DIY project with our kiddos

in , by Alia Farhan, 8:00 AM






















Jom mommies...kita wat ni ngan anak2 kita jomss

posted from Bloggeroid

Nyummmm...nyummmmm
Tengok tajuk pun da telan ailio....
Cisssss.....

Ni lah padahnya bila duk tengok balik gmbaq2 dalam fon....



Abaikan pinggan yg comot momot tu....

Bahan-bahan:

*wings 6 pieces(potong dan asingkan bahagian kepak dan drumettes)
*Garlics 6 ulas(ketuk2 ja)

Utk blend( A)
* halia
*bawang besar

Untuk sticky sos:
*kicap manis
*sos cili
*madu

Cara:
1) panaskan minyak dan tumis garlic dan masukkan chicken wings tadi.
2) selepas 5 minit masukkan bahan2 yang dah diblend dan lepas tu masukkan kicap manis, sos cili dan madu
3) then masukkan air, kacau bagi tak hangit sebab madu tu akan buat menggelegak...kacau dan alih-alihkan wings tu sampai kuah tu jadi sticky...kalau nampak macam tak masak lagi...masukkan air..dan ulang sampai pekat...
4) nak lagi best lepas da pekat tu...bakar jap guna oven or pemanggang ajaib...takpun kalau malas sangat buh dalam microwave sat, set dalam 1.30 minit...
5) dah siapppp dah haihhhh....boleh ngapppp teruihhhh

posted from Bloggeroid

Kuch kuch hota hai

in , by Alia Farhan, 9:37 AM
Favourite aku ni weiiii....
Tengok berapa puluh kali pun aku tak tau dah...
But stil boleh tersenyum2 kan....

Ehhhhh...jiwang sgt ni...
Pang karang...

Dekat wei ngan jiwa...
Sebab aku pun bercinta ngan kawan baik gak...
Berkahwin pun ngan kawan baik aku ni jugak...
Benggong aku dari dulu mai dia paham..
Benggong dia pun aku paham sgt2 dah...

So memang bagi aku...
Pyar dosti hai....
Cinta itu persahabatan...
I cant imagine living without u my best friend, my best rival...my best what ever!!!
Hahaha...
Banggang kan....

So ko xyah la nk gebang2 ngan aku...
Kalau laki ngan pompuan duk kawan2 baik sgt2 tu...xkkan ada perasaan...serius tipu...lagi2 pompuan..sebab pompuan yg cpt2 touching dulu...mcm anjali tu...serious wei...pompuan mmg akn cepat terasa apa2 dalam hati ni...kuch kuch hota hai la kan...
Tapi dalam kes aku ni...kuch kuch hotak hang la kan...dua2 jenih tak mau ngaku...tapi last2 aku ngaku jugak la kan..tu pun baru dia tau penangan kehilangan kawan baik dia ni ...ehhhhh



Heee...feeling weiii duk layan cita ni...laki aku dah ke laut.sgt dah...padahal td dia yg beria nk tengok jugak...ni aku layan ngan Adriana ja lah

posted from Bloggeroid

Resipi phad kra pao

in , , , by Alia Farhan, 4:56 AM
Ni antara menu2 buntu kalau aku tak tau nak masak apa....masak phad kra pao ni ngn wat tomyam da setel mcm makan kat Hat Yai...




Bahan-bahan:
Ayam(bahagia dada...potong mcm dalam gmbar)
Garlic 6 ulas(potong nipis bulat2)
Bawang besar potong biasa
Cili padi 5 biji
Daun ketumbar jawa/ daun rempah vietnam/culantro
Daun selasih(kra pao org siam panggil)
Kicap ikan
Perasa(aji/cukup rasa)

Cara:
1. Panaskan minyak dan tumis garlic td.
2. Then masukkan cili padi, bawang besar dan isi ayam td.
3. Selepas 3 minit, terus masukkan kicap ikan dan perasa*(ni ikut la nk bubuh ka dak ka)
4. Then tambah air skit...
5. Masukkan culantro dan daun selasih....done...siap dah....

Senang kan....
Nak match kan dia...ada yg goreng teloq mata ja...selalu kt siam mmg makan macam tu...tapi aku nak lg power...wat tomyam ayam cendawan.....
Perghhhhh....telan ailio weiiiii



Hidangkan ngan nasi panas2.....
Jahanam la diet....
Ingat...nasi 1 genggam ja tau.....

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS