Cuti

Currently working on something. ..
Please wish me d best...
Btw...
Heppy chinese new year to all my chinese fellas. .
N to others..heppy holidays...have a blast one!
posted from Bloggeroid

Cerita British India

Ceritanya hari ni after knduri p la ke Queensbay...alang2 kan..Adriana pun ok..so mmg la kena moodnya kan..dia kan suka tmpat2 sejuk ni..sesuai la ngn cuaca malaysia lani kan...kennnn anak mama kennnn...kemain puteri salju tau mek tu...kalau tak peluh mencurah2...
So back to d story...
Hubs ajak la…

Baik betul nenek ni...

Ni cita nenek kt negara omputih la..
Tak ingat la kat mana..
Tp amazing la kan..dia bg umah yg dia duk tu kt anak bongsu dia..anak pompuan dgn 5 org cucu dia rumah yg dia duduk...sbbnya anak dia tu bru ja kehilangan rumah dia...n disebabkan rumah tu cuma ada 2 bedrooms ja...dia decided utk bina sa…

Tips berjimat beli brg dapor

Tips la kunun sgt kan...
Mcm aku ni agk suka msak..so harus la bijak berbelanja beli brgab dapor...
Contohnya...
Utk cili sos tu kan...
Aku mmg jenis spesis simpan botoi sos kosong after guna...means dat lepas abih ja sos tu..aku akan basuh elok2...
Pastu dry kan smpai takdak setitis ayaq pun..bias…

Only breastfeeding n breast pumping mother understand this

posted from Bloggeroid

Homemade honey+vit c shaklee masker

Since my beauty trial success. .maka dgn ini beta nk kongsi crita mcm mna nk wat honey+vit c masker!!

Bahan2:


* few drops of honey


* 1 piece of Shaklee vit c plus 500mg
N not to forget few drops of water (masak punya ya )

How to:
Mix all the ingredients in small container...senang nnt yg balance bo…

Cheap nursing cover

Disebabkan aku nak abiskan stock nursing cover ni..lai lai...
Aku juai murah2 jer..
Tak mahai pun..


Kain tak panas...
Lebar...leh cover perut...
Selesa lah yg penting
Brapa harga dia???
Murah ja....
RM35 JERRRR
SERIUSSS
RM35 JERRR...DIULANG RM35 JERR

So sesapa yg brminat dgn nursing cover ni..boleh…

New hope perhaps?

Currently been looking for a new job...
Sebab apa?
Of course because aku rasa apa yg aku wat skarang hnya lah 1% of what I learnt in chemical engineering school before...oklah2...1% mcm pembohong sgt lah pulak..suka nk melebih2 lah kan...I up to 5% la kan..
Its not like I hate this job...but mainly…

Kenangan masa kecik2 dulu..

Apa kenangan anda zaman menjadi budak-budak?
1. Buka kipas, cakap dengan kipas, nak dengar suara bertukar.
2. Naik kereta, tengok bulan, ingat bulan ikut kita.
3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari 'handle', rasa hebat.
4.Masa sekolah ada orang bagi milo free, lepas ambil sekali, meny…

Owl pillow

Gila plak aku dgn kecomelan owl pillow ni kan...beli kt Adriana la tpinya...
Baru beli satu kt jusco hr tu...
Ni mama dia nk tlg tmbah kan collection owl pillow dia...


Onyonyo...



So kawaii



Alololo


Heeeee



Geram sgt ni..

Ada.sesapa tau tak kt mana online shop yg juai owl pillow yg super comels mcm ni…

Shabby chic for small apartment like mine

Aku nk request husband cat kaler baby blue or mint green kt living hall lah...
Baru mcm tenang ja skit kan..kan..kan..
So jom cuci mata ngn deco shabby chic for small apartment like mine..
Xpa kecik..yg penting heppy n ceria kan..


Sweet ja kan...


Ni pun sweet sgttt


Nmpk luas n elegan...


Ermmmm...


Food poisoning punya pasal

Yeahh...
Sakit gila oi food poisoning. .
Dr mlm smlm mnyucuk2 perut ni...
Masa kt tmpt kerja lg da smcm...pastu sakit kepala..nyut2...
Then mlm tu smbil duk baring mnyusukan Adriana tu rsa berdenyut2 sgt kepala ni...nk muntah...nk muntah!! Tunggu la hudband blik dr beli mknan sbb mak jemah dah tak …