cepatnyaaa

by Alia Farhan, 10:28 AM
cepatnya masa berlalu...

rasa mcm baru ja eksaited preknen...then eksaited dgaq heart beat dia...pastu eksaited kna kick ngn dia kt dlm perut...pastu eksaited nk tau gender dia....then eksaited nk scan 4d tgk muka si kenit dlm perut mama dia ni....bila da scan asyik usung n sikit2 tgk gmbaq scan 4d baby duk tgh senyum kt mama n papa dia yg duk eksaited sgt sruh doc teropong dia...

pastu masuk pulak fasa eksaited nk tunggu bb keluar bila da ranum tu nak2 bila da tau dilated 4cm...tgk2 2 hari dilated 4cm...without any contraction n pain at all smpi last2 kna akur jgk kna csec....janji baby selamat ja...

eksaited nk tgk baby punya psal rasa takut nk kena csec pun hilang mcm tu...rasa ngilu n rsa Dr Haida kwan angah tekan2 perut nak keluaq baby pun boleh ingat...takdan mama nk tgk baby makngah dia da bwak larik keluaq tunjuk kat papa dia dlu....

comel sgt awak masa tu Adriana mcm ice age baby sgt.....sekarang pun comel cuma da semakin ayu pulak...first time pegang awak Adriana mama rasa mana lah org yg paling bahagia dlm dunia....syukur tak terhingga... bau syurga tu mama still ingat...wangi sgt...skrg pun wangi...kdg2 ja masam bau susu....hihi....

pappppp......
tengok2 awak dah cptnya membesaq Adriana...cpt sgt!
dan mama pulak mkin tua....huhuhu....







cepatnya masa berlalu....
semoga anak mama ni sentiasa menjadi muslimah yg berguna...anak yg solehah....dan sihat selalu

mama n papa heart u so much syg.....

mcm xreti ja nk pnggil aeon...nk jgk pnggil JJ...huahua....jj ni mmg selalu jd pilihan tmpt2 nk shopping grocerries ka baju ka chillex ka...bla bla bla

tapi aku. bukan nk cita psal shopping kt situ....tp aku nk cita psal nursing room kt situ....seriously aku kagum...aku bg 5 bintang kt arkitek jj ni....gika kentang aku impress gila2...

jakun sekejap di situ...

spacious....ko boleh cuci bontot ank kau...bukan ko sorg jer tp 2 3 mak2 lg leh nyelit skali....



sorry gmbaq aku poor quality...my bad
siap ada balance scale lgi...bru aku tau anak aku yg 1thun 4 bulan ni baru 10.05kg...selim...mama n papa dia ja debab debobbb


ni tmpt utk anak2 nk main ka bila da penat nk jln2 kt dlm mall tu kan....siap ada water filter dgn ayaq sejuk panas bagai...mmg curlass kau mariaaaa....



ni pulak msuk lgi ke dalam ada lagi 2 bilik kecil utk ibu2 mnyusu khususnya....yeayyy...thumbs up...mmg sgt selesa la aku nursing adriana kat.sni...xdak gangguan...Adriana pun selesa ja...siap sofa sedap bagai...mama dia pun mcm nk lena sekali tahu....

sebenaqnya byk lagi gmbaq yg aku nk amik but since Adriana da mula nk jdi hulk kt dlm stroller dia....maka eloklah mama dia sedaq diri dan cepat balik....

apapun mmg kelasss laa....
mmg pilihan aku ssgt sbb dia pnya tmpt aku nk nursing Adriana pun selesa....
lepas ni mmg akan selalu shopping kt sni la nmpk gayanya....

posted from Bloggeroid


Why drink infused waters?

1. Green tea, mint, and lime - For fat burning, digestion, headaches, congestion and breath freshener.

2. Strawberry and kiwi - For cardiovascular health, immune system protection, blood sugar regulation, digestion....

3. Cucumber, lime, and lemon - For water weight management, bloating, appetite control, hydration, digestion

4. Lemon, lime, and orange - For digestion vitamin C, immune defense, heartburn, (Drink this one at room temperature)

Infused waters are good for detoxification energy and hydration. Put as much fruit in water as you like and let the water sit for at least 30 minutes before drinking.

Share if you care!

NOTE : This post is not intended to be used for the diagnosis or treatment of a health problem or as a substitute for consulting a licensed medical professional. Its always the best practice to consult your doctor for a comprehensive guide/advice on health problems
 
copy n paste because sharing is caring

kelebihan B complex Shaklee

in , , by Alia Farhan, 12:56 AM
 
B-Complex

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

B yang Lengkap dan Seimbang

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan
      menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada
       tenaga.*
•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel
      darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang
      mencukupi dalam diet harian membantu mencegah
      kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang
      kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu
      tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.*


Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.



 
 





BERMINAT MENDAPATKAN B COMPLEX DARI SHAKLEE?

SMS/WHATSAPP:
0133363775












* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan
atau mencegah sebarang penyakit.
© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS