Salam. Kali ni kami nak share dengan hampa semua pasal satu produk dari Pigeon yang diperkenalkan dengan teknologi Natulayer. Sebut saja pasal Pigeon, I bet most of the parents must know about this huge and well known brand kan.



Pic credit to Pigeon web.

Pengenalan Newborn Pure.

Seperti yang kita sedia maklum, semasa baby berada dalam kandungan si ibu, bayi kita dilindungi dengan satu layer di atas kulitnya. Tetapi right after birth, the layer is no longer present so sebab tu la baby skin akan jadi a bit sensitive compared to adults kan.

Dengan berbekalkan 40 tahun pengalaman dalam baby skincare, Pigeon telah menghasilkan Natulayer™ , dimana satu lapisan dihasilkan meyerupai "natural coat of protection" di kulit bayi semasa dalam kandungan. Kesemua produk Pigeon diformulasi dengan Natulayer™  yang membantu kulit mengekalkan kelembapan dan yang paling penting menjadi pelindung kepada kulit bayi. 


Pic credit to Pigeon web.

Apa itu “Natulayer™”?


Pic credit to Pigeon web.

  1. Duo pelembab Natulayer™
  2. 0% Paraben, Formaldehyde dan alkohol.
  3. pH yang seimbang
  4. Diuji secara dermatologi.
  5. Dihasilkan di Jepun.
Untuk pengetahuan korang, korang boleh la dapatkan produk-produk Pigeon ni dari Motherhood.my ya.



Personally, kami suka sangat bau lotion and body wash dia. Bila apply kat Aishah memang sangat-sangat gentle and bau dia delicate sangat-sangat. Rasa nak gomoi-gomoi ja mek tu tak henti-henti. Sampai dia pun tension apehal la mama dia asyik-asyik nak gomoi dia ja nih ha.



Untuk body wash, harganya cuma RM59 sahaja. Click sini untuk membeli ya.



Untuk moisturising lotion, harga dia sama jugak dengan body wash, RM59 juga ye. Boleh click sini untuk membeli tau.
Untuk info lanjut dan korang nak beli produk Pigeon Newborn Skincare Series ni korang boleh la layari motherhood dan Pigeon  ya. 

Fame X Nuex Rosli

in , by Alia Farhan, 6:46 AM
Kali ni kami nak share lip matte terbaru keluaran dari Fame featuring Nuex Rosli gitu. Korang yang gila make up mesti kenal sapa Nuex kan.




Rasanya tak payah nak kenalkan lagi kot sapa tu Nuex Rosli. MUA meletop di tanah air kita sekarang ni. Tengok Sari Yanti nikah tu sudah la, kebabom make up Nuex ni.


Credit to blog Kak Elly


Hasil solekan Nuex.


Ayda Jebat in Riri by Fame X Nuex


Ayda Jebat in Audrey by Fame X Nuex


Untuk pengetahuan korang, dua warna ni Nuex pilih sendiri tau sebab dia nak dua tones ni sesuai untuk orang kulit tanned mahupun orang kulit cerah.


Model using Audrey



Blogger Nisa kay pun suka dengan Nuex ni.




Sifu kami Yana @ Kak Love pun suka Fame X Nuex ni.


Model in Riri


Serius color yang must have sangat-sangat!


Ni pun tok guru kesayangan kami, bangga wei tok guru kami lani 1 Malaysia kenai depa dua beradik.


See, sweet X dramatic sangat!

Korang kalau nak dapatkan Fame X Nuex ni cepat-cepat 

Whatsapp 0133363775 

Ingat cepat-cepat tau

Tak mahal u olls untuk limited edition ni cuma RM45 SAHAJA tau.

Cepat-cepat grab tau, nanti habis gigit jari jangan marah ya.
Baru aku perasan..most of my make up more to natural make up look...nude lips or pinkish lips...earthy tones eye shadow....and there u go...


Muka macam mintak pelempang.
Ni pakai FAME lipmatte in Nude code


In MAC Lipstick-Please Me.


In Fame lip matte , Rusty code


Acah-acah make up Loffa in Fame Lipmmate in Candy Code!


In Nars lipstick-matte finishing code Raquel.

Mostly my make up look biasanya natural make up look ja.


Tetiba pakai kaler mak tiri dari Fame lipmatte in Glam code terus rasa lainnya muka aku!!! Serius macam mak tiri sangat aihhh. Laki aku pun benci kalau aku pakai lipmatte kaler2 cenggini...

Betul la pepatah orang putih cakap!!!


Pic credit to Google.

"Give a woman the right 💄💄💄, 
She can conquer the world"

Aku rasa aku ni memang sesuai dengan nude, pinkish or coral tones ja. Tone2 mak tiri ni nampak semacam ja muka hakuuu ni. Alahaiiiii.

Korang suka natural look ka dramatic look?






Hai korang semua. Da makan ka? So hari ni public holiday kan. Mesti ramai yang amik kesempatan lepak and chill dengan family kan. Kami pun sama lah. Ni pun baru lepas bagi Si Aishah tidoq.  Baru dan nak perbetoi urat semua. Hahahha. Kali ni nak cerita pasal sambutan birthday si kakak Adriana kat sekolah jumaat lepas.

As usual n adat dekat Little Caliph, every hujung bulan diorang akan celebrate birthday by month. Disebabkan birthday Adriana jatuh masa bulan April, so marilah kita bagi kakak celebrate birthday dengan kawan-kawan dia dekat sekolah pulak kan.


Papa printkan ni untuk si kakak. PJ Mask kesukaan dia.


Goodies bag utk kekawan dia.


Kek habuan nak tiup lilin bagai.


Si kakak n si adik. Dua-dua kesayangan papa n mama.


And kebetulan jugak, 28hb hari jumaat hari tu genap Aishah 5 bulan. Sat ja rasa. Ni pun da start golek-golek plak.

Semoga kedua-dua anak mama n papa ni sentiasa dalam lindungan Allah Yang Maha Penyayang. 

Tak mau buat entry panjang-panjang pasal dua ketul ni, nanti mama touching plak kalau lebih-lebih kang.


© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS