habaq semua readers blog ni???
Ada kerr lah yang baca blog ni??

Kali ni nak segmen kesihatan mak jem nak cerita pasal penyakit yang mak jem sendiri alami. Tak teruk gaya dia tapi kalau dibiarkan memang bo…