semalam masa terbaca ja pasal kejadian kren runtuh di Masjidil Haram teru hati ni tak keruan.

Allahu.

Terus aku message Angah kat sana. Otak aku hanya terpikirkan angah ja. Gelisah aku tunggu angah reply whatsapp aku. Ya Allah, dalam hati tak putus-putus berdoa semoga kakak aku takdak apa-apa.

Alhamdulillah Angah reply and cakap dia kat hospital masa tu.



Tanya lah kepada mana-mana ahli keluarga mesti semua dalam kerisauan.



Berat sungguh dugaan untuk jemaah Hajj tahun ni.

Takziah diucapkan kepada semua ahli keluarga yang terlibat. Sesungguhnya dari Dia kita datang dan kepada Dia kita pergi.

Allahu, dijemput bertemu Sang Pencipta di Tanah Haram, di dalam ihram dan di hari jumaat yang penuh barokah. Semoga roh-roh mereka yang terlibat di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman.

Amin.

***aku terbaca, mereka yang pergi dalam ihram akan dibangunkan di Padang Masyar dengan ihram mereka. Allahu, untungnya insan-insan terpilih ni.
(Maaf kalau benda ni tak betul, tapi kalau betul besar betul ganjaran untuk mereka-mereka ni)

posted from Bloggeroid

Homecook lately

in , , , by Alia Farhan, 12:13 AM

Simple dish by chef mama



Ikan cencaru sumbat



Sambal ikan bilis bersama petai belalang
Sedap oiii



Buat breakfast. Tak sempat tangkap gambar sebelum. Ada selepas ja



Tomyam , ikan goreng & masak lemak tempoyak pucuk kayu.



Otw making of masak lemak tempoyak pucuk kayu.



Kueytiaw thng




Favourite ni!




Simple but delish!

posted from Bloggeroid

Wewittttt.....
Orang Penang kalau yang jenis sweet tooth tu finally da boleh la p layan korang punya craving dekat Paragon.

Located kat ground floor, korang boleh cari dekat area yang open space tu menghadap ke pantai tu.

Hari tu kitaorang p , memang ramai la. Lagi-lagi pulak weekend kan and baru bukak. So semua orang macam gila la kan nak try.

So joms tengok menu-menu dia.











Mula-mula kitaorang duk kat luaq, tapi ujan tempias pulak. So pindah la masuk ke dalam. Muahahaha. Baru nak feeling-feeling kan amik bau pantai.



Hero saya.



Sambil-sambil tunggu makanan dia sampai.



Kitaorang amik brownies crepe. Rasa dia? Sedap gils oiiii!!! Definitely will come again!!! Hahahaha.



Muka bahagiakan lepas makan cokelat.



Chocolate fountain. Laki aku kata choc fountain ni penting untuk pastikan dapat coklat yang sedap. Aku tanya dia , oo dulu masa blajaq Food Tech ada eh pasai choc. Dia kata tak, ni dia tengok dalam Willie Wonka and The Chocolate Factory. Hahahha. Ngek kan.

Rate : 4.5 / 5.0

*** oh ya. This is not a paid review ya. This is based on my personal review by using our own money. I hope by giving this review will help you guys out there.

posted from Bloggeroid

Giethoorn Holland cuma dipenuhi canal dan trek basikal sahaja.







































Cantik kan?
Macam dalam movie pun ada gaya tengok tempat ni. Tersangat-sangatlah cantik.
Kurang pencemaran sukanya aku!

Sumber: Facebook and Mr Google

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS