Sebut saja Echanteur Paris mesti kita semua familiar sangat dengan brand ni. Kalau lalu ja kat bahagian perfume or deodorant masa kecik-kecik dulu kat dalam supermarket, brand Echanteur la yang paling aku suka nak sembur-sembur. Kenangan sangat tau. Bau dia memang takyah cakap la memang best. Kadang-kadang curi-curi jugak sembur perfume Echanteur mama kat rumah tu.


Sebagai sebuah jenama yang terkenal dengan rangkaian wangian mewah inspirasi Perancis, rangkaian produk penjagaan peribadi ENCHANTEUR PARIS juga turut diperkaya dengan seleksi wangian mewah bagi memberikan setiap wanita kesegaran tubuh badan menyeluruh sepanjang hari. Keadaan cuaca negara yang panas serta gaya hidup yang sibuk membuatkan wanita memakai losyen atau serum bagi melindungi dan memelihara kulit mereka setiap hari. Untuk keyakinan diri tambahan, rangkaian deodoran ENCHANTEUR PARIS akan menyerlahkan lagi pesona diri anda.





Ketika menikmati wangian memukau dari rangkaian EDT, losyen atau serum badan, deodoran bebola serta semburan pewangi badan, seorang wanita akan bersedia sepenuhnya untuk mengubah harinya yang biasa agar dipenuhi dengan detik istimewa yang tiada penghujungnya dengan ENCHANTEUR PARIS.


 Suprise sangat rasa bila dapat parcel dari Echanteur Malaysia. Dapat-dapat memang terus buka. Orang Kedah kata ciwi sangat kan. Memang mengimbau sangat kot kenangan masa zaman muda remaja (lani dah terasa tua bangka.hukhuk)



Packaging pun menarik sangat-sangat.


Ada stail, gaya-gaya Paris sangat kan.



Tersenyum terus bila buka parcel ni. Hmmmm wanginya!

And kalau korang nak tau kan, sekarang ni produk Echanteur Paris ada macam-macam variasi tau seperti:




ENCHANTEUR PARIS Mon Amie



Rangkaian ENCHANTEUR PARIS Mon Amie diinspirasikan dari keceriaan saat -saat indah persahabatan. Wangian yang menceriakan hari anda ini paling sesuai untuk bersantai dengan kawan - kawan. Wangian Mon Amie yang ringan dan menyegarkan diadun indah untuk memadankan ia dengan Losyen Wangian Formulasi Ringan & Segar (Light & Fresh Parfum Lotion) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie. ENCHANTEUR PARIS Mon Amie turut menawarkan Serum Wangian Lembapan Berganda (Double Moisture Parfum Serum), diperkaya dengan Ultra Hyaluronic & Minyak Zaitun, kombinasi yang sesuai untuk memberikan manfaat hidrasi kulit serta merta yang intensif dan sepanjang hari di samping berbau harum dengan wangian ceria Mon Amie. Serlahkan lagi wangian ceria dan memikat tersebut dengan rangkaian Deodoran Wangian Anti - Peluh Mencerah & Menyegar (Whitening & Refreshing Parfum Anti-perspirant Deodorant) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie atau Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Mon Amie untuk memastikan kesegaran sepanjang hari.

ENCHANTEUR PARIS Belle Amour
Rangkaian ENCAHNTEUR PARIS Belle Amour menggambarkan bibit cinta dan putik asmara yang berkembang mekar. Ia adalah wangian untuk menjadikan anda yang paling si dia sayang. Pencerahan kulit kini lebih indah dengan Losyen Wangian Pencerah ENCHANTEUR PARIS Belle Amour 3 kali ganda pencerahan (Triple Whitening Parfum Lotion) yang memberikan manfaat pencerahan kulit dengan segera dan berseri untuk jangka masa panjang, dari 3 agen pencerahan - ekstrak Likoris, ekstrak Sakura dan Vitamin B3. Mempertingkatkan pencerahan tona kulit bawah lengan anda dengan Deodoran Wangian Anti Peluh Pencerahan Ekstra (Extra Whitening Parfum Anti-perspirant Deodorant) ENCHANTEUR PARIS Belle Amour dan kekalkan haruman menusuk kalbu yang berpanjangan dengan Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Belle Amour.

ENCHANTEUR PARIS Adore

Rangkaian ENCHANTEUR PARIS Adore adalah kombinasi wangian bunga - bungaan dan buah - buahan yang membangkitkan keajaiban nostalgia indah berkekalan setiap hari dengan wangian yang kekal berpanjangan. Dalam mengecapi keyakinan, memiliki kulit yang sihat yang merupakan benteng pertahanan pertama kita dari kuman, sinar UV dan pencemaran adalah perkara utama yang amat penting. Losyen Wangian Badan ENCHANTEUR PARIS dengan Perlindungan Anti Bakteria (Antibacterial Care Parfum Lotion) memastikan kulit sentiasa dilindungi daripada pelbagai bakteria merbahaya sambil menjadikan kulit kekal wangi dengan wangian Adore yang tidak dapat dilupakan. Deodoran Wangian Anti Peluh Mencerah & Menyenangkan (Whitening & Soothing Parfum Anti-perspirant Deododrant) ENCHANTEUR PARIS Adore pula seterusnya memelihara bawah lengan dengnan memberikan kelegaan melindungi kulit dan terasa segar. Manakala Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) ENCHANTEUR PARIS Adore pula memberikan semerbak haruman memukau yang menyegarkan.


Semburan Pewangi Deodoran (Parfum Deo Mist) (RM10.10 – 100ml)




Deodoran Wangian Anti Peluh Mencerah & Menyegar (Whitening & Refreshing Parfum Anti-Perspirant Deodorant)   (RM8.70-50ml)


Losyen Wangian Anti Bakteria (Antibacterial Care Parfum Lotion)  (RM16.95 – 300ml)


Losyen Wangian Anti Bakteria (Antibacterial Care Parfum Lotion)  - memberikan kulit perlindungan  (RM7.50 – 100ml)

Untuk maklumat lanjut mengenai ENCHANTEUR sila layari www.ENCHANTEUR.com.my atau lawati laman Facebook rasmi ENCHANTEUR di www.facebook.com/EnchanteurMY

Dan kalau korang nak dapatkan produk-produk Echanteur ni, boleh la dapatkan di pasaray-pasaraya yang berdekatan dengan korang ya.



Homestay Murah di Jitra

in , by Alia Farhan, 11:06 PM
Salam.

Kali ni nak promote homestay mak kami sendiri. Sesuai untuk family2 yang nak hantar anak mendaftar ke Polimas, Institut Perguruan Aminudin Baki dan lain-lain.




Kathys homestay di Jitra🏡🏡

Rumah teres 1 tingkat, 3 bilik dan 2 bilik air hanya RM 150/ malam? 🏠

YA!!!

Kemudahan homestay:-
3 bilik tidur yang semuanya aircon,  kipas dan lampu kalimantang putih
2 bilik air
Ruang tamu
Ruang makan
Dapur
Lantai tiles
Car porch





Berdekatan:-
A) 5 minit ke Polimas, Institut Penguruan Aminudin Baki, ILP Jitra, dan Kolej Komuniti Bandar Darul Aman
B) 7 minit ke Pekan Jitra (Tesco, Bank, Pasar, kedai runcit, kedai baju murah, panggung wayang)🏘🏠
C) 40 minit ke UUM, Changlun🏤
D) 40 minit ke Perlis
E) 1 jam ke sempadan Bukit Kayu Hitam dan Wan Klian/ Padang Besar🏪
F) 30 minit ke Airport ✈
G) 45minit ke Bandar Alor Setar🛣

Akses lebuhraya
PLUS highway (exit kepala batas, kedah)🛣

Bayaran: 
RM 150/ malam

Whatsapp
Nadia (0174725560)
Khalijah (0134329077)

***untuk pembaca blog ni...ada special price utk hampa utk 2 malam ke atas ok
😘😘😘
Hai hampa semua. Hari ni hari gaji kan, tu mesti duk usha-usha nak shopping online tu kan? kan???? Lagi tak mau mengaku lew tewww....Sebenarnyaaaaa kami nak habaq ni, ada satu portal online nama dia ezbuy . Apa yang special sangat dengan ezbuy ni? Special nya sebab ezbuy ni adalah kita shopping direct from CHINA!!! and ship kepada kita dengan kadar penghantaran yang sangat-sangat murah. Dah la barang-barang dari sana pun da cukup murah. Bayangkan what we can buy with RM100...wow kannn




Ni lah dia web shopping yang best tu, hampa jangan lupa click Ezbuy  na.




Bila nampak ja 70% OFF tu mulalah memanggil-manggil kan. Tudien hampa, harga da murah lagi jadi SUPER MURAH la!


Giler! tak syiok berbelanja lagi lagu ni...memang syiok habis la kot.


Sebenarnya macam-macam ada kat Ezbuy ni tau dak.


See, ada gadjet la, cosmetics la dan macam-macam lagi.



Nak bergaya ala-ala KPop pasni pun da tak jadi masalah dah, sebab banyak gila kot fesyen-fesyen KPop hampa boleh cari kat sini.


Fashionistaaaa gitewww.


Harus lah usha bahagian Plus Size kan. lawoo mak aih.



Tell me how not to rambang mata. Oh mai God.

Sebenarnya kalau nak cakap, banyak sangat barang-barang best yang ada kat Ezbuy ni. Dari baju wanita, baju lelaki, seluar, kasut, barang keperluan rumah, perabot, perhiasan sampai ke gadjet pun lengkap korang. Tinggal nak click click and beli saja. 

And bila cakap pasal shipment mesti ramai yang takut-takut tentang shipping charges dia kan. Don't worry, teruskan membaca nanti korang akan terkejut bila dapat tau shipping charges dia tersangat-sangat lah murah ( lebih murah lagi dari charges postage kat dalam Malaysia korang!)



Of course la bahagian ni wajib usha kan!

Kemudahan Prime Service untuk hampa di Ezbuy

Apa ehh Prime Service tu? Prime service ni special la untuk kita-kita yang teringin sangat-sangat nak beli perabot dekat Ezbuy.com ni tapi takut gilos kena charge mahai-mahai. Ya lah, furniture kot, mesti berkilo-kilo. Mesti la mahai. Mesti la scatry kalau kena mahai kan T___T
tapi hampa jangan risau dengan Prime Service ni charge penghantaran memang sangat-sangat berbaloi kot.






Haa kan senang nak guna Prime Service ni. 

Tak ke gila namanya shipping charges barang yang besar-besar gedabak tu cuma RM8.80. OMG betul kan? ehhh memang sakan la kan korang shopping nanti kan!

Dan bagi hampa yang taknak beli barang-barang yang berat macam furniture ka, hampa boleh ja guna yang new shipping rate macam kat bawah ni.


Murah je shipping rate for economy air ok...diulang AIR! 
RM4.50/500g je.
Alahai. 
Sukanyaaaa.





Low shipping Rate @RM4.50/500g No Agent Fee.

Perghhhh korang. Untuk barang-barang yang ringan macam baju-baju ke apa ka, shipping cost dari China nun cuma RM4.50/500g jer wei. Ok lepas ni memang nak pi usha sat apa yang patut.



AND BERITA BAIK UNTUK PEMBACA BLOG NI,

kami nak bagi hampa lagi 15% OFF shipping cost dengan CODE ni. Jangan lupa key in ezsh15



And kalau nak lagi-lagi MURAH boleh la DOWNLOAD APPS kat smart phone hampa tau and REGISTER.

Ok...nah lagi RM15 voucher untuk hampa. tak mau ker?


Oklah, korang usha-usha ya mana tau ada yang dah kenan ke kat Ezbuy.com ni. Kita dah duk aimed dah nak beli something ni. Tata hampa semua. 

Selamat bershopping semua.



Welcome November!

by Alia Farhan, 10:42 PM


Ramai yang NAIK MINYAK ke hari ni???

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS