stay tuned....

there are so many things playin inside my head....
thus i'm a WAHM now...
don't tell me ahh lucky u...u got so much time...
hahahahaha...believe me I don't....
all my time goes to my lil girl....
but that's it....
it's a good and the best investment so far....

but....
as u guys …

resipi bolongnaise spagetthi mudah tanpa Prego

resipi ni khas untuk orang-orang yang rasa sos Preggi tu over dan mahai dan tak berbaloi nak beli... 
lagi satu aku ni ada penyakit...penyakit paranoid...paranoid ngn process food...almaklum lah kan...process food msti akan ada preservatives...so baiklah aku guna yabg fresh from scratch kan....ni …

30 days blogging challenge, Day 5: what's in my handbag???

dalam handbag aku ni...


todiaaaa....
semak ya ampun....
ada wallet...duit2 yg Adriana main...
pastu tisu yg Adriana carik2 kadang2 tu...
tak lupa jgk silica gel utk prevent beg aku dr lembab sbb apa2 ka...ni pun sbb beli2 hbag ada sekalo dah..tak buang2 lagi...



lipsticks 3 batang....
sehari sumbat …

30 days blogging challenge, Day 4: Tips kemas rumah

hadoihhhh.... memang macam salah orang ja nak bagi tips ni...
sebabnya....
tips aku kemas rumah...adalah kemas rumah time Adriana tengah duk lena tuu....

tapiiiiii.....
aku kemas dalam 30 minit...akan bertahan lah sampai dia bangun dari tdoq...
bila dia bangun...disaster balik....kadang2 geram...g…

diy used bottles ideas

jom cuci mata...

save kan byk2 dalam ni...

sebab tgh byk ideas for my herbs garden ni










































boleh hack ideas2 ni utk next diy project...
maciamm2 dalam otak ni...

stay tuned
posted from Bloggeroid

cool box

nampak mcm normal box ja kan

wait until u open it



















nah amikkkk...lengkap satu bilik kauuu...
posted from Bloggeroid

cabaran 30 hari blogging:Day 2 Resipi: Nasi goreng seafood

wehuuuu...

sahut cabaran tuhhhh....

simple recipe..tersangat mudah disediakan...

mulai hari ni dan tika ini...
aku akan start wat mcm ni....
senang buh dalam satu tempat potong2 n nanti tak kalut2 nak potong itu ini...
hihi...aku ni kelam kabut skit org nya....



bahan bahan:
seperti gambar2 di atas.…

my bridemaid now married!!

yeayyyy....
tahniah my bridemaid Dr Juliana aka Kak Juli....



ok kak Juli ni actually a fren of Angah....mmg kira bff angah la kiranya...2 3  tahun lpas dia posting kt kedah...sama hospital ngn Angah...so dia rajen la lepak2 kat umah ktorg..datang tdoq la makan n lepak2..balik kampung mancing semua.…

cabaran 30 hari blogging Day 1: Siapa saya??

ok..nama penuh Alia Farhan Binti Said...kat umah arwah abah,mama n adik beradik panggil achik sbb anak ke 3...yg bestnya anak2 menakan pun panggil achik jugak..muda la ai kan...
Amik Diploma in Chemical Engineering Technology Major in Bioprocess dan masa Degree plak amik Bac of Chemical Engineerin…

cabaran 30 hari blogging....jom!

jom...
sesapa yg kekadang rasa mood nk blogging sentiasa ke laut kekdahnya mcm ahkakkkk ni...
meh la kita join cabaran ni...




amcam?
boleh???

try tgk...
boleh tak sahut 30 hari cabaran blogging ni...
kalau boleh...
kena treat diri sendiri salmon kt Hard Rock Cafe Penang...
hahaha....
posted from Blog…

resipi nasi goreng tomyam

simple tapi sedap...

bahan-bahan:

1) nasi sejuk
2) pes tomyam(aku guna yg bli kat Padang Besaq tu)
3) bawang besar
4) bawang putih
5) cabai melaka
6) bilis(goreng dulu dan asingkan)
7) telur(goreng dulu dan bg hancur2)

cara-cara:
1) tumiskan bawang besar dan bawang putih dan cabai melaka
2) masukk…

Adab dan sunnah menyikat rambut

Sikat Rambut Mengikut Sunnah
Rasulullah SAW. Assalamualaikum.. Kami baru
terbaca satu artikel ini. SubhanaAllah.. rupanya ada
juga sunnah dari Rasulullah SAW kita tentang cara
menyikat rambut yang betul. Jom sama-sama kita
amalkan..
1. Rasulullah s.a.w melarang menyikat rambut di
dalam kamar mandi …

Kidzoona Aeon Bukit Mertajam a place for ur kid

klau tengok org Key Elll update tmpt2 bwak anak2 p ujung minggu...mesti aku is jelly..ye lah..depa ada Kidzania la..Aquaria la...Discoveria la....maciam2 lerrr....akak ni pulak pening2 weekn nak bwak anak p celah mana....

Asik2 queensbay.. Queensbay smpai nak muntah....ni nasib Aeon Bukit Mertajam …