Mimpi derma

by Alia Farhan, 12:33 PM
Aku harap2 sgt...

Esok aku bangun ada org derma kat aku 2 million pun jadi la.

Harap2 bukan mimpi..
Abdulla sila masukkan ke dalam acc aku ya

Nak beli handbag Braun Bùffel


Dapat mcm ni pun jadik la.
Takpun kena p tgk kat Gurney Plaza lgi la mcm ni

Takpun Fossil leather tote pun okey wat.

Duit aku mana , Abdulla???

***Abdulla adalah seorang hartawan dari negara Pasiaq Berdenggung!

posted from Bloggeroid

Hi korang....

Kali ni nak share skit macam mana susun atur kat dapor aku yang kecik tu. Almaklumlah umah apartment ja korang. Tapi Alhamdulillah selesa untuk kami 3 beranak.

Untuk pengetahuan korang kat dapoq ni banyak jenis DIY ja. So kena pandai-pandai la hack apa yang patut.



Contohnya, sejak jadi mak-mak ni maka aku pun tak lari dari hobby kumpul pinggan mangkuk. Aduyai. Nasib bukan gila corelle kalau tak mau kena cepuk ngan laki aku ni haa. Oh ya, untuk ni aku susun pinggan aku guna file rack. File rack ni aku beli kt Daiso ja korang. Campoq GST RM5.30 ya. Kalau nak cari, p cari kat bahagian stationary. In Sha Allah situ ada. So dengan guna menda alah ni senang skit aku nak amik pinggan-pinggan yang mungkin berlainan jenis. Kalau susun menimbun tu Ya Allah susahnya la nak amik. Mesti kena angkat semua turun and then amik la yang 1 kita nak tu.



Ni pulak rack Lennart dari Ikea. Aku hack untuk gunakan kat dapoq. Buh bawang aku. And yang kat drawer last sekali tu aku letak vitamin Shaklee aku. 2nd drawer kosong lagi, tengah pikiaq nak isi apa dalam tu...



Ni pulak rack Hyllis dari Ikea gak. Harga dia RM39.90. Ikut description boleh tampung sampai 25kg. So apa lagi sumbat la microwave oven bagai. Berbaloi kot. Berbaloi gak aku angkut dari KL-PENANG. Duduk senget bagai sebab nak bagi muat dalam keta punya pasal. Sampai laki aku membebel-bebel la. Sekarang bila dia tengok hasil aku beli semua ni, baru la muka ada senyummmm. Hahahahha. Tu belum lagi cita aku letak rack hyllis aku kat balcony utk letak pokok2 aku semua. Memang tahan lasak betul. Aku memang rekomen la rack ni. Muahhhh muaahhh sangat kat rack ni. Hahaha. Hoverrr sangat



Kitchen aku wat masa sekarang. Tak tau la akan datang kalau berubah rupa lagi. Tapi In Sha Allah akan menyusul another DIY N HACK project by Alia. Hahaha.

Ok lah...

Saja la nk kongsi. Ruang aku bekerja tiap-tiap hari untuk jamu anak dan laki aku.

posted from Bloggeroid

Nak pinned kt blog sat
Senang nak wat reference.

In Sha Allah tahun depan klau Adriana da ready nak train dia tdoq kt bilik dia sendiri.mana tau kot2 dia nak dapat adik ka hikhik.























Cun tak?


Harap2 cepatlah Ikea Penang bukak...
Senang nak apply konsep Scandinavian kt umah ni.

Sekarang ni boleh reload skit2 la barang-barang ikea pesan kt personal shopper takpun time trun KL wajibun aku kena jejak kaki kt Ikea.kalau tak rasa tak lengkap oiii.
Terapi sangat-sangat tau.
Sambil jalan sambil berangan setiap pelusuk rumah aku tu berkonsepkan scandinavian.
Hahahaha

posted from Bloggeroid


katanya Muslimah Lolita ni dah lama bertapak kat Turkey dan Iran....
aku tengok baju yg org2 kat sana pkai macam sweet ja...
kalau baju dah kebabom gitu...tudung releks2 wat peace sudahhh....


rupa-rupanya pengaruh Harajuku pun boleh tersebar luas ya....
wah2...memang kiut.......


TAPIIIIIIII...............................



bila sampai gini kekdahnya..aku kompius dah lolipop ke lolita ke...zaman Victorian korang ni duduk....
ehhh....sorry dik...
cantik memang cantik...tapi kalau pakai masa Costume party ka sesuai kot...



klau nak jugak pkai baju mcm gini..boleh...tpi part atas kepala tu..takyah la sampai gitu...
dah macam fashion victim akak tengok nyaaa...

akak dulu peminat vintage dress gak...
memang minat la...sanggup p ke bazar2 untuk hunting vintage dress...
ala2 macam gini la pilihan hati ahkakkkk ni haaa...


nice gitewwww
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS