Wehuuuu.....
Sedaq tak sedaq dah 4 tahun da kahwin dengan bestfriend sendiri.
Bestfriend yg selalu ada time susah da senang.



Thanks encik suami yang selalu paham up n down bini dia ni.



Once upon a time berdua.


Then bertiga dengan mek kenit kesayangan.



Jeng jeng jeng.



Soon berempat pulak ya.

Alhamdulillah. Expecting our second bundles of joy in December.

This first trisem ada la jugak muntah2 n loya. Memang kena amik supplement jugak untuk bagi badan tak lemah n tak loya sangat2. Pilihan kami of coz la Shaklee kan. Husband belanja kita supplement untuk anak yang dikandung ni. Bukan senang tau nak mengandung ni, lagi2 kalau yang jenis alah ni. Standby la ya supplement mana yang patut.

Antara supplement pilihan semasa 1st trisem ni:

Peppermint ginger plus.


Alhamdulillah serasi dengan badan. Sesuai untuk orang yang mempunyai alah2 sepanjang first trisem.


Vitamin B Complex


Apa yang bagus dengan vitamin B complex shaklee ni adalah dia mai sekali dengan folic acid yang mana sangat2 la wajib diambil oleh ibu-ibu mengandung di awal pregnancy untuk membantu perkembangan janin.


Vitamin C sustained released


Selain vitamin B, vitamin C pun penting through out the pregnancy journey. Once pregnant, kalsium di dalam badan kita akan diserap oleh bayi kita. So fungsi vitamin C ni adalah untuk memaksimakan penyerapan kalsium dari pemakanan kita. Sebab tu kadang-kadang bila pregnant ja ada yang sakit gigi la kejang kaki la apa semua. Sebab penyerapan kalsium tu kurang and mungkin si ibu pun kurang minum susu / ambil supplement kalsium.


Ostematrix


Selain sebagai sumber kalsium sepanjang pregnancy, ostematrix jugak boleh mencegah kita dari terkena pedih ulu hati sebab ada kandungan magnesium dalam ni. Dulu 1st pregnancy tak kenal lagi dengan Shaklee, so memang selalu kena pedih ulu hati. Tak lalu nak telan ubat magnesium ke apa tu.

Semoga pregnancy kali ni smooth and tak banyak ragam macam pregnancy sebelumnya. Dan semoga Allah pelihara kandungan dalam perutku ini. Amin


Yang nak dapatkan supplement SHAKLEE tu boleh2 la whatsapp 0133363775 ya.

Ada special untuk pembaca blog ni.

Wink wink.

posted from Bloggeroid

Update from my urban garden

in , by Alia Farhan, 6:56 AM
Haiii

Setelah lama tak update pasal my lovely urban garden yg sekangkang kera kat balcony tu kan...

Maka dengan ini jom usha-usha apa yang masih hidup di situ.
Hahahhaha.


New family in d urban garden. Baru je beli sebab diorang wat macam bonsai ikat skit kat bawah tu bagi dia trim je.


Limau purut ni pulak dah lama tak keluar tunas baru. Haih nak kena bagi baja power ni pasni.


Hai lemon!
Cepat2 la berbuah ya macam pokok2 orang lain ya.


Ketumbar jawa or culantro org putih panggil.


Rosemary. Memang suka sangat bau rosemary ni saja2 pun .bau yang sangat menenangkan. And its good for memory ok!


Ni pun pokok rosemary gak.
Yang dipacak dari batang ke pasu lain.


Ni pokok maman. Accidentally tumbuh. Banyak2 boleh la wat jeruk maman kan.


Sweet basils. Boleh wat pesto paste banyak2 macam ni.


Ni pulak pokok tomato. Da start berbunga. Harap2 melekat la buahnya kan.


Geram pulak tengok bunga ni. Pokok ni boleh survive dalam extrem temperature. Tak banyak songeh dan senang jaga. Sekarang ni bagi mol bawang galak sungguh dia berbunga.

So next time kita update lagi. Sebab pokok cili pun baru keluar putik2 bunga. Mana tau next week cili da keluar ka.

***ingat nak tanam kacang renek balik. Tapi sebelum tu nak kena spray dulu dengan organic pesticides. Geram sebab ada bena2 tu.

posted from Bloggeroid

Hai hampa.
Lama kan tak buat food review.
Haihh rindu pulak.
Entry Koh Lipe duk berhutang lagi dan lagi.
Haihhh laaa.

Ok la kali ni quick review nak cerita pasal kari ikan sembilangbyang sedap giler ni. Dari preknen ke Adriana lagi suka makan kari ikan sembilang dia. Fuhhh.

Kalau nak tau kedai makan ni terletak tak jauh pun dari rumah kami. Memang area2 Juru jugak. Tapi yang ni ke dalam sikit, nak pi ke area Kampung Juru. Tapi belum lagi sampai kt Kuala Juru / Sungai Sembilang. Dekat2 ja dengan Masjid Lama Kampung Juru, lepas skit ja masjid tu belah kanan hampa, hampa akan jumpa kedai makan ni belah kiri hampa.


As usual...memang akan amik part ekor punya.


Selain dari kari semilang ada gak lauk pauk yg lain. Tapi aku tak hingat pun nak tangkap gambar sebab dah berkeroncong sangat-sangat perut ni.

Apapun kari semilang dia memang terbaiklah. Makan pulak ngan sambal belacan dia...perghhh memang terangkat bhai.

Okla tu ja nak cerita.

Babai

posted from Bloggeroid

Heppy birthday to u...

in , by Alia Farhan, 8:28 AM
To my life partner....
Mr Amir Mohammad Firdaus thank u for bein there for me.


Heppy birthday to u dear....

Semoga panjang umor and murah rezeki u....tenkiu sebab jaga family kita sebaik mungkin.

Maaf kalau2 bini u ni kadang2 jadi singa jadian. Jangan mareh....


Tenkiu jugak sebab selalu layan princess kecik kita tu sebaik mungkin.


Kesian papa kena kayuh gerek nohhh...

Akhir kata, we love u papa....

From me, kakak anena n baby.

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS