Yeayyy...
Baru-baru ni dapar watermark comel dari Cik Ash


Comel kannnn.

Terima kasih kepada Cik Ash kita. Bagi yang berminat nak dapatkan watermark comel macam ni boleh la terjah blog Cik Ash kita ya. Harga In Sha Allah dijamin puas hati.

Kepada Cik Ash, semoga murab lagi rezeki Cik Ash lepas ni.


Salam Ramadan 2016

by Alia Farhan, 2:33 AM

Walaupun da masuk hari kedua berpuasa, tetap jugak nak ucapkan selamat menyambut Ramadan 2016. Semoga kita dapat gunakan bulan yang baik ni untuk berbuat baik sesama kita.

Sama-sama jaga hati, jaga mata dan tak lupa juga jaga mulut. Berpuasa bukan setakat tahan dari tak makan ja, tapi kena tahan segala-galanya.

Salam Ramadan Al Mubarak.
Hai. Macam tak caya ja lusa da nak sambut puasa. Hampa semua da beli ka barang-barang nak sambut puasa?

Preparation awal nak sambut puasa tu penting supaya nanti tu xdakla kelam kabut kan. Aku pun baru semalam habis shopping beli barang-barang untuk memasak time puasa nanti. Diharap kesihatan memuaskan la untuk masak dan berpuasa nanti.

So meh tengok list wajib ada setiap kali Ramadhan untuk aku. List ni more kepada penyediaan sahur / soq la orang kata sebab time tu tekak bukan boleh makan hat heavy-heavy sangat. Kadang-kadang suka yang simple-simple ja. Ni kalau tengok pola pemakanan aku dan laki aku la kan. Orang lain den tak pasti la. Tapi jom aku listkan apa yang wajib kami restock setiap kali nak sambut Ramadhan

1) Sardin dalam tin


Pilihan hati da tentu la King Cup. Dari dulu mai lagi suka King Cup. Tapi sardin lani mak aihhh mahainyaaaa.

2) Ikan bilis.


Ni memang senang sangat, ada dia goreng garing buh bawang and cili padi setel!

3) Teloq


Nak buat nasik goreng ka, teloq dadar ka teloq goreng kicap ka apa ka yang simple time soq ni antara yg paling simple.

4) Ikan masin.


Layan oiii goreng pagi2 buta ikan masin ni. Terus dari takdak mood nk makan, mood memuncak2 duk mai.

5) Teloq masin


Wajib ada! And wajib kena makan setiap kali bulan posa.

6) Kentang


Goreng dia buh dalam ikan bilis pun layannnn.

7) Ikan perkasam.


Orang kedah tak makan ni time soq memang pelik kot. Oh btw, laki mak tak makan ikan perkasam. Ntah hapa-hapa ntah orang tua tu. Hilang nikmat hidup.

Bila da lengkap benda-benda ni ada dalam peti ais baru rasa seronok ja nak sambut Ramadhan. Semangat nak masak time soq n berbuka bagai.

Kepada kaum Mulimin dan Muslimat, selamat menyambut Ramadhan Al Mubarak. Jom sama2 kita kejar pahala di bulan yg mulia dan penuh barokah ni.
Akhir kata, tingkatkan ibadah, kurangkan mulut laser dan cakap bila perlu ja. Selamat beramal.

posted from Bloggeroid

Hi

in , by Alia Farhan, 2:37 AM

How are u in there baby????

Mama hope u'r in a good condition.
Love u to d bits bebehhhh......

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS