Penyewa rumah tak berbayar dan tak diundang

Topik:- Penyewa rumah xberbayar
(Tanyalah ustaz 28jan2016)
By Ustaz Suhaimi

👉Tempat yg suka didiami oleh jin:-

1. Tandas- adalah istana jin (jin jantan dan betina). Ramai yg kena stroke akibat jatuh di toilet. Sebab tu kita kena baca doa sebelum masuk toilet n masuk dgn kaki kiri. Paling least bac…

Food Review : Al-Araby Seberang Jaya

hai hampa
lama mak jem tak bersiaran kan...
actually few days back ting tong...
fasa down sekejap!
nanti la mak jem cerita bila everything is clear ok...

kali ni mak jem nak cerita pasal 1 kedai makanan Arab ni.
located kat Seberang Jaya alaa dalam Tesco Extra Seberang Jaya ja haa.


Keadaan dalam ke…

For whatever the reason is...

STAY CALM ALIA...
ALLAH KNOW THE BEST...

Resipi : Udang Masak Sos

Kali ni berturut2 entry resipi saja ya.
Diharap bertabah la ya sesapa yang baca. Ada ka yg baca?
Hikhik

Untuk resipi kali ni kan...tercetus la dari idea da cemuih nak makan sambai udang. Tapi tetap nak masak udang jugak. Nak habiskan and clear stock yg ada. Apa lagi, jom kita main masak2 ja asal bo…

Resipi : kuey tiaw goreng simple

Ok lah hampa...
Ada dak sini yang suka makan kuey tiaw macam aku ni tak???
Kalau suka...hampa boleh la try goreng sendri dekat rumah. Bukan payah pun. Senang n kacang ja wei.


Bahan-bahan:
♡ kueytiaw
♡ paste ibu sambal (boleh refer SINI utk resipi)
♡ sos tiram
♡ kicap manis
♡ kicap ikan
♡ udang
♡ so…

Bilik makpak feat bilik anak2

Saja nak pinned gmbaq2 ni kat blog supaya senang utk rujukan masa akan datang. Yalah, of course la kita nak expand kan family kecik kami ni kan...







Reference untuk masa hadapan!
Tapi kalau boleh nak la train Adriana tdoq kt bilik dia when she's 3 years plus.
Hopefully la kan

Wordless Wednesday

Beauty Swap 2016

hai korang....

ada yang berminat nak join BEAUTY SWAP TAK???


range price dalam RM100 or more....
but range price tu pun depends dengan kita


kalau ada yang berminat nak join boleh email ke

aliafarhansaid@gmail.com

atau

whatsapp

0133363775


Food review: Pak Mat Western

hai hampa...
da lunch ka?
weekend hampa macam mana?best dak hari tu?
mine ok ja...time tu la lega dapat spent quality time bersama keluarga kecik kami ni haa...
ya la kadang2 kita punya bz tu mngalahkan PM kita Rosmah pulek kan...
tapi takpa la...try takmau bz macam KAK MAH n nak chill ja mcm ABG J…

Terrarium open for order

Hai hampa....
Ada kat sini peminat terrarium tak?
Kalau ada peminat terarium atau cactus khasnya...kalau la teringin nak order terarium boleh order tau kat mak jem.


Ni la antara cactus2 dan succulent tree yang akan digunakan dalam pembikinan terrarium tau

Ni antara contoh terrarium yang aku wat untu…

Khasiat Ais Untuk Muka

Pernahkan anda mendengar dengar rawatan kecantikan menggunakan kuib ais ? Adakah rawatan kuit menggunakan kuib ais ini benar - benar berkesan ? Moh la kita tengok apa faedahnya membuat rawatan kulit menggunakan kuib ais .

Cantikkan Kulit Wajah Dengan Ais

Cantikkan Kulit Wajah Dengan Kuib Ais

Ada be…

Bilik Sewa Harian Di Jitra

Mencari bilik sewa harian di Jitra sempena kursus dan sebagainya? Kami menyediakan bilik sewa harian serendah RM60.
Pengangkutan ke airport Kepala Batas disediakan ( sekiranya available) , wifi dan breakfast jugak disediakan.
Berdekatan dengan POLIMAS, Institut Perguruan Aminudin Baki dan ILP Jitr…

Resipi : Grilled Chicken Mudah Dan Simple

Salam hampa semua.

hari ni masak apa kat rumah untuk dinner?
kalau takdak idea meh nak share satu resipi yang kacang gilaaa


amcam?
terliuq dak tengok grilled chicken ni
sebenaqnya simple ja resipi dia

jom tengok bahan-bahan n cara dia.

Bahan-bahan:
* chicken (aku guna bahagian peha n tights/ any pa…

Qu Puteh & Dato Vida

Ada ka orang tak kenai Dato Vida ni sapa? Yalah kalau tengok Gegar Vaganza tu mesti semua rata2 komen kat Fb nak muntah la apa la. hampa muntah hijau pun hampa tak kaya macam Dato Vida ni. seriously la aku kagum dengan dia sebab dia ni konpiden level dia tinggi nak mam. Sebab apa kata nak mam? seb…

Movie Review : Dilwale

Hai dah lama gila aku tak buat movie review kot weiii
Maunya tak sejak2 ada anak ni memang susah la aku nak jejak kaki ke cinema dengan husband berdua ja kan...kalau ya pun mesti tengok cerita cartoon. Nasib baik boleh la layan sampai habis. Kalau nasib tak baik sipi2 nak habis cerita macam Hotel P…

Food review: Roots by Melting Bites Bayan Baru Penang

Sebenarnya kan p makan kat sini dah lama. Lepas dari Jumpstreet lagi dah p makan kat situ. Tapi asyik mood ke laut laut laut ja. Haaa kan dekat Ao Nang baru dapat ilham nak update sebab dah puas ke laut kan.

So untuk pengetahuan korang Roots ni terletak dekat Bayan Baru. Berhampiran dengan market B…

Dwi Dara Collagen Complex Review

Dah masuk 2016 weiiiii
which means umoq mak jem dah nak cecah 31 tahun dis year weeiiiiii
tua wei rasanya.

Bila umoq da meningkat ni, benda yang kita paling rasa tua bila kita tengok kulit kita. Yalah biasanya kulit yang akan nampak dulu. Dengan sagging nya, garis2 halusnya pastu rona kulit pun kad…