Giveaway by Alia Farhan

in , by Alia Farhan, 1:08 AM

Hai hampa.
Kali ni nak share skit rezeki dengan hampa yang baca blog ni....

Jom mai join giveaway dari kami ni



Hampa cuma perlu :

*paste kan entry ni dekat blog hampa 


* follow @aliafarhan


* follow @scandi_scandu

* komen DONE dengan paste entry hampa na.

GA ni akan berakhir  30 September

DUA Pemenang akan diumumkan 1 October

Pemilihan pemenang menggunakan Random.org



Thank you.

💋💋💋




Ya..seperti yang aku cakap before this. Aku ada amik job make up bertunang untuk rakan & adik blogger aku iaitu si Manis Miamor Zafirah. Untuk make up bertunang ni Zaf request nak natural look.

Kiranya timeless look gitu haaa. Jom tengok pic Cik Miamor Zafirah kita.


Gorjes tak cik adik kita sorang ni?


Alhamdulillah senang nak make up muka Miamor Zafirah ni sebab kulit dia memang sedia cantik and flawless. Macam kulit baby pun ada. Eii geram. Rasa nak cubit-cubit macam duk cubit Ecah.


Alhamdulillah. Yang penting tuan empunya badan puas hati dengan make up i kan.

Hampa yang duk kat Penang and sekitarnya  kalau nak kita make up kan untuk dinner ka, bertunang or any special event boleh la directly whatsapp ya.

0133363775





Minggu lepas masa GDEX mai hantar barang aku da pelik. Eh macam takdak order apa-apa pun. Bukak-bukak ehhhh PR ni. Hantar kat kita barang Dashing kauuu. Boleh la bagi kat laki kami spray-spray nanti kan.

Ya lah, tipu la kalau kata kami tak kenai Dashing tu apa. Dashing ni antara perfume jejaka yang legend wei. Teringat arwah abah kami memang suka la pakai bedak Dashing ni. Bau dia memang perghhh. Rindu wei kat abah bila terbau Dashing ni. 12 tahun da aku rindu bau abah / Dashing ni😭😭😭 Al Fatihah untuk abah. 


Berbalik kepada cerita Dashing ni, apa yang menariknya Dashing dah buat Dashing Anytime EDT. Kenapa ANYTIME?  Sebab nya hampa cuba la tengok size dia ni. 



Yes. Boleh bagi dekat laki den.



Kan da cakap Anytime. Sebab size sebesar kad kredit/ debit ni senang la kaum jejaka nak selit dekat dalam sling depa. Di samping stailo dengan sling bag, baju kemeja segak-segak pastu angkut ja EDT ni merata-rata. Nak sembur ANYTIME pun boleh kan...

Jom tengok jenis-jenis wangian Dashing Anytime EDT ni.



1.Cool
Haruman maskulin ini merupakan takrifan identity dan daya penarik anda. Haruman menyegarkan ini didahului dengan gabungan menawan. Bergamot dan Galbanum dilapisi dengan wangi Amber dan Kasturi sebagai nota asas. Wangian ini direka khas untuk mencipta sisi maskulin yang “cool” secara semulajadi dari dalam dirimu.



2.Active
Khas untuk si jejaka lasak yang amat menggemari kehidupan aktif. Tampil yakin dan bergerak aktif dengan wangian maskulin ini. Didahului dengan semarak haruman Fougére yang digabungkan dengan nota Citrus, Lavender dan Amber. Aroma ini pastinya membangkitkan sisi aktif anda.




3.Ultimate Kick
Wangian dicipta untuk jaguh, menyerlahkan personaliti dan gaya sebenar jejaka dalam urusan seharian lelaki moden . Ultimate Kick berkonsep ala musim panas yang aktif, menampilkan rumusan dari percikan citrus lemon, dipertingkatkan dengan kesegaran buah pelaga, vanilla dan suntikan haruman kayuan serta rempah.




4.Hattrick
Jaringan kemenangan bagi jejaka Dashing. Wangian Hattrick menyemarakkan semangat dan mendorong individu untuk menang. Gabungan unik kesegaran epal sitrus diadunkan bersama aroma bunga dan calitan amber.



Dan yang paling best untuk Dashing Anytime EDT (18ml) ni boleh didapati dengan harga RM7 ya. Very cheap and I'm so impress with the price, smells and quality. Haihhh. Masih ada yang murah dekat Malaysia ni. Syukur.

So korang-korang yang perasan hensem dan berasa nak jadi Remy Ishak (sebab Remy Ishak pernah jadi model Dashing kan) boleh la pi beli Dashing Anytime EDT ni tau. Dah la wangi, automatik kalau hampa pakai ni terus aura-aura RI pi kat hampa tau. 



Maklumat lanjut korang boleh layari :
Website

Facebook

Instagram






Yes kali ni nak share pasal make up kahwin / bertunang yang IN sepanjang zaman. Maksudnya kalau korang tengok 20 tahun lagi gambar kawen korang, korang cakap wowwww...bukannya Erkkkk what is this😣😣😣

Jom kita tengok gambar-gambar make up kahwin yang valid sepanjang zaman u olls.


Sumber Pinterest


Sumber Pinterest


Sumber Pinterest


Sumber  Pinterest

And kami nak tunjuk juga make up pengantin yang smoking hot dari local MUA yang kami sanjungi. Tak lain tak bukan sifu kami dua orang; Si Yana/kak Love n Farra/Ferrarosa


Credit to my sifu Shazreeyana @yana @ kak love yang tengah meletop sekarang




Aku memang suka gaya Yana make up sebab tu la aku join class dia dengan adik dia Farra or Ferrarossa


Look macam ni memang valid sepanjang zaman.


Sama jugak dengan Yana, Fara dengan Yana memang ajar kami untuk make up natural untuk para pengantin sebab tu adalah look sepanjang zaman uolls.


Cantik kan.. i liokkee


Effortless but the look is so damn hot.




Credit to Saidatulnisa Aminudin

Make up wedding Tunku Tun Aminah pun antara yang kami suka.


Sebenarnya kami nervous ni nak make up orang sebab lama da tak amik job mekap orang kan. Doakan kami naaa. Kawan kami tu request nak make up ala2 TTA ni. Harap-harap ok la esok ni kan. Nanti kami share hasil dia. Tangan pun da keraih ni nak make up orang. Make up muka sendiri tu biasa la kan. 


© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS