Cuti

by Alia Farhan, 9:39 AM
Currently working on something. ..
Please wish me d best...
Btw...
Heppy chinese new year to all my chinese fellas. .
N to others..heppy holidays...have a blast one!

posted from Bloggeroid

Cerita British India

by Alia Farhan, 10:10 AM
Ceritanya hari ni after knduri p la ke Queensbay...alang2 kan..Adriana pun ok..so mmg la kena moodnya kan..dia kan suka tmpat2 sejuk ni..sesuai la ngn cuaca malaysia lani kan...kennnn anak mama kennnn...kemain puteri salju tau mek tu...kalau tak peluh mencurah2...
So back to d story...
Hubs ajak la jalan2...kununnya dia nk cri kemeja la kan...dia kata dia ada dua kemeja ja...haah..mmg dua ja kemeja dia..asik duk rotate nautica ngn bonia yg beli time offer thun bila ntah...muahaha...kesian laki den poie kondori pakei baju samo joo...hikhik
So dia pun slmber jer lah langkah masuk British India..before that aku sound dia..
"Ehhh wait seminit...ni British India hat mahai nak mampuih tu kennnn? Bukan East India kennnn?? Ehhhh2..."
"Yerpppp"
"B u buang tebiat ka apa ka?"
"Nope...see ada discount kot..jom tgk..usha ja..."
Disebabkan lupa nk bwk stroller Adriana..so kena la berdukung si mek kenit tu..aku sruh laki aku galas carrier ergo tu dia kata takmau malu...sbb kaler pink...apa punya hampas la malu nk galas sebab kaler pink...heee geram pulak aku ni haaa...
Last2 kat BI tu aku yg kena dukung...sakit pinggang n belakang mama hg ni nak oiii..
Sementara dia duk pilih tu..ntah mcm mana Adriana da selamat tdoq kt aku msa aku tgh dukung tu..pilih pnya pilih dia pnya baju...ok la..dia pnya eksaites tu semacam...n he actually asked me to pick something that I like! I was like...urghhh no need...everything is expensive here...eventho it is stated 50 or 70 percents off..
Mulut kata mcm tu...tpi tangan n mata duk melilau2 tgk blouse...mak aih...beads dia n some design tu mmg lawoo oiiii...
Pastu sembang ngn sales girl dia..mcm2 la pasai BI ni...hahha...
Last2 angkut jugak la sehelai blouse tu sbb brkenan sgt...mmg rsa dis is d first n d last la kot kan...
Tp skirt dia super lawa kot....n d price is rm400++..I can remember specifically. .50 percents still the price is around rm200 something rite? So...a big NO NO for me...oklah...enuff about dat BI...org perak kan...pling2 ebat beli blouse kt jusco...tu pun rsa rm59 tu quite expensive for me...mmg la kan *kedek pnya olang...hahaha
Tpi kan tdi..sembang2 ngn sales girl tu...ada tau baju kt situ pling mahai hrga dia rm4k++..omak kau...tak tercapai akai ku...
Gilaaa arghhhh.....

*sesapa yg selalu shopping kt BI..boleh gtau aku dak psaipa mahai sgt..dah la ssh gila nk handle...basuh nk kena handwash ja..ada sesetengah tu kena dry lay down ja...xleh sangkut 2..kena letak flat kt bwah haa...tak ka haru gitu...mcm2 la si sales girl tu advice msa bayaq td...
Fuhhhh....

posted from Bloggeroid

Baik betul nenek ni...

in , , by Alia Farhan, 7:35 AM
Ni cita nenek kt negara omputih la..
Tak ingat la kat mana..
Tp amazing la kan..dia bg umah yg dia duk tu kt anak bongsu dia..anak pompuan dgn 5 org cucu dia rumah yg dia duduk...sbbnya anak dia tu bru ja kehilangan rumah dia...n disebabkan rumah tu cuma ada 2 bedrooms ja...dia decided utk bina satu cabin la konsep umah ni kt blkng yard dia...n jangan taktau dia buat sdri tau without hiring any contractor. .yg tlg dia cuma cucu dia ja...


Kecik ja 8 x 10 ja...n dua tingkat ok!


Ada dapur yg just nice


Ada tmpt nk letak pinggan mangkuk dia


Siap ada sofa lg ok!


Tv pun adoooo


Just nice!


Tangga nk ke atas


Ada walk in closet n rack skit


View kt ats!


Katil nenek tu..


Pndai dia organize kan..

Sumber: http://www.viralnova.com/grandma-tiny-house/
posted from Bloggeroid

Tips berjimat beli brg dapor

by Alia Farhan, 11:37 PM
Tips la kunun sgt kan...
Mcm aku ni agk suka msak..so harus la bijak berbelanja beli brgab dapor...
Contohnya...
Utk cili sos tu kan...
Aku mmg jenis spesis simpan botoi sos kosong after guna...means dat lepas abih ja sos tu..aku akan basuh elok2...
Pastu dry kan smpai takdak setitis ayaq pun..biasanya bila stok botoi sos aku jdi kosong 2 botoi ka kn...so aku akan beli ni.


Satu pek ni 1kg...br dlm rm4++ murahkan...ko boleh isi dua botoi sos yg medium tu..which normally cost u rm3.50++ per bottle kan..

Same goes to sos tiram or oyster sauce..


Ni rm4++ ka rm5++..but still super cheap kot compare to yg dln botoi2 tu..satu botoi tu dlm rm4.50++ kot..ni pun sama dpt 2 botoi medium...worth kan...
Utk yg suka2 masak tu..meh la kita berbelanja dgn bijak..memandangkan hnya hrga kangkung saja yg turun dlm msia ni...

posted from Bloggeroid

© ALIA FARHAN · THEME BY WATDESIGNEXPRESS