Assalamualaikum

Sihat ke tu? Dah setel balik kampung ke tu? Aku jugak tak balik-balik lagi kampung yang tak kampung tu sebab mak aku tak balik-balik lagi ke Semenanjung ni haaa... Huhuhu.. Sadis nauuuu....

Tapi takpa... Jangan lah bermuram durja. Marilah kita ke tempat-tempat menarik yang ada di Malaysia ni. So Sabtu kelmarin aku n family adik ipaq aku kami telah last minutes plan ke Taiping. Biasa kami ni memang jenis otak seminit ja... Baju sentiasa kena standby dalam boot kereta.. Takut kang ada la tiba2 nk check in ke mana2 last minutes. 🤭🤭🤭

 Assalamualaikum semua. Korang da start balik kampung or cuti-cuti Malaysia ke?


Aku so far masih setia di Penang sebab husband sibuk skit. Kejar dateline kerja kan. Mak aku pulak stil dekat Tawau so for the time being nak balik kampung pun tak balik-balik lagi. Actually tak kampung la sangat sebab rumah taman kan... 😂😂😂

 Sebab ada yg tanya aku Hotel apa yg best dekat Penang ni.. Meh aku list kan berdasarkan pengalaman aku. List aku ni belah2 Tanjung Bungah- Batu Ferringhi lah ya... Tempat lain aku x syiok sgt.. So aku x la syorkan.. 


Tanjung Tokong /Tanjung Bungah


Sentral Seaview Hotel



 Alhamdulillah... Kerajaan dah umum kan pergerakan rentas antara negeri dah dibuka bermula hari ni kan. Aku pasti Penang akan kembali busy dengan kereta play luar. Hahahhaha....

Motel Makeover Exclusively on Netflix

by Alia Farhan, 1:05 AM



Siri make over baru dekat @netflix ni baru main ujung bulan lepas rasanya... Cerita pasal dua org BFF, April Brown and Sarah Sklash ni depa beli Motel lama dekat Sauble Beach, Canada and make over motel tu... Kiranya from zero to Hero la kan... 

 Hai semua....

Nak tanya. Ada tak kawan-kawan dekat sini rambut banyak gugur, kering dan gatal-gatal kulit kepala? Biasanya ni adalah 3 masalah utama rambut kita kan. Lagi pulak kalau bertudung.. Terpekup jaaa kulit kepala tu.. Memang buat gatal-gatal and tak selesa kan.. Tapi lagi tak best bila tengok rambut pun gugur sekali.. Arghhh tension gila... Tak suka hokeyyyy

So baru-baru ni duk lalu lalang cerita pasal masalah rambut ni dekat time line fb semua... So aku ada la terbaca pasal satu product haircare ni... Nama dia Lavoo Hair Care. So aku pun mencuba la mana tau product ni sesuai dengan aku ka kan.... Lagipun product ni langkap dari shampoo, conditioner, mask treatment sampai ke tonic kot. Tak payah nak pikiaq beli asing-asing dah.


Yang di tunggu-tunggu dah sampai.. Yeayyyy 

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS