Cheer me..

in , , by Alia Farhan, 7:08 AM











Ada sesapa nak beli chalkboard wallpaper lg tak??





1 roll RM37 saja...
Ukuran: 45cm x 200cm

Boleh whatsapp terus ke 0133363775

posted from Bloggeroid

Ikan bilis dan sardine/makerel dlm tin

by Alia Farhan, 11:27 AM
Tajuk entry mcm apa ja...
Tapi percaya lah...
Benda2 ni harus ada dalam rumah hampa semua...ni kira mcm darurat ka apa ka senang...
Kira mcm aku ni...sejak2 jdi mak2 ni..kalau ada Adriana ja..agk payah aku nak masak proper meals lagi2 kalau kami berdua ja..
Terkedek2 jugak dia nk bersilat kat dapoq yg sekangkang kera tu...
Main bawang lah apa lah...main puting pastu campak2 merata2...tensi mak tauuu...

Tapi takpa...itu tak mematahkan semangat aku nak masak kt laki aku...
Walaupun hanya...

Ikan bilis goreng dengan bawang


Dan


Sardines/ makerel dlm tin tu...

Sat ja...


Potong bawang cabai semua cpt2...
Time Adriana tgh tdoq recharge battery dia tu...
Time tu la aku dan prepare 2 meals yg tak semenggah tpi agak mnyelerakan utk aku dan suami aku....

Kata pun org kampung kennnn....


Ikan bilis goreng...goreng bawang dgn cabai melaka sekali smpi agk2 garing gitu..takyah la nk mntak resipi sgt okeh!!

Dan......


Makerel dlm tin...yg gmbaq sesudah dibelasah oleh kami laki bini...sbb tu gmbaq dia pun agk comots gitu...
Xpa lah...
Janji.kenyang...
Laki makan ayaq tangan bini kennn...
Berkat n barokah gituuuu...

Oklah..
Gud nite....

Jgn lupa restock sardine n ikan bilis korg yerrr....

posted from Bloggeroid

It could be us...

in , by Alia Farhan, 6:52 PM


MH370...where ever u are...please come back...

There are mothers & fathers waiting for their son/daughter
There are wife waiting for husband
There are daughters &sons waiting for their mom&dad
There are sisters waiting for their brothers..



Sebak....dats the word to describe my feeling....

I wonder how I'll feel if this happen to my family's members....

It could be us...
It could be our family's members..

Tapi perancangan Allah tu lebih hebat..
Allah uji kita maybe sebab kita as Malaysians ni terlampau leka and berpecah especially Muslims...jadi Allah bagi kita ujian ni utk tengok sejauh mana kebergantungan kita kepada Nya....

Apa yang boleh...keep on praying....semoga Allah beri kita petunjuk...



posted from Bloggeroid

Bila sakit menjengah

by Alia Farhan, 7:17 AM
Bila sakit...mula la otak ni pikiaq mcm2..
Hishhhh...nk kata pun xtau la...
Tpi yg pasti...sakit itu penghapus dosa..
Semoga diampunkan Allah dosa2 aku...
Apapun...dis is d 2nd nite I sleep without my baby boo...
Mama miss u so much syg...
Tp boleh pulak Adriana bgun skali ja time dia ngn papa dia...mayb she knew her mother wasnt there for her..so no nenen kan..bgun pun dpt susu dlm botoi ja...
Sungguh tak feel kata Adriana..ok..yg tu aku mnambah2 ja..

Oklah...nk tdoq ni...
Gud nite all...

P/s:
Korg rsa org mcm hanez suraya tu patut kna jijak tak kt muka dia???

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS